Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bakelit alkatrészek felújítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Bakelit alkatrészek felújítása

Sziasztok!

A témában jártas tagok tapasztalataira lennék kíváncsi a bakelit tárgyak felújításával kapcsolatban. Elsőként azt kérdezném, milyen megoldást ismertek a bakelit felületek eredeti (fekete vagy épp barna) színének visszaállítására? Van itthon egy-két alkatrészem, amelyek sérülésmentesek, de a színük már egészen kifakult. Ha picit bevizezem, egyből visszaáll az eredeti(hez közeli) színük, de a száradás után ugyanúgy fakók maradnak. Olvastam olyat is, hogy vékony zsírréteggel kell bekenni a felületet, de egyrészt elég béna dolog is, ha mindig zsíros lesz a kezem, amikor hozzányúlok, és azt sem tudom, a bakelitet mennyire károsíthatja. Olvastam a lakkozásról is, de ha ez elkezd lepattogni, még csúnyább, mint eredetileg volt.

Mit ajánlotok?

Amikor bakelitből esztergáltam alkatrészeket, csiszolás után olajos ronggyal töröltem át, és szép lett.
    soveny kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Amikor bakelitből esztergáltam alkatrészeket, csiszolás után olajos ronggyal töröltem át, és szép lett.
      Igen, ez jól hangzik, csak az a szívás, hogy egy mosás után újra kell "olajozni" minden ilyen bakelit alkatrészt. Polírozással esetleg tartósabb eredményt érhetünk el?

Komment

Attached Files
        sepy, Laslie és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

A lámpabúrás felújítás mintájára rápróbáltam a tanksapkára, határozottan jó lett, lehet a polírpaszta érdeme, képen annyira nem adja vissza de élőben szép fényes és egyszínű.
          Click image for larger version

Name:	IMG171.jpg
Views:	1
Size:	191.9 KB
ID:	131538Click image for larger version

Name:	IMG177.jpg
Views:	1
Size:	187.6 KB
ID:	131539
          kbalazs, sepy és 3 további látogató kedvelte ezt.
          You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X