Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia T1 - 1963

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Halal eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Na de lehet, hogy egyszerűbb amit leírtál, úgyhogy majd meglátjuk. De amúgy ezt a kis maróasztalt már olyan rágóta tervezgetem, hár itt lenne az ideje megcsinálni, ez a "project" meg pont kapóra jönne...hmmm..nagy dilemma
    Tudod ez olyan dolog hogy ha máskor, másra is ó lenne akkor csináld meg!
    Akkor már érdemes bonyolítani

Komment

Sziasztok! Ez most nem egy naplóbejegyzés lesz, inkább egy kíváncsiskodó kérdés, ha valaki tudja.
      A pancsám elektromos rendszere (most lehet páran megköveztek, de) át lesz alakítva 12V-ra, elektronikus gyújtással. Nyílvánvalóan, a fogyasztókat is 12V-ra kell cserélni, és így merült fel benne a kérdés, hogy mit is lenne jó csinálni a kürttel?
      Egyik verzió, hogy lecserélem 12V-ra...de hát az olyan nem is tudom...suta, én pedig szeretem a kihívást.
      Így arra gondoltam, hogy mi lenne, ha a 6V-os dudát (kürtüt) átalakítanám 12V-ra
      Nem szedtem még szét, de feltételezem, valami tekercs van benne, ami a fémmembránt "rángatja", ezzel generál éktelen repedtfazék hangot.
      Ki lehet ezt cserélni más belsőre?
      Vagy át lehet ezt tekerni? Alakítani? Kakast, kakukkosmadarat tenni bele? Vélemény?

a melléklet fotónak megfelelő kürtről beszélgetünk

Komment

Vagy át lehet ezt tekerni?
        Nem próbáltam de mostanában kinlódtam a 6-v-os beállításával nagyon szűk a határ ahol egyálltalán működik.Szerintem beállítás kérdése a 12v-os hoz viszont ne dudálj egész nap akkor nem melegszik fel a tekercs és minden hepi:komoly tartós használathoz legfeljebb át kell tekercselni fele vastagságú,dupla menetszámú vezetékkel !(ez persze mechanikus ésszel van tervezve,viszont működik más esetekben..)
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Sziasztok! Ez most nem egy naplóbejegyzés lesz, inkább egy kíváncsiskodó kérdés, ha valaki tudja.
          A pancsám elektromos rendszere (most lehet páran megköveztek, de) át lesz alakítva 12V-ra, elektronikus gyújtással. Nyílvánvalóan, a fogyasztókat is 12V-ra kell cserélni, és így merült fel benne a kérdés, hogy mit is lenne jó csinálni a kürttel?
          Egyik verzió, hogy lecserélem 12V-ra...de hát az olyan nem is tudom...suta, én pedig szeretem a kihívást.
          Így arra gondoltam, hogy mi lenne, ha a 6V-os dudát (kürtüt) átalakítanám 12V-ra
          Nem szedtem még szét, de feltételezem, valami tekercs van benne, ami a fémmembránt "rángatja", ezzel generál éktelen repedtfazék hangot.
          Ki lehet ezt cserélni más belsőre?
          Vagy át lehet ezt tekerni? Alakítani? Kakast, kakukkosmadarat tenni bele? Vélemény?

a melléklet fotónak megfelelő kürtről beszélgetünk
          Minek akarsz te ennyit dolgozni?
          Hagyd úgy ahogy van, bírja ez. Csak egy kicsit másabb lesz a hangja (de nyugi, az is repedt fazék hang )
          Találkozón-felvonuláson is nyomhatod nyugodtan. Elég sok embernek van gyári kürt 12V-os rendszerrel. De olyanról még nem hallottam aki áttekercselte volna. Gondolom nem véletlenül.

Max annyi lehet hogy folyamatos üzemben 6V-at nem bírja csak mondjuk 3 órát, 12V-al meg csak 2 órát. De ha addig nyomod akkor szerintem mindenki jobban jár ha le is ég a tekercse

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Nem próbáltam de mostanában kinlódtam a 6-v-os beállításával nagyon szűk a határ ahol egyálltalán működik.Szerintem beállítás kérdése a 12v-os hoz viszont ne dudálj egész nap akkor nem melegszik fel a tekercs és minden hepi:komoly tartós használathoz legfeljebb át kell tekercselni fele vastagságú,dupla menetszámú vezetékkel !(ez persze mechanikus ésszel van tervezve,viszont működik más esetekben..)
            Tudom, puding próbája az evés azért én ebben a 6V-os dudát 12V-ról járatok dologban nem bíznék...bár aztán lehet semmi baj nem lenne...majd jól letesztelem, végülis mi baj lehet, max leég
            Az áttekercselésen gondolkodom én is, amit nem tudok, hogy fizikailag ez kivitelezhető-e. Elméletben a fele vastagság/dupla menet is kérdéses, hogy felfér-e, de szét lehet ezt szedni? Nincs beöntve amőgy a tekercs? hmmmm...na majd jól szétszedem és megvizsgálgatom közelebbről

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Minek akarsz te ennyit dolgozni?
              Hagyd úgy ahogy van, bírja ez. Csak egy kicsit másabb lesz a hangja (de nyugi, az is repedt fazék hang )
              Találkozón-felvonuláson is nyomhatod nyugodtan. Elég sok embernek van gyári kürt 12V-os rendszerrel. De olyanról még nem hallottam aki áttekercselte volna. Gondolom nem véletlenül.

Max annyi lehet hogy folyamatos üzemben 6V-at nem bírja csak mondjuk 3 órát, 12V-al meg csak 2 órát. De ha addig nyomod akkor szerintem mindenki jobban jár ha le is ég a tekercse
              Hát jó, meggyőztetek Ha már két ilyen koponya győzköd, akkor nem tekergetek...jóvanazúgy elvet követek én is

Köszönöm mindkettőtöknek!

((mondjuk, ha korábban kérdezem meg, nem veszem meg tesztre a kürtöt...bár úgysem tudom, hogy hova tettem el az enyém
              Ez meg nem szép, de legalább van ))
              Utoljára szerkesztve a következő által: Halal; 2018 márc. 13, 19:17.

Komment

Hát jó, meggyőztetek Ha már két ilyen koponya győzköd, akkor nem tekergetek...jóvanazúgy elvet követek én is

Köszönöm mindkettőtöknek!

((mondjuk, ha korábban kérdezem meg, nem veszem meg tesztre a kürtöt...bár úgysem tudom, hogy hova tettem el az enyém
                Ez meg nem szép, de legalább van ))
                Egyébként a kis csavarokat körbe kiszeded és belenézel. Aztán akkor megtudod hogy könnyen kivitelezhető lenne-e.
                Bár én már nem emlékszem hogy hogy néz ki belülről. Meg én csak az elejét szedtem le annó(azt vittem krómozni).

Komment

nehezen tudom értelmezni ezeket az előző dolgokat .....most mit is akarsz és főként miért ? Nem az a fő cél , hogy belül 12v , kívül 6v látvány ? nem elég a feliratos elejét ( vagy hátulját ?) össze vissza cserélgetni ?

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    nehezen tudom értelmezni ezeket az előző dolgokat .....most mit is akarsz és főként miért ? Nem az a fő cél , hogy belül 12v , kívül 6v látvány ? nem elég a feliratos elejét ( vagy hátulját ?) össze vissza cserélgetni ?
                    Ez a mai nap fénypontja volt joker. Sírva röhögök, pedig nem volt egy rózsás napom eddig.
                    Igen, a cél az, hogy áttegyem a feliratot...ja nem
                    Szóval: Ugye alapból a pancsa 6v-os, így a kürt is. De mivel 12V-ossá lesz alakítva, így gondoltam, mint fogyasztó, ezt is cserélni kellene. Igen ám, de szerettem volna, ha küllemre a gyári marad, viszont 12V-tal működjön. Ezért jött az ötlet, hogy esetleg áttekercselni, vagy kicserélni a belét egy 12V-os belsőre, és akkor külsőleg gyári. De a két kolléga finom "hülye vagy te édes fiam" postja csendben sugallta, nem kell itt túlbonyolítani a dolgokat, csak kössem be, és ne tülköljek vele órákat. Így a pancsa is vidám, a veterános világ is vidám, én is vidám vagyok, és a 12V-os rendszerem sem fog hátast dobni a rémülettől.

Ennyi a story, remélem, így picit értehtőbben írtam le, hogy mit is akartam!

Komment

• joker
                      joker kommentje
                      Editing a comment
                      Őszintén megmondom , kb 10 szer olvastam el ami ide van írva , de vagy hülye vagyok , vagy csak öregedési agybajom van , vagy jó volt a cucc...
                      Ezért ha nem gond ( csak magam miatt ) végig mennék még egyszer a dolgon .
                      Tehát : 6v-12v re alakítás
                      szeretnéd megőrizni a gyári ( 6v ) küllemet
                      a ,-a 6v belsejét átalakítani 12v ra , tekercselés forrasztgatás-HANGOLÁS !
                      b, - egy ugyan olyan 12v dudára rátenni a panni duda elejét . -- ez egy kb 6 perces mutatván és minden előzőekben meghatározott kívánságnak megfelel .
                      Akkor most mit nem értek ? Nem értem ???

Készen van a főtengelyem 0,03-m/m-üt !

Tök selejt,de remélem amíg én ölöm,addig már kibírja....
                    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

• joker
                      joker kommentje
                      Editing a comment
                      és hol mérve ?

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Készen van a főtengelyem 0,03-m/m-üt !

Tök selejt,de remélem amíg én ölöm,addig már kibírja....
                    Ugye, mindenki mással küzd. Nekem egy kürt, neked egy főtengely. Amúgy,ha nem használod, akkor akár üthet ettől nagyobbat is

Komment

Amúgy,ha nem használod, akkor akár üthet ettől nagyobbat is
                      Meg fogom pörgetni egy kicsit a helyén,több éve nem mentem vele,most-már az utcára akarom hozni.....

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Őszintén megmondom , kb 10 szer olvastam el ami ide van írva , de vagy hülye vagyok , vagy csak öregedési agybajom van , vagy jó volt a cucc...
                        Ezért ha nem gond ( csak magam miatt ) végig mennék még egyszer a dolgon .
                        Tehát : 6v-12v re alakítás
                        szeretnéd megőrizni a gyári ( 6v ) küllemet
                        a ,-a 6v belsejét átalakítani 12v ra , tekercselés forrasztgatás-HANGOLÁS !
                        b, - egy ugyan olyan 12v dudára rátenni a panni duda elejét . -- ez egy kb 6 perces mutatván és minden előzőekben meghatározott kívánságnak megfelel .
                        Akkor most mit nem értek ? Nem értem ???

Tök jól érted...ne keresd benne a rejtett dolgokat, minden úgy van, ahogy leírtad.
                        Csak a feliat pakolgatás volt poénos, és bár érthető volt, de én, mint egy vizuális hülye, úgy megjelent előtte, ahogy átteszem a cimkét (ami ugye nincs a T1 pancsa kürtjén) egy másik, totálisan nem ráillő kürtre Ezen röhögtem. De jól írtad joker, nyugi!

Na viszont, bevallom, én nem találtam olyan 12V-os kürtöt, amire a pancsa "fedlapot" át lehetne szerelni, de ha dobsz egy kis segítséget, szívesen veszem.

Köszönöm!

Komment

én nem találtam olyan 12V-os kürtöt, amire a pancsa "fedlapot" át lehetne szerelni,
                          Kínai robogóbontó....................

Komment

A VAPE is 12 voltos, de ha beszereled, a 6 voltos kürt maradhat, csak az izzókat kell cserélni.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                            Working...
                            X