Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Babetta bordásszíj csere

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Babetta bordásszíj csere

Üdv.

Néhány hete cseréltem ki a bordásszíjat a gépen és belefutottam egy olyan gondba hogy hiába igazítgatom a helyére mindig visszacsúszik a bordáskerekek külső részére. Ez nem is lenne gond, csak így meg a kuplung dörzsöli a szíjat. Van erre valami megoldás? Mert az nem állapot hogy ahogy megyek úgy fogy a szíjam .

Előre is köszönöm a segítséget .

Szervusz !
    Szerintem ezt csak az okozhatja,hogy valamelyik csapágyad erősen kopott.Vagy a kuplung alatti tűgörgők,vagy a lánckerék
    tengely golyóscsapágya.Az utángyártott ékszíjak sokszor feszesebbek a kelleténél,és a kopott csapágyak miatt,a kerekeket
    elbillentik a tengelyen.Ekkor a két kerék tengelye nem párhuzamos,hanem szöget zár be.Ekkor a szíj kifelé elcsúszik,és csak a kuplung fogja meg,hogy le ne essen.Szíj nélkül rakd össze,és a kuplungot,ill.a váltódobot próbáld meg kézzel
    megmozgatni,az ellenkező tengely irányába.Ha valamelyik billeg,ott a hiba.Általában a kuplung alatti 2 tűgörgő sor kopik
    el a nagyobb fordulatszám miatt.Kevésbé feszes szíjjal,vagy a régi szíjjal a csapágy nem feszül annyira,ez a hiba csak
    sokkal később jelentkezik.Üdvözlettel: Balhés.
    kvaga, OdinHEM és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Köszi. Még ma megnézem .

SZERK
      Megvan a ludas, a nagy bordás kerék mocorog egy kicsit, de sajnos nem csapágyas hanem ki van belezve a váltóm és ezért ki be tud csuszkálni a tengejen 1-2 mm-t kb . Majd keresek egy plusz alátétet a rögzítőanya alá. Mást most nem tudok vele csinálni sajnos .
      Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2012 máj. 04, 13:10. Oka: Kiegészítés...
      soveny kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
      Working...
      X