Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Gyújtás alaplap - mit kell ide kötni?
Collapse
X
-
Szerintem vezetékkapocsként szolgál.Szerelhetőbbé teszi a megszakítót,nem kell három vezetéket rákötni,igy könnyebb a beálitás a helyén való csiszolás.Titus kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
sykes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA kondenzátort nem a megszakítóhoz kell kötni?Titus kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÜdv sykes!
A többiek jól írták, én is egyetértek velük.
Szépen letisztítottad az alaplapot, valami oldószerrel dolgoztál?
Látom jó helyre került a kalapácsom.
Előtte:
Utána:
Hideg zsíroldó kb 5 perc, majd kézi miniköszörűben bronzkoronggal lassú fordulaton letisztítva.
- 4 likes
Komment
-
sykes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKöszönöm Mindenki segítségét!
Most már képben vagyok. Nagyon hasznos volt az összes hozzászólás.
Szerintetek érdemes még ezzel a kondival foglalkoznom?( egyáltalán eredeti lehet ez?)
Ki lehet mérni, hogy működőképes e még?
Napi használatban ez a blokk már nem lesz.
[ATTACH=CONFIG]20016[/ATTACH]
Igen ki lehet "mérni" hogy jó e kondenzátor.
Az én gyakorlati módszeremhez nem kell más csak egy fázisceruza és egy 1n4007 dióda (vagy valami hasonló).
A dióda egyik végét a kondi középső kivezetéséhez kell kötni, a másik kivezetésével meg kell érinteni a fázisba dugott fázisceruza végét (a kondenzátor külső test-telését tartva). A lámpácskának el kell halványulnia ahogy a kondenzátor szépen feltöltődik.(ez eddig jó) Ekkor a fázisceruzától elvéve, egy szigetelt csavarhúzóval rövidre zárva a kondenzátor kivezetését ami egy kis csattanással jelezni fogja hogy fel volt töltve.
De megbízhatóan akkor nevezhetjük jónak a kondenzátort, ha a fázisceruzás feltöltés után még tíz perc elteltével is megmarad benne a töltés avagy a rövidre zárás kisülést produkál.
- 3 likes
Komment
-
Köszi a választ! Mástól is hallottam erről a hideg zsíroldóról, most már nekem is ki kell próbálom.
A gyújtótekercsed vezetéke szerintem eredeti lehet. Meg elég nehéz lenne egy újat ráforrasztani a régi vezeték csonkjára úgy, hogy a forrasztás nem is látszik.
Egyébként szép a tekercsed, biztos nem zárlatos.
- 1 like
Komment
Komment