Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tengely- szimering

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Tengely- szimering

Talán néhányan ismerik , de szerintem a többség nem . Már egy ideje alkalmazom a Fiat motorjavításkor a főtengely ékszíjtárcsa javításhoz . Szerintem néhány motorosnak is fel fog csillani a szeme :SKF Speedi-Sleeve

Külföldiül én sem tudok , de elég hamegnézitek a videót , aztán bementek a helyi bótba

Én most vettem egyet 25 mm-es átmérőben a Pannónia főtengelyhez a bal oldali szimeringhez, de aztán e nélkül szereltem össze, mert egyrészt úgy ítéltem meg, jó még a felület, másrészt úgy oldottam meg, hogy ne az eredeti helyén érintkezzen a tengellyel a szimering ajka.

Ettől függetlenül ez egy eszméletlenül nagy találmány, súrolja a zseniálisat!!!

3200 Ft volt, meg kellett rá várnom több, mint egy hetet, de ez mind semmi ahhoz, mint ha az embernek fel kell javíttatni a tengely felületét!

(Most ugyan nem használtam el, de a Csepel blokkhoz jó eséllyel szükség lehet rá...)
    Duke és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      3200 Ft volt,
      Itt csak 2600 bruttó
      Lemezjáték, sinter és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Mindjárt barátibb az ár!

Komment

Sziasztok

az vajon mennyire használható módszer, kicsit vékonyabb szimeringet berakni az eredeti helyére, teljesen beütni, (konkrétan 10mm széles helyett 8), így a tömítő ajkai nem oda kerülnek mint a szélesebb gyűrűé, és nem ott koptatják a tengelyt, ahol az már kicsit viseletes egyébként is

pl. ha ez a Pannónia főtengely alu szimeringtartós szimeringje lenne, az működhet, nem? a tartójában csak nem tud elmozdulni a tömítés tengelyirányban, be van ütve

Komment

Ha a szimmeringet seegergyúrú biztosítja, akkor tegyél közé hézagológyűrűt és úgy rakd össze. Ilyen esetben a szimmering a csapágyat is támasztja, tehát kellene az eredeti szélesség.

Ha nincs seeger, akkor nyugodtan használhatod a keskenyebbet. Semmi baja nem lesz és jól fog tömíteni.
            Lemezjáték és Noob kedvelte ezt.

Komment

az vajon mennyire használható módszer
              Abszolút!
              Én is szoktam ilyet, a gyújtás oldalra 8-ast teljesen beütve, a másik oldalra a tartóba meg 10-est, de nem teljesen beütve.

- - - Updated - - -

Sőt, itt egy kép kimélyítve 2 db 7-es szimeringnek:

Click image for larger version

Name:	szimeringtartó.jpg
Views:	1
Size:	192.0 KB
ID:	143841
              Titus, Lemezjáték és sepy kedvelte ezt.

Komment

Szuper, köszönöm így fogom csinálni
                CZsolti kedvelte ezt.

Komment