Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Oldalkocsis Izs első kereke beszitál

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Oldalkocsis Izs első kereke beszitál

    Azt kérdezném mint izses az izsestől, hogy mi a baja az első keréknek, ha a felni nem üt, zsír új gumival szerelve pedig a mai első próbáján (10 év után) elkezdett az első kerék veszélyesen szitálni(=shimmy mozgással járni) de kb. csak 30-40km/h között csinálja, oldalkocsiból figyelve olyan, mintha valami megtépdesné dobbal együtt a kereket minden körben. Eléggé elszomorító volt első izsülésem alkalmával ez a malőr. Végül is tudtam, hogy szotyi fog kerülni a lecsóba utolsó csavarként , csak ezt nem hittem, mikor először ültem rá. DE az oldalkocsi induláskor balra tolja az egész motort, ami fura , ha belegondolunk, hogy jobbra kéne visszahúznia.(ezért már szeretem.)
    Előre is köszi a választ.
    Utoljára szerkesztve a következő által: majdánka; 2011 aug. 29, 21:51.

    #2
    Talán meg kellene vizsgálni a küllőket,nagyon sok bosszúságot tud okozni néhány rendetlenkedő küllő! Az oldalkocsiban egyáltalán nem vagyok jártas,soha nem volt oldalkocsis mocim,sajnálom!A fórumon biztosan találsz szakavatott személy!
    További jó munkát és motorozást!
    Che kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      majdánka !

      Nekem is ráz az MZ eleje 50-60 között szólóban is. Már akkor is rázott, mikor 86 Januárban kitoltam a Centrum áruházból. Valószinű a gumi miatt van, de mivel még mindig a gyári Pneumant van rajta nem tudom mi változna ha lecserélném.
      majdánka és apacsavo kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Mir-mur!
        Felétek nincs egy jó gumis? Egy perfekt műhelyben nagyszerűen helyre tudják rakni!Ahogy látom Miskolci vagy-én Ózdon laktam1976-ig sokat jártam Miskolcon,sőt motorra ott vizsgáztam 1972-ben.Akkoriban elég nagy város volt(azt hiszem 2.-ik legnagyobb az országban)nem hiszem hogy annyira összement volna hogy ne lenne egy faca gumis!Lehet hogy megérne egy próbát?!

        A gumisokról jutott eszembe!

        Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2011 nov. 05, 11:16. Oka: A gumisokról jutott eszembe!
        Che kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          majdánka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          mi a baja az első keréknek, ha a felni nem üt, zsír új gumival szerelve pedig a mai első próbáján (10 év után) elkezdett az első kerék veszélyesen szitálni(=shimmy mozgással járni)
          Majdánka, a izs.hu fórumán olvasom, hogy már rég megoldottad a problémát. Kérlek, hogy ezt itt, az általad nyitott témában is jelezd!

          Srácok, ez így lenne korrekt! Ha felteszel egy kérdést, amire aztán a fórumtagok idejüket áldozzák, hogy segíteni próbáljanak, az a legkevesebb, hogy jelzed, ha megoldódott a probléma. És leírod azt is, hogyan, így fognak mások is tanulni belőle, ami azt hiszem, a fórumunk elsődleges célja.
          majdánka és Che kedvelte ezt.

          Komment


            #6
            Üdv.:
            Elnézést kérek mindenkitől!(kicsit szétszórt vagyok az egyetemi vizsgaidőszak miatt)
            A szitálás oka 7 nap kísérletezés után kiderült: Az oldalkocsiban+ teher hatására még jobban beszitált, tehát az oldalkocsi nem tudja eltalálni a helyét. A sima lengőkaros IZS oldalkocsi verzió(nekem is ez van) a perselyek kenhetetlensége(zsírzószem nem elérhető, nincs menetszerű vágat a perselyekben a kenésnek) miatt kikopik és nem tud az oldalkocsikerék egyenesen menni. ÚJ bronzpersely+ tengely is szokott kelleni a lengőkarba.(anyagokkal együtt kb. 5000Ft-ból kihozható.)
            A motor első kerekét is érdemes kisúlyoztatni, mert ugyanúgy baktatni fog és menne mindenfele, de az oldalkocsi már egyenesben tartja és beint a motornak a kerék összetartás miatt, azaz csak egy irányba: EGYENESEN mehet innentől a szerelvény.
            A probléma egyéb észlelése az lehet, hogy induláskor jobbra húz/balra tol az oldalkocsi, menet közben pedig egyenesben tartja a szerelvényt, később pedig beszitál.
            Üdv.:Majdánka.
            Utoljára szerkesztve a következő által: majdánka; 2011 dec. 11, 11:05.
            korompaiistvan, soveny és Che kedvelte ezt.

            Komment

            Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X