Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Hogyan lehet szétszedni egy Csepel 125 első teleszkópját?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Hogyan lehet szétszedni egy Csepel 125 első teleszkópját?

Az elsők közül az egyik be van ragadva ezért gondoltam, hogy szét kellene szedni és kitisztítani, stb, hogy álljak neki?

Szia

Nekem T Csepelem van, de gondolom ez lényegtelen.
    Elsőként szerintem a teleszkóp tetején lévő csavart kéne lazítani és kicsavarni. [1]
    Ezt követően kihúzható a burkolatából.
    A második lépésként ki kell szedni a keréktengely perselyét [2], így lehet hozzáférni az alsó csavarhoz.[3]
    Ezt eltávolítva már csak egy seeger gyűrű lesz az "akadály".[4]
    Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	1
Size:	192.4 KB
ID:	140334Click image for larger version

Name:	2.jpg
Size:	187.6 KB
ID:	140335

Remélem tudtam segíteni, és nem írtam hülyeséget!

Sok sikert,
    Üdv VöPe
    Busznyi, Titus és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ahogy azt előttem leírták az így igaz. Annyit tennék hozzá hogy a kormánykifliben van egy csavar amit ki kell venni mielőtt kihúzná az ember a telószárat. A világért sem festeném az ördögöt a falra de sajnos ritkán szokott ilyen egyszerűen menni, mivel általában bele szokott rohadni a villaszár a kormánykiflibe. No de ne legyek már ilyen pesszimista, hátha ki csúszik a helyéről a villaszár.
      Még egy jótanács: Ha szét szedted az egészet figyelj a rugókra mert az is hajlamos eltörni. Ez tapasztalat. Nekem ugyanezt produkálta a motor.
      Remélem segítettem.
      Lemezjáték és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Meglazítottam a villa tetején lévő csavarokat illetve az alsó kormánykifliben az egyik csavar sikeresen kijött a másik viszont benne van, de nem tudom kihúzni egyik villaszárat sem. Ilyenkor mi a teendő?

Komment

"Hát üdv a klubban" Sajnos erről beszéltem, hogy nem szokott kijönni csak úgy.
          Első lépésként fékolajos kezelést javasolnék, persze a festésre odafigyelve. Ennek sajna kell vagy két nap és közben újra és újra oda kell cseppenteni pár cseppet a fékolajból. Ha szerencséd van megmozdul.
          Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Örülök, hogy raktatok fel képet a szétszedett teleszkópról, nekem is rövidesen szét kell kapnom, nem tudom az mennyibe segíti majd a helyzetet, hogy az enyém tökéletesen csillapít és rugózik is. (hátha szétjön könnyen)

Komment

Remélem sikerrel járok.

Komment

Én is remélem, mert saját tapasztalatból beszélek. Még annyit felejtettem el leírni, hogy az alsó kiflinél ahol a csavart kiszeded, ott a hasítékba alulról óvatosan be lehet ütni valamiféle éket az is segíthet. Ha nem mozdul meg a technológiával akkor van még egy megoldás, de azt nem merem leírni mert a fényezés bánja. Nekem sajnos csak ez utóbbival jött szét, de ez érthető hiszen elég rossz helyen tárolták a Csepelt és frankón összerohadt.
                De ettől függetlenül én is szurkolok hogy szétjöjjön az a fránya teló. Küldök is egy kis pozitív energiát így az éteren keresztül, majd alkalomadtán vidd a számítógépedet a motor közelébe had hasson rá!!

Komment

Köszönöm szépen
                  (A fényezést nem féltem mivel az nincs konkrétan festék sincs rajta, de viszont jó állapotban van.)

Komment

Félsiker, ha lehet annak nevezni. Megmozdult, de nagyon lassan akar csak mozogni, ugye van a villának a burkolata lehet alatta látni a villaszárat hát fém színe van, ez persze nem azt jelenti, hogy végig full "fémtiszta", de reménykedek. Az alsó villakiflit, hogyan illetve mivel célszerű kitágítani vagy kiékelni?

Komment

Én készítettem hozzá egy szerszámot. Ha már megmozdult akkor az már kijön, ne csüggedj! Csak idő kérdése.

Komment

Nem tudom hogyan tovább kb 3-4 centit ha mozdult. Már már nem is megy tovább.

Komment

Remélem ahogy ütögetem felülről nem lesz semmi baja az alsó kormánykiflinek, továbbá a a villának :/

Komment

Udv! Megtudnatok mondani hogy a kekkel jelzett rugot arulnak utangyartottban sajnos eltort mind a ketto szarban vagy 3fele. A pirossal jelzett fekete muanyag alatetek is elvannak torve ,de gondolom azt ki lehet cserelni,helyetesiteni dolomitra ......... Click image for larger version

Name:	fghy;o.JPG
Size:	34.7 KB
ID:	144335

Komment

eltort mind a ketto szarban vagy 3fele
                              Ilyenkor célszerű lenne ékezetes betűkkel írni, mert első olvasatra egészen mást jelent.

A pirossal jelzett fekete muanyag alatetek is elvannak torve ,de gondolom azt ki lehet cserelni,helyetesiteni dolomitra
                              Szerintem danamidod akartál írni. (Metamidnak is mondják.) A dolomit az egészen más, nem motorba való.

Ha tudod a rugó pontos méreteit (hossz, menetszám, külső átmérő, huzalátmérő), valamint megadod a végkialakítás módját, akkor gyártatni is tudsz, de árulnak is készregyártott rugókat.

Rugó Szaküzlet
                              Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2015 ápr. 29, 07:37.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X