Közlemény
Collapse
No announcement yet.
MZ ETS leáll, ha rákapcsolom a világítást
Collapse
X
-
A szükségesnél nagyobb megszakítóhézag, vagy a gyenge rugó okozhat ilyen tüneteket.VPISTA eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése... olyan mintha hamar leszabályozna. Valami tipp?
kicseréltem a megszakító kalapácsot is lehet az a baj hogy nem jó?
Leave a comment:
-
az akku nem merült le mert be tudom indítani és a világítás is megy. még a gyújtáson kéne állítani mert nem pörög ki rendesen. De akár hogy állítom olyan mintha hamar leszabályozna. Valami tipp?
kicseréltem a megszakító kalapácsot is lehet az a baj hogy nem jó?
Utoljára szerkesztve a következő által: VPISTA; 2012 júl. 05, 20:58.
Leave a comment:
-
Lehet az is hogy csak alacsony a töltőfeszültség , akkor nem merül le azonnal az akku. Sztem mérd meg a töltőfeszültséget, az mindenképp hasznos.
Bury nem értek veled egyet. Ha egy 6V-os rendszernél a szabályzott feszültség 6 volt vagy afölött van kicsivel, akkor már arról elmegy a motor, de a töltéshez az kevés. Egy jó rendszernek terhelés alatt (világítás) 6,7-7 V között kell lennie.
Leave a comment:
-
köszönöm szépen a segítséget. mindent meg fogok mérni, de vettem bele új gyertyát hogy, és minden megjavult. világítás is rendben van a motor is szépen jár, de nem bízom abban hogy nem kezd el valamikor a világítással szarakodni. vettem kondit is de azt nem raktam még bele kíváncsi vagyok hogy azzal lesz e valami változás.
Leave a comment:
-
Úgy mérj töltést a legegyszerűbben ha jár a motor le veszed az egyik kábelt az aksikról de tartsd kb 3000 fordulat fölött a gépet és ha megy szépen akkor tuti jó a töltésed . Lehet az a baja a gépnek hogy egy kábel elszabadult valahol és mikor fel nyomod a világítást zárlat lesz és le áll a gép , vagy a felszabályzó szarakodik vagy az állórészed vagy a forgó részed . Ezeket az berendezéseket le lehet tesztelni , pl állórész teszt aksira rá kötöd az állórészt és a vasmagnak vonzania kell a fémtárgyakat míg fesz alatt van az állórész pl egy csavarhúzót. forgórészt ugyan így le lehet ellenőrizni. Még valami ha úgy áll le a moci hogy az aksi nincs lemerülve akkor tuti nem töltés hibája van . Az is lehet a kondenzátor már nem valami jó benne illetve még a gyújtás környékén lehetnek apróbb problémák .
Leave a comment:
-
Nem mértem a töltést. Annak lehet következménye hogy megáll a motor? mert egy hétig folyamatosan mentem vele azaz minden nap és akkor ha nem lett volna töltés akkor az aksit leszívhatta elég jelentősen már hamarabb is.Utoljára szerkesztve a következő által: VPISTA; 2012 júl. 03, 22:36.
Leave a comment:
-
Ártani nem árt, legalább kizárod a lehetőségét annak, hogy netalán az a hibás!(-és nem olyan nagy összeg-)VPISTA eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésehogy a kondenzátort érdemes lenne kicserélni ha már a fesz szabályzót is cserélem?
Leave a comment:
-
Szia
ez erősen töltéshibára hajaz. Mérted a töltőfeszültséget ?
- 1 like
Leave a comment:
-
elolvastam de amikor összepakoltam egy hónapja akkor volt ilyen gondja. elkezdtem vele járkálni meg tesztelni megjavult. Műszaki vizsga után is járkáltam (olyan egy hete van rajta műszaki) és most jött elő ismét. akkor valami kontakt hiba lehet. De utolsó kérdésem az lenne
hogy a kondenzátort érdemes lenne kicserélni ha már a fesz szabályzót is cserélem?
Leave a comment:
-
Olvasd el a témát...........................-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése>Itt<már volt hasonló eset,
Leave a comment:
-
hát úgy történt hogy amikor észrevettem h a világítással úgymond lefullad, akkor lekapcsoltam helyzetjelzőre. Azután még ment a gép de 2 km után a motor is leállt világítás nélkül. Álltam a pirosnál elkezdett esni az alapjárat, pöffent még kettőt aztán be se indult.
Leave a comment:
-
VPISTA eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea motort beindítom szépen jár, de mikor rákapcsolom a világítást akkor megáll a motorEzt a második kérdést nem értem.VPISTA eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAkkor lehetséges hogy azért állt meg a motor? mert amikor előjött ez a "leállás" olyan 2 km múlva a motor is megállt.
Ha leáll a motor, akkor leáll! Vagy még a "leállás" után gurul 2 kilométert?
Leave a comment:
Leave a comment: