Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 250/559 restaurálás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Én egyszerűbbnek találom a " súber" kifejezést. Igaz a Mesterem még Súblerrel mért és Pájszerrel igazított vagy mozgatott valamit a helyére. Hiába ha régi nagyok arra felé tanulták a szakmát a nyelvezetet hozták magukkal. A manapságban oly divatos kifejezések viszont jobban zavarnak pl. Gasztroenterológus-- már mindenki LÓGUS akkor ki dolgozik?.
    nandg83, apacsavo és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Kedves sepy!

Nem azt írtam,hogy bűn a "honosított"szakkifejezések használata,csak arra is emlékszem,hogy voltak régi nagyok,akik szerint "nyelvében él a nemzet". Ráadásul jó magyar szokás szerint gyakran hibásan használják az idegen kifejezéseket pl.:centrírozás helyett centíroznak. Ez legalább akkora hiba ,mint fogaskeréknek nevezni a lánckereket.

- - - Updated - - -

Üdv lempi2!

Van záró darab a hangtompítóban.Fényképet nem tudok küldeni,csak ezt a rajzot. A jobb alsó dugó szerű alkatrész zárja a hangtompító betétet.Click image for larger version

Name:	jawa  kipufogó.jpg
Views:	1
Size:	194.1 KB
ID:	147566
      sepy kedvelte ezt.

Komment

Egy olyan kérdésem lenne 250/559-es gépsárkánnyal kapcsolatban, hogy a kipufogódobot lezáró dugó,/ a furulya mögé/ eredetileg hogyan néz ki? Már ha eredetileg van ilyen benne. Ha esetleg valaki tudna egy fotót is mellékelni az nagyszerű lenne.
        Nem erre gondolsz? http://www.jawamarkt.cz/temp/Jawa-35...1411670455.jpg
        St.Z.350 kedvelte ezt.

Komment

Kedves St.Z.350 és Madorka!
          Köszönöm a képeket! Igen ez lenne az, amire gondoltam. Csak egyszerűen annyira beszűkítik az áramlási keresztmetszetet a dob végén, hogy nem voltam benne biztos tényleg gyáriak e. Erőtlennek érzem a gépet nagyon, ezért kezdtem el gondolkodni rajta, mi is lehet a probléma... De ezek szerint további gondolkodásra lesz szükség
          Köszönöm még egyszer!
          St.Z.350 és nandg83 kedvelte ezt.

Komment

Töltenék fel videót de sajna nem engedi a rendszer! Igazából a tűvel minden ok és viszonylag hamar visszaálunk alapjáratra, csak még a finom beállításokat keresem... Egy szerelő barátom szerint enyire frissen fúrt összerakott blokknál még idő kell, hogy beálljon minden. Próbálok videót feltölteni, és lehet hogy aztmondjátok, hogy minden ok, vagy nem

Tapatalk-kal küldve az én thl T6S-el
            zahi kedvelte ezt.

Komment

https://vimeo.com/145193738

St.Z.350 kedvelte ezt.

Komment

https://vimeo.com/145193738

St.Z.350 és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Gyönyörű motor karakteres szívhanggal. Szerintem ne piszkáld, és tegyél rá kormányzárat. Nagyon szemrevaló. Kár, hogy nem az enyém!
                  sepy, St.Z.350 és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm szépen! ezekszerint nem ilyen a hangja ha falsot szívna?!

Komment

Watch “Jawa 250/559 (2)” on Vimeo: https://vimeo.com/145195918

dongos78, St.Z.350 és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Az utolsó kísérletezgetés, itt az alapjárat lehet, hogy nagyon picit alacsony, meg kicsit megborult az olaj a benzinbe

St.Z.350 kedvelte ezt.

Komment

Üdv nandg83!

Nagyon szép a motorod és jó a hangja is.Az alapjárat egy kicsit alacsony.Érdemes lenne bekapcsolt világítás mellett olyan magasra emelni az alapjárati fordulatot,hogy a töltésjelző lámpa ne világítson.Jó a gázreakció , nem lassú az alapfordulatra visszaállás sem.Bukósisakot és tanksapkát emelek,gratulálok!

- - - Updated - - -

Kedves lempi2!

Ha a motorod mechanikai állapota rendben van (nem nagyon kopott a henger,nem szorul a fék) és beállítása is OK. ,akkor lehet,hogy sok a lerakódás a hangtompítóban.
                          CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Üdv!
                            A motor felújított, a hangtompítót meg már kiégettem vörös izzáson. A fékek is szabadon futnak... Rejtélyes gép ez na, vagy csak én várok el túl sokat tőle.
                            St.Z.350 és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

ezekszerint nem ilyen a hangja ha falsot szívna?!
                              Akkor nem!!!!!!!!!!!De ha valamelyik főtengely csapágy kezd a kuka felé nézegetni akkor ilyen!A baloldal felől eléggé beteg hangja van!De az ETZ-m nek is ilyesmi hangja volt amikor kicsúszott a dugócsapszeg!(Kifelejtettem a jobb oldali ,,segert"!)https://youtu.be/RT-81JNczL0
                              dongos78 kedvelte ezt.

Komment

apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Akkor nem!!!!!!!!!!!De ha valamelyik főtengely csapágy kezd a kuka felé nézegetni akkor ilyen!A baloldal felől eléggé beteg hangja van!De az ETZ-m nek is ilyesmi hangja volt amikor kicsúszott a dugócsapszeg!(Kifelejtettem a jobb oldali ,,segert"!)https://youtu.be/RT-81JNczL0
                                Hát az széplenne, hogy új benn minden és nemgagyi, de bármi lehet....

apacsavo kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X