Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia motoros kerti gépszörny felélesztése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• mátéapu
    replied
    geniusnexus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    hogy is kell bekötni,
    A megszakítócsavar szigetelésnek is hibátlannak kell lennie . Vezeték három kell : gyújtótekercs ,kondenzátor , egy a leállításhoz . A működéshez ennyi kell .
    Ezután alaplap felszerel.
    lendkerék felszerel ,

gyertyanyíláson megkeresed a felső holtpontot (ezt egy karcolással bejelölöd a lendkeréken és a blokkházon ,ha nincs rajta )

felső holtpontnál 0,35-0,4 -tized hézagnak kell lennie a megszakítórésnek.(ekkor már a gyertyánál ellenőrízhető a szikra )érdemes a megszakítófelületét zsírtalanítani, féktisztító, nitróhigító .....

ezután lehet az alaplap elforgatásával előgyújtást állítani ami :2,7-3,25-m/m (ekkor a kopások miatt elállítódhat a hézag !!!)

Ezután vigyoroghatsz :mert van jó gyújtásod !

Leave a comment:

• horex
    replied
    geniusnexus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szereztem új megszakítót, de hogy is kell bekötni, elég csupán a gyújtó tekercs, hogy működjön
    Ha éjjel is szántanál vele akkor a világitótekercsnek is működnie kell
    Amúgy dr.Google
    "pannonia gyujtás bekötése"

Leave a comment:

• geniusnexus
    replied
    Sziasztok! Az a helyzet, hogy sehova nem jutottam ez idáig a géppel. Szereztem új megszakítót, de hogy is kell bekötni, elég csupán a gyújtó tekercs, hogy működjön, vagy több tekercset kell beállítanom és azokat összekötnöm, hogy egy jól működő gépet kapjak?

Leave a comment:

• geniusnexus
    started a topic Pannónia motoros kerti gépszörny felélesztése

Pannónia motoros kerti gépszörny felélesztése

Szeretnék feléleszteni és ledokumentálni egy Pannónia motoros gép beüzemelését. Most 2023.09.24.- én úgy áll a gép, hogy a gyújtása szét van szedve. Van egy cdi-s gyujtás technikám is, de ha meg menthető a régi rendszer akkor szeretném azt használni, ha nem akkor megpróbálom a Cdi-t bele bűvölni valahogy.
Ugrás az oldal tetejére
Working...
X