Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Motorblokk cseréje - segédmotorkerékpárok

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Motorblokk cseréje - segédmotorkerékpárok

Sziasztok!
    A világhálón történő matatás közben találtam rá az alábbira:
    50cc Bicycle Engine Kit - Buy Bicycle With Petrol Engine,Mini Chopper 50cc Engine,50cc Bicycle Engine Kit Product on Alibaba.com
    Szöget ütött a fejembe a gondolat, hogy milyen is lenne pl. a Babetta 207-esem egy efféle kis négyütemű dohogó erőforrással felszerelve? (Hasonlóan az új 4t Jawa Ideal-okhoz)
    Persze egyből adódik a probléma, hogy ezek a külön kapható 4t motorok mind balos lánckerékkel szereltek a Babetta viszont jobbos. Lehet nyerőbb lenne pl. egy Romet vázzal indulni.
    Van esetleg valakinek tapasztalata ilyen, vagy ehhez hasonló összeszereléssel?
    Érdemes lehet belefogni, mik a buktatók, stb.?
    Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 okt. 21, 11:06.

Ha nem az eredetiség a cél hanem a jobb használhatóság mindenképpen megéri megcsinálni!Persze a balos lánckerék nagyban bonyolítja a dolgot!
    dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Ha már átalakítás, akkor csináljuk nagyban. A lengőkar tengelyt átalakítani úgy, hogy magába foglaljon egy előtéttengelyt, aminek mindkét végére egy lánckerék van szerelve. Ezt össze lehet kapcsolni a blokkhajtással baloldalt, míg jobboldalt mehet a hátsó kerékhez. Hatalmas előnye lenne, hogy állandó marad a láncfeszesség, ami további előnyökkel jár (kisebb lánc- és csapágyterhelés pl.). Egy hozzászerkesztett lánctokkal pedig teljesen egyedivé lehetne varázsolni.
      pasetta, Titus és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Fel is veszem a kapcsolatot velük. Azért az még nagy kérdés hogy tartozik-e hozzá berugókar, karburátor, netán kipufogó. Illetve van-e pl. lábváltós kivitelű, vagy mind röpsúlykuplungos?
        Azt látom hogy van 110 ccm-es kivitelben is. Azért egy Romet váz már szépen repülne egy 110-es motorral, csak ugye a bürokrácia útvesztőiben vérezne el a dolog...

Komment

Én (már bocsánat ) láttam ilyent is ! Egy írdatlan széles hátsókerekü építet ..stalicska volt , amin így oldották meg azt hogy a motorblokk a vázban középen maradhasson .
          CZsolti és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

És mi van ha fordítva teszed be a hátsó kereket?. akkor is előre forog és akkor a másik oldalon a lánckerék.
            , joker és sinter kedvelte ezt.

Komment

A fék kitámasztását is át kellene fordítani akkor.Megéri a fáradozás?

Komment

A pony Romet vázába a Simson blokk beépítése ugyan ezt a problémát vetette fel. De semmi gond nem volt: Kerék megfordít, fék átvariál és azóta is tökéletesen működik. Ennek kb 15 éve. Nagyon feszes a kicsike.
                sepy kedvelte ezt.

Komment

St.Z.350 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  A fék kitámasztását is át kellene fordítani akkor.Megéri a fáradozás?
                  Azért az nem egy sokismeretlenes feladat ..

Komment

Na igen igen... Valami ilyesmire gondoltam én az elején. Ezek szerint más is...

Romet pony 4 űtemű - XVIII. kerület, Budapest

Click image for larger version

Name:	Romet_pony_4_utemu_99996235261560.jpg
Views:	1
Size:	44.9 KB
ID:	148080

Persze egy Kadet vázban jobban mutatna a blokk...

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Na igen igen... Valami ilyesmire gondoltam én az elején. Ezek szerint más is...

Romet pony 4 űtemű - XVIII. kerület, Budapest

[ATTACH=CONFIG]31550[/ATTACH]

Persze egy Kadet vázban jobban mutatna a blokk...
                      Azt hiszem, szólok a havernak ( aki "véletlenül" nálam hagyta a Kadet-jét) hogy szerezzen be egy ilyen blokkot a vashoz

Komment

A pony Romet vázába a Simson blokk beépítése
                        Az én lányom is efféle építésen tanult,még meg van,de már feújjításra szorul!
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ilyen csing-leng motorokat és alkatrészt lehet itt kapni valahol pesten . Nem is elérhetetlen , nem érdemes ilyen olyan használt ...al foglalkozni ,mert a végén az is annyiba lesz .

KÍNAI QUAD ALKATRÉSZEK | Kínai quad alkatrészek webáruház

Komment

lehet itt kapni valahol pesten . Nem is elérhetetlen
                            Tényleg nem olyan drága. Eddig az aliexpress-en néztem, tokkal-vonóval kb. így jönne ki az ár.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                            Working...
                            X