hogyan tudom megállapítani?
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Simson
Collapse
X
-
A blokkpárosító szám beütés,az öntött szám a sabloné,nem egyezhet a jobb és a bal.egy sima felületen keress beütött számokat egymás mellett ha összeilleszted a feleket.
- 2 likes
-
Egy kérdésem lenne Simson Star blokkal kapcsolatban. A blokkfél párosító számok jobb oldalon 463 a balon pedig 46* az utlsó szám el van kalapálva, nem olvasható. A blokkon belül észrevettem, hogy az olajfogó "eresz" ami a jobb főtengely csapágyhoz tereli az olajat a két félben nem egyforma profilú.
Lehetséges hogy nem összeillő blokkfeleim vannak? Azt hogy egytengelyőek e a szemben lévő csapágyfészkek, hogyan tudom megállapítani?
Leave a comment:
-
... a töltő tekercsről kapott „delejt” először egyenirányítani kell,és utána mehet a feszültség szabályzóra, ...
Leave a comment:
-
Sziasztok!
Nem rég vásároltam egy Simson Schwalbe-t. Szeretném felújítani,és kissé átalakítani.
Jelenleg nincsen benne akkumulátor,de szeretnék bele.És a gyújtás kapcsolóját is ki szeretném cserélni
egy sima kulcsos kapcsolóra. Szóval a klasszikus vezetékezési rajzok nem használhatóak számomra.
Ez az első motorom. Előre is bocsi,ha ostobaságot kérdezek....
Azt szeretném megtudni Tőletek..........hogy a töltő tekercsről kapott "delejt" először egyenirányítani kell,és utána mehet a feszültség szabályzóra,vagy első a feszültség szabályzó,és utána az egyenirányító????
a válaszokat előre is köszi.
Leave a comment:
-
Sziasztok!
Nemtudom valaki nézi e még ezt a topikot de azért felteszem kérdésem hátha valaki tudja mire gondolok.
Van most egy simsonom amit elkeztem szétbontani csapágy és szimering csere miatt.De kiderült hogy 3sebeséges tengely van benne és 4sebeség volt ráhuzva azaz az 1ik fog csak ugy lötyögött.
A lényeg öszeraktam 3sebeségel ahogy kell kihézagolva minden,de valamiért nehezen veszi a sebeséget.
A válto dob részét netröl raktam össze és elméletileg jo de a következöt produkálja.
A dobon látom hogy bevan téve 1esbe aztán forgatom a váltot és szépen beveszi a 3. sebeségig,eddig semmi para.
Most jön a rosz része az hogy lefele a sebeséget csak ugy veszi hogy ha azt a kis vasat ami a dob tetejében a vájtba ugrik hozáfeszitem mert különben ojat csinál hogy lefele tolom a váltokart bedobja mondjuk kettesbe de amint visza beálna egyenesbe a váltokar ujra ledobja 3asba,azaz ugytünik nemugrik át a léptetövilla.Szerintem a dob tetejében a vájatok lehetnek a hibásak.Aki tudja mi lehet a baja az kérem irjon.
Leave a comment:
-
Simson Roller alkatrészek eladók. Képek a veterán aprón, vagy kérésre itt is.
Leave a comment:
-
Na újra rossz végén érzem magam a "gyíknak"! Berúgó kar problémám az, hogy állandóan átfordul, már a csavart is kicseréltem benne, vágtam is ki belőle, de elcsúszik folyamatosan, vagy "túlhúzom" a csavart, és elszakad, pedig már 10 fölöttit használok. Enélkül meg tolva indítani, állítgatni nehézkes, pedig már kész vannak a taposók, és az ülést is legyártottam.
És a gyújtás alap lapban a megszakítót rögzítő csavar nem szorul meg...érdemes 4es menetet vágni bele?
Leave a comment:
-
Sajna nem tudok menni, mert az Ybl Hotelbe viszem a vendégeket, lagzis sofőr leszekKölcsön Tuareggel meg nem megyek le Valkóra
Na fölteszem holnap reggel, hátha megszólal végre. Sikeresen letört még egy érintkező a gyújtás kapcsolóról, de már profi módon forrasztom.
- 2 likes
Leave a comment:
-
korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésefeső horonynak a főtengelyhez kellene érni,Fel kell tenni a főtengelyre a lendkereket,mert annak excentrikus a tengelye,ami a megszakítót nyitogatja! Én egy rossz lendkeréknek levettem a közepét (szegecseket leköszörültem) és azt szoktam felrakni a főtengelyre,mert így nincs útba a lendkerék és sokkal könnyebb a beállítás! Ha holnap jössz Valkóra,szívesen kölcsön adom,ha kell,mert mostanában nem tervezem a Simson szerelgetését.
- 3 likes
Leave a comment:
-
Ez a régi turbós blokk. Szerintem a feső horonynak a főtengelyhez kellene érni, hogy tudja nyitni-zárni.
Leave a comment:
-
én kétféle megszakitós lendkereket ismerek az egyik a belső a másik a külsőtrafósé.abban külömböznek ,hogy eltérő helyen van a megszakitó az alaplapon,és ugyanigy a lendkerékbütyök is máshová esik.
- 1 like
Leave a comment:
Leave a comment: