Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Csepel henger festése feketére ?

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #16
    Szia! Akkor a pontos recept!
    1/3 rész méhviasz, 1/3 rész lenolaj, 1/3 rész terpentin, és ehhez adod a Japan dryert egy kb. egy evőkanálnyit.
    A méhviaszt táblában termelőtől vegyed (piacokon lehet kapni) az összes többit művészellátóban vedd ne egyszerű festékboltban!!! Ott azt is tudják mi az a Japan dryer (fixatív) ami egy alkoholos oldat (de az íze nem jó :-)
    A méhviaszt megolvasztod de ne forrjon, csak épp folyékony legyen, ehhez hozzáöntöd a szintén meglangyított terpentint és lenolajat. összekevered és ehhez adod a kevéske fixatívot. Ha megszilárdul kenőcsként kenhető, de bármikor újra egy kis meleggel folyékonnyá tehető. Ha mélyebb árnyalatot akarsz az első meleg után rákerülő felületet még melegen újra mártsd be. Kis kisérletezéssel egy tökéletes felületvédelmet kapsz. Én azért használom ezt a kovácsoltvas felületeken mert nem takar mint a festék hanem meghagyja a felületet úgy ahogy a kezem alól kikerül.
    Jó mayerkodást :-) A fixatívval tényleg óvatosan mert extra tűzveszélyes!!!
    Che, CZsolti és 2 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


      #17
      Sziasztok,Én kicsit előnyben vagyok, mert mostanában látok "néha" porfestő üzemet belülről. Saját peregyesem hengerét Én ( ahogy előttem v.ki már ajánlotta is ) homokszórni, de utána porfestetni fogom, persze megfelelő maszkolással mindkét eljárás előtt. Ha a srácoknak nem lesz még túlzottan tele velem a hócipőjük, és bevállalják. Ha nem, az eljárás akkor is ez lesz, csak más helyen, na akkor pontos árat is mondhatok. Az a pár mikron festék sztem nem rontja túlzottan a hőleadást, és biztos hogy tartósabb mint bármelyik oldószeres festék. Mindaz mellett, ha a festők türelmesek lesznek velem, egyszer megfújják majd feketére, aztán újra maszkolva mégegyszer megy a kemencébe, hogy az élek más színűek legyenek. Ha vkit érdekel: Inárcson, Újhartyánban, Bugyin, és Ecseren tudok ilyen üzemről.
      supermax kedvelte ezt.

      Komment


        #18
        Sziasztok, Jani újból.
        Meglehetősen rutintalanul szóltam hozzá, csak most néztem meg az indítási dátumot. Most már mindegy, hátha valaki másnak jó a tippem.

        Komment


          #19
          Tisztelt Fórumozók!
          Ha esetleg még ennyi idő után is érdekel, hogy mit használjon én fekete kandalló festéket használtam a hengernél ami hő hatására ráég a fémre és így nagyon tartós! Én "maszekban" szereztem" de biztosra veszem hogy nagy festéküzletekben lehet kapni!
          Ricsi95D, CZsolti és mátéapu kedvelte ezt.

          Komment

          Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X