Észben fogom tartani! Csak ugye a gond az, hogy ha elfogy akkor lehet visszakerül a kínálatba csak kitudja mikor. Én két éve vettem lidlben rizsfőzőt,azóta se láttamDe hátha neten van hasonló.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Ultrahangos tisztító
Collapse
X
-
Béla Rácz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDe hátha neten van hasonló.
Ultrahangos tisztító készülék [Univerzális] - Vatera.hu
Kérdés, hogy érdemes-e várni a 3 ezer Ft kedvéért...
Komment
-
Béla Rácz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéselutri, hogy mikor lesz kapható aldiban ilyen
Komment
-
Teljesen fölösleges a méreg drága lötty sima mosogatószer is megteszi egy pici ammóniával vegyítve. Nem nagy szemfényvesztés, de amit egy hónap áztatással se tudtam lemosni ecseteléssel, még akkor se ha lábos helyett egy vödörnyi brigéciolt használtam ,azt húsz perc után lekapta.Attól függetlenül nem csodaszer van amikor csak a drótkefés sikálás segít.
- 3 likes
Komment
-
Joker-nek teljesen igaza van, nincs is szebb annál mint amikor valamit hagyományos kézimunkával nem kevés fáradsággal széppé varázsol az ember (nem a polírozásra gondolok) a végeredmény tényleg örömöt tud okozni, és közben egy jó hideg sör mindig jól tud esni.Ha közelebb laknák már pakolnám is tele a hűtőtáskát.
Komment
-
Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy megosszam azt amit tudok / tapasztaltam ezekről a mosókról:
Egy ultrahang generátor, gyakorlatilag egy erős magas hangszóró van benne, és az adja át az edénynek, onnan a felületnek és az a benne lévő folyadéknak majd a tisztítandó darabnak, a "hangot". A tisztítás első sorban abban a jelenségben rejlik, hogy a nagyfrekvenciás hanghullámok a felület határokon felturlódnak és kavitálnak. Ez ugyanaz a kavitáció, ami a hajók hajócsavarjait is képes elkoptatni és tönkre tenni. Ahol feltorlódnak, ott elég alacsony lesz a nyomás a közegben és annyira lecsökken, hogy a folyadék hirtelen elpárolog, így keletkeznek a buborékok hangsebességél "szétdobják" maguk körül a folyadékot.
Amiben végül is gőz van. Ez tudom furán hangzik, de mint tudjuk a Himaláján nem fő meg a bablaves, mert a nagy magasság miatti alacsony légnyomáson már 80 Cfok körül forr. Itt is ez van, csak kicsiben.
Ezért van, hogy bugyborékol az eszköz fala és a tárgy is, amit beleteszünk.
Mivel ezek a szuperpozíciók a felület- és anyaghatárokon alakulnak ki, ebből fakad a tisztítóerő:
A szennyeződés és a hordozó felület között jönnek létre és "lerobbantják" onnan a ráragadt koszt.
Itt kell megemlíteni, hogy bármennyire is csábító, nem jó belenyúlkálni, mert ilyen anyaghatárok vannak például a csontjaink és a porcok között. Ott meg nem igazán jó, ha bugyborékol...
Gyakorlatilag a látható buborékok csak a jéghegy csúcsa, mindenhol, ahova folyadék tud kerülni, ott kifejti a hatását ez a tisztítóerő. Fontos, hogy a tárgyat ellepje teljesen és ne legyenek benne légzárványok.
Vannak olyan anyag és szennyeződés kombinációk, amik nagyon hasonlóak, vagy azonos kb. a sűrűségük, esetleg mikroporozusak, vagy nagyon rugalmasak, ott nem igazán hatékony. A nagy szennyeződés darabokat, pl. forgácsoknál sem mindig hatékony. Ezt egyértelműen tesztekkel lehet megmondani
Nyilván a hatékonyság függ a szerkezet teljesítményétől, viszont a következővel be lehet állítani az optimális hullámot:
Tiszta vízzel kell feltölteni a mosót, és a tisztítandó tárgyat egy üvegbe kell beletenni, fontos, hogy üveg legyen, az jól vezeti a rezgéseket, lehet befőttes is. Az üvegbe lehet mosó anyagot tenni, kevesebb kell belőle. Ezt az egész csomagot kell belelógatni, és a mélység függvényében valamikor meglehet találni a legjobb, kavitációra legmegfelelőbb magasságot: Amikor a legintenzívebben buborékol.
Annyit érdemes még tudni, hogy mivel a felszálló buborékokban a gázok kiszöknek a szabadba ezért irritatív, maró anyagoknál elszívást kell alkalmazni, zárt térben, vagy kint a szabadban... Legyünk tekintettel amit bele öntünk, azt be is lélegezhetjük... (Kis kitérő: ultrahangos párásító, ugyan ez az elv, csak ott az a lényeg, hogy gyorsan "elforralja" a folyadékot. Hideg füstöt, gőzt készít.)
Anyagokról és márkákról nem tudok mit mondani, 1000 féle van belőle, mi bent ioncserélt vízzel, vagy alkohollal használjuk. kerámia és műanyag pipettákat, meg mindenféle dolgot mosunk benne...
A lényeg, hogy pl. egy karburátorban ott is kifejti a hatását, ahova nem tudunk "bejutni" belső, már golyóval lezárt furatok például.
Ezeket munkám során hallottam, tapasztaltam, ha valamit rosszul tudok, kéretik javítani.
Még egy szösszenet, az egyik volt oktatómtól: Tiszta felület nincs, csak tisztított. Mindig lesz idegen anyag ha más nem atomi szinten a kristályrácsokon. Fémrészeket, IC-ket és Si lapkákat vontak be fémgőzzel, aranyfüsttel(nem fólia, valódi füst), Ő tudta miről beszél.
KareszUtoljára szerkesztve a következő által: Kircs; 2015 jún. 07, 22:23.
- 10 likes
Komment
-
Kircs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Itt kell megemlíteni, hogy bármennyire is csábító, nem jó belenyúlkálni, mert ilyen anyaghatárok a vannak például a csontjaink és a porcok között. Ott meg nem igazán jó, ha bugyborékol...
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA bőr és hús ennyire jól vezeti a rezgéseket?
Ha befogod a füled, attól még hallasz, csak nem annyira.
Nem tudom, milyen hatásfokkal de vezeti. Nyilván nem fog leszakadni az utolsó új perced, ha egy kicsit belenyúlsz. Hidd el tudom, de megvan még mindegyik...
- 2 likes
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAttól én sem félnék, de így az írásod alapján rendszeres kézmosás ízületi károsodást okozhat.
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseultrahang kicsit másabb.
Rezgés, a hangot azért halljuk, mert az egy levegőben terjedő rezgés.
- 2 likes
Komment
Komment