Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Műanyagok alakítása (hegesztés, ragasztás, öntés)

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Felhozom már ezt a régi témát, mert megveregettem a vállamat
    Lasssan műszaki vizsgára megy az autóm 25 éves Mitsubishi
    Rendesen letört a bal hátsó lámpa sarka, fény nem jött ott ki, tehát csak szépsághiba. De hát ismerjük a vizsgáztatókat
    Elugrottam a közeli bontóba, tudtam hogy van ott egy ilyen tipus
    Volt, bal hátsó lámpa ki, de azt mondta a bontós, vegye meg párban. be is szerelem
    Mennyi? 20ezer
    Hurrá, be is szerelte, nyomkodom a féket, világitást, minden jó, mondja

Itthon észre vettem hogy a jobb lámpa hátramenet ködsárga, index szintén és sokkal erősebb a helyzetjelző piros, mint a bal lámpáé.
    Áh, majd kikötöm a sárga hátramenetet, elég egy lámpa is, de a nem egyenlő piros fény zavart
    A foglalatoknál jól belenéztem, a gyengébbnél a piros plexit eltakarta egy szürke műanyag „lemez”, a másoknál nem volt ilyen
    Nanehogymár!
    2mm-es körfűrész és M3-as fúró, körbevágtam a hátsó műanyag részt és kigyomláltam az emlitett szürke műanyagot

Click image for larger version

Name:	mü.jpg
Views:	176
Size:	221.1 KB
ID:	231858

Name:	piros.jpg
Views:	158
Size:	466.5 KB
ID:	231859

Néztem a neten a műanyag hegesztést. Volt egy amatőr aki villanypákával olvasztotta és a nagyobb réseket fekete gyorskötözővel pótolta ki, valami műanyag alkatrészt, talán lökháritót

Nekiálltam, és primán sikerült visszaragasztani a levágott részt, itt is van egy csavar ami rögziti a lámpatestet
    Öröm boldogság, vakitó piros, egyforma a két lámpa

Name:	nagyres.jpg
Views:	153
Size:	359.3 KB
ID:	231860

Name:	gyorskotozo.jpg
Views:	159
Size:	356.3 KB
ID:	231861

Name:	heg2.jpg
Views:	153
Size:	380.8 KB
ID:	231862
    De ott az a rohadt sárga hátramenet, bele fognak kötni
    Regelve vagyok az ebay-en. Rákerestem, másodikra ott viritott az a lámpatest ami nekem kellett
    Tégy egy licitet, irta ki az oldaL 22GBP és tettem 19GBP-t amit azonnal elfogadott az eladó én meg azonnal fizettem
    Azt irta hogy Litvániából küldi, de angol cégen keresztül bla-bla
    Lényeg az hogy 5 nap alatt itt volt a jobboldali lámpa, pont olyan mint a bal. Használtnak hirdette, de egy fia karc nem volt rajta. Hova jutott a világ elektronikában, hírközlésben, kapcsolatokban?!
    Csakhogy ennek is gyengébb volt a záró piros fénye
    Most már gondolkodás nélkül vágtam, fúrtam hegesztettem, olvasztottam
    És hurrá, minden egyforma, a hátramenet sokkal világosabb mint az eredeti volt

Name:	piros2.jpg
Views:	186
Size:	74.8 KB
ID:	231863
    Helyzetjelző csak egy gyertyaláng volt jobb/bal oldalt
    Azt is észrevettem korábban hogy a féklámpára a piros ködfény gyulladt ki
    Ezek a japánok sokat variáltak, nem értem miért
    Foglalatokat itt nem lehet összecserélni. Vezetékek elvágva és karos /sodrott vezetékhez való/Wago csatlakozókkal átkötve
    A lényeg a műanyag hegesztés, ha valakinek ilyen adódna, nyugodtan vágjon bele. Persze hőre lágyuló műanyagot lehet csak

így hegeszteni
    mátéapu, Jankó51 és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok! Talán ez a videó volt amit Horex említett.
      https://www.youtube.com/watch?v=FeIv4Fi2vOM
      mátéapu és Jankó51 kedvelte ezt.

Komment

pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Talán ez a videó volt
        Nem! De megint tanultam újat. A ragasztópisztolyba gyorskötöző köteg és primán nyomja az anyagot
        A lámpa ragasztást a meleg ragasztórúddal kezdtem hogy ideiglenesen maradjon a helyén. Ha ezt tudom...
        Jankó51 és pasetta kedvelte ezt.

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          A ragasztópisztolyba gyorskötöző köteg
          Inkább úgy reális hogy minden műanyagot azonos műanyaggal kellene hegeszteni. a kábelkötöző lehet hasonlóbb mint az általános ragasztó patron, de az is lehet hogy nem.
          A GAMFon voltak műanyagosok, nekik volt olyan gyakorlat ahol égett műanyagot szagoltak hogy meghatározzák miféle anyag az.
          De ha a törött lökhárítót ugyan abból vett anyaggal ragasszák az az ideális.
          mátéapu és Jankó51 kedvelte ezt.

Komment

Új vagyok a veterán fórumon. Örömmel látom, hogy ezen a fórumon vannak friss hozzászólások. Szeretném érteni, hogy a hirdetéseket illetve a hirdetőket hogyan lehetne elérni, de eddig nem jöttem rá. Szívesen venném, ha segítenének. Üdv, András

Komment

beothy58 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              a hirdetéseket illetve a hirdetőket hogyan lehetne elérni,
              Hirdetőket? Gondolom a tagokra gondolsz. Katt a nevére és ott"privát üzenet"

Komment

Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X