Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia motoros kerti gépszörny felélesztése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• Titus
    replied
    geniusnexus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    elvileg 33-as orvosi pipettával mérve az olajat a literes keverő edénybe.
    A porlasztó miatt lehet dúsabb a kelleténél. Ha kicsit magasabb az üzemanyagszint, vagy öblösebb valamelyik, vagy mindegyik fúvóka. Netán olajat szív a váltóházból a henger.
    csap, vagy pecek miből van
    Könnyen lehet, hogy házi gyártmány az a csap. Ha korábban is elnyírta a motor, akkor az előző gazdája talán úgy gondolta, hogy erősebb anyagot kell alkalmazni, pedig nem. Akár csap nélkül is össze lehetne rakni és működne a Pannónia. Ha jó a kúp sehogy sem fordulhatna el a lendkerék.

Leave a comment:

• geniusnexus
    replied
    mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Csiszolóporral...

A kúp illesztésének kell rögzíteni a stift csak a helyet határozza meg nem szorulhat sehol !
    Köszi. Még akkor finomítok ezen a kúp illesztésen, mert a jelek szerint még nem illeszkedik jól és ezért el tud fordulni. A stift, vagy csap, vagy pecek miből van, mert a motorban lévőt alig viszi az új fúró, ismeretem szerint valami lágy anyagból szokták csinálni.

Leave a comment:

• geniusnexus
    replied
    Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez tipikus jele a nagy előgyújtásnak...

Ez pedig lehet a dús üzemanyag-levegő keverék miatt van. Ha egy ilyen leállás után ,,kiszellőzteted" a hengert akkor beindul? Illetve milyenek ilyenkor a gyertya érintkezői?
    Szia. Igen, pár rúgás szikra nélkül és újra be lehet indítani. A gyertya új, és semmi jele lerakódásnak, vagy ilyesminek, tehát így nem tudom megmondani, hogy ténylegesen dúsabb a keverék vagy sem a kelleténél, elvileg 33-as orvosi pipettával mérve az olajat a literes keverő edénybe.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Csiszolóporral simítsd egymáshoz a kúpot ,mikor már ék nélkül is átfordithatod a lendkereket annyira illeszkedik , csak akkor tégy bele csapot (ami véletlenül sem érhet a horony fenekéig...).többé nem nyírja el .

A kúp illesztésének kell rögzíteni a stift csak a helyet határozza meg nem szorulhat sehol !

Leave a comment:

• pasetta
    replied
    és rá kell jönni, hogy miért nyírodott el.
    Szervusztok! A tömör válasz TEHETETLENSÉGI erő. Az a ludas. Kicsit ( nem sokkal) erősebb anyagból csináld a csapot. Megoldás lehet a dekompresszor szelep beépítése a hengerfejbe. Ennek a segítségével állítod le, akkor TALÁN ( feltételezem) a fellépő sűrítésből adódó, tengelyt megfogó erő nem fog hírtelen blokkolni. Ezért a csapra ható, mágneskerék lendületi tehetetlensége nem nyírja el a csapot. HŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ "gyerekek"! Vissza olvasva Olyan tudományos tökfőzeléket írtam, hogy attól még én is megijedek

Leave a comment:

• geniusnexus
    replied
    Köszi skacok!

Igen, az egész jelenséget az a fránya elnyírt csap okozta. Most még azt kell kideríteni, hogy mitől nyíródott el, már-már azt reméltem, hogy végeztem, de sajna most megint kezdhetek előlről mindent, hogy jó legyen. Azt csináltam eddig, hogy a teljes gyújtást újra tekercseltem, a megszakítót szigeteltem és meg is lett a keresett szikrázás, új kivezetőt raktamrá, és addig játszottam az alaplapokkal, hogy szuper legyen a gyújtás. Összeraktam, kipróbáltam egy rövid házkörüli sétálással, semmi gond nem adódott. Miután a házat megkerültem, leállítottam, az új leállító kapcsolóval. A gondok és visszarúgás, meg az összes jelenség csak másnap kezdődött. Újra állítottam a gyújtást, úgy tünt jó lett, megint ment egy félórát hibátlanul, de újra előjött, hogy leállt és nehezen indult. Most levettem a lendkereket, és láttam, hogy el van nyírva a csap teljesen egybe olvadt a főtengely anyagával. Most ki kell fúrni, hogy másikat tehessek bele, és rá kell jönni, hogy miért nyírodott el.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Az a helyzet, hogy most már beindult, de olyan szokatlan jelenséget produkál, hogy berugáskor visszarúg. Mitől lehet ez, illetve van hogy csak 1-2 percig megy alapjáraton és utána leáll, majd nehezen akar indulni.
    Mindenki volt kezdő ,nem szégyen - végig kell menni minden fázison .

Mikor azt szeretnénk ,hogy egy régi típusú motor működjön .sajnos"mindent "ellenőrizni kell mert nem ismerjük az előzményeket semmit ...vagyis akármit jelenthet egy rövid idejű beindulok megállok jelenség . Egy Pannóniánál véleményem szerint ,ha nincs törés és egyéb a kopáson kivüli sérülés ,működnie kell !!! lehet gyenge mert kopott de mennie kell !! Gyujtás legyen a ,helyén ,legyen üzemanyag , menni fog !!! Mese a gyenge mágnes ,kopott tűszelep ,kopott henger ,lógó siber ,stb... attól még ha a helyén vannak az alkatrészek menni fog igaz nem lészen erő benne de megy !!!

Mikor megbízhatóságot és maxi teljesítményt akarunk : akkor minden alkatrészt maxi megbízhatóra kell cserélni :ez ennyire egyszerű .....Vape gyújtás ,új karbi ,fúrt henger, új csapágyak, hibátlan tömítések ,spéci főtengely stb.. és akkor boldogság.....

Nincs türelmem magam és mások ismétlésére !!! Keress az előző hsz . -okban és sokféle módon le van írva mi a megoldás !! Ne fogd másra ,ha nem igazodsz el rajta a többség az elődök leírásaiból és könyvekből tanult meg motort szerelni .

Itt a lehetőség előtted is .

Mikor valamit nem tudsz értelmezni kérdezz :biztosan segítünk !!!!!

Leave a comment:

• Titus
    replied
    berugáskor visszarúg. Mitől lehet ez
    Ez tipikus jele a nagy előgyújtásnak. A tájolócsap kicserélése lehet meg is oldja majd a problémát. Ha nem akkor finomíts még az előgyújtáson.
    illetve van hogy csak 1-2 percig megy alapjáraton és utána leáll, majd nehezen akar indulni.
    Ez pedig lehet a dús üzemanyag-levegő keverék miatt van. Ha egy ilyen leállás után ,,kiszellőzteted" a hengert akkor beindul? Illetve milyenek ilyenkor a gyertya érintkezői?
    Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2025 ápr. 27, 19:41.

Leave a comment:

• geniusnexus
    replied
    Most, hogy levettem a mágnest, látom, hogy el van nyirva a megakasztó pecek a tengelyen, kicserélem, és újra megnézem, lehet az okozta, hogy nehezen indult, és le is állt.

Leave a comment:

• geniusnexus
    replied
    Az a helyzet, hogy most már beindult, de olyan szokatlan jelenséget produkál, hogy berugáskor visszarúg. Mitől lehet ez, illetve van hogy csak 1-2 percig megy alapjáraton és utána leáll, majd nehezen akar indulni.

Leave a comment:

• geniusnexus
    replied
    Valaki tudja milyen méretű menetfúró kell a bakelit kivezetőhöz?

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Igen, emlékeim szerint a rugó és a megszakító fix része között egy bakelit alátét van, és belül, a csavar és a fix rész között is, továbbá a túloldalon. Ha a rugó érintkezik az üllő részével mindig testelve van, mintha le lenne kapcsolva a gyújtás.

Leave a comment:

• geniusnexus
    replied
    Delejzni nem kell, mert a csapágygolyós teszten 32 darabot tud megtartani. Na de legalább meg van, hogy mi a baja az enyémnek. A megszakítót szigetelni kell a rugónál, azért nincs szikrám.

Leave a comment:

• pasetta
    replied
    Forrasztás helyett megblankoltam a gyujtókábelt és rátekertem, talán úgy is kiderül, hogy mi az igazság. Amúgy a mágnest milyen módon lehet felújítani? Tekercsmágnessel, vagy járom mágnessel lehet jobban felújítani a mágneseket? Kinek mi a tapasztalata?
    Szervusztok! Szerintem a "delejezés" amire gondolsz! Ezt nem tudom, hogy megy.... Ha jól tudom egyenáramú rendszerrel mágnesezik fel a mágneskereket. DE! Én ilyet még csak hallomásból ismerek. Vagy a "Nagy Öregek" tudnak segíteni, vagy a motorszerelők esetleg tudnak tippet adni.
    https://veteran.forum.hu/forum/szere...gnesez%C3%A9se

Leave a comment:

• geniusnexus
    replied
    Forrasztás helyett megblankoltam a gyujtókábelt és rátekertem, talán úgy is kiderül, hogy mi az igazság. Amúgy a mágnest milyen módon lehet felújítani? Tekercsmágnessel, vagy járom mágnessel lehet jobban felújítani a mágneseket? Kinek mi a tapasztalata?

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X