Közlemény

Collapse
No announcement yet.

ETZ-re Xenon világítás!

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    ETZ-re Xenon világítás!

    Sziasztok!Mivel ilyen témát nem láttam gondoltam hát,hogy megírom és várom a válaszokat! Szóval anno még az Opel Astránkhoz szereztem xenon izzókat átalakítóval,hogy a H4-es izzók helyére lehessen rakni.Azóta ki lettek szerelve és csak voltak a dobozukban,aztán a minap kipróbáltam,hogy be lehetne-e rakni az ETZ lámpájába.Kisebb szerelés után megoldható a dolog bár nem csináltam meg csak ellenőriztem működik-e egyátalán és működik!Szóval érdemes-e megvalósítani a dolgot és nem lesz valami hátulütője ha átalakítom a technikát,bár műszakira vissza kell raknom majd a H4-eseket mert az autóból is ki kellet szednem amíg vizsgáztatták amúgy más gond nem volt! Előre is köszi!

    #2
    György Bognár eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    más gond nem volt!
    Max annyi hogy kifolyik a szembe jövő szeme.... Mondjuk motornál nem tudom mennyire zavarja a szemből érkezőt.
    taluga és Titus kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      A Miskolci rendőrök lazán leveszik a rendszámot érte, és a magam részéről igazat is adok nekik. Utálatos a többi közlekedő szemszögéből.
      taluga, dongos78 és 2 további látogató kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Én sem tolerálom a gagyiszenont...ámbár motorral inkább vegyenek észre, mint nézzenek el...szóval nem tudom...
        Trophyman, taluga és György Bognár kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Szerintem meg nem zavar jobban,ha rendesen be van állítva mint bármelyik másik lámpa,pláne ha az még be sincs lőve rendesen aztán világít bele a nagyvilágba.Mostanában amúgy is egyre több mocin és autón gyárilag xenon van és nem zavaróbb mint a többi,szerintem.Sokkal jobban látni vele és ami fontosabb jobban látnak a többiek is(látni és látszani elv a kreszből)szerintem.Csak itthon nem fogják még ezt fel a törvény rabszolgái pedig külföldön(pl.Anglia)nem is foglalkoznak vele ha kicseréled xenonra a régi izzókat.Még műszakin sem csesztetnek csak úgy legyen beállítva,hogy a többi közlekedőt ne zavarja! Bár kövezzenek meg ha jobban akarok látni este!




          Üdv!Gagyinak nem gagyi a xenon mert csak az izzók darabja több mint 5000Ft a készlet meg jóval 30000 fölött van de látni viszont sokkal jobban lehet vele és talán könnyebben észlelnek,bár bamba emberek mindig is lesznek az utakon.Egy előnye van még a H4-hez képest az,hogy csak 35 Wattot fogyaszt szemben a H4 65 Wattos étvágyával.

          Komment


            #6
            György Bognár eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Gagyinak nem gagyi a xenon
            Én csak az utólagos szettekre szoktam ezt a kifejezést használni.
            Egyébként azt tudni kell, hogy egy gyári xenon lámpa messze nem egyenlő egy H4-es foncsorba szerelt izzóval.
            A fény nem kívánt irányba szóródása ellen egyrészt vetítőlencsével, másrészt szintszabályozó elektronikával (harmadrészt lámpamosó berendezéssel) védekeznek. Halogén foncsort akárhogy állítod be, brutálisan szórni fog minden irányba.
            Beagle, sinter és 2 további látogató kedvelte ezt.

            Komment


              #7
              Most este jött velem szembe egy csilli-villi xeon BMW hát nem túl szépen tudnék fogalmazni mennyire jól esett a lámpája...

              Komment


                #8
                Hivatalosan nem lehet beletenni se autóba se motorba. Olyan isten nincs! Tehetsz bele fényszórómosót, magasságállítót, meg keresztanyám térde kalácsát is, a lámpatest nem gázkisüléses fényforráshoz van jóváhagyva. Ergo soha nem lesz hivatalos.
                A másik dolog hogy a "szenyon izzónál" a tompított fénynél van ott is fénysugár ahol amúgy nem kéne hogy legyen. Ebből pedig az következik hogy nem igen lehet úgy beállítani hogy ne vakítson.
                Az pedig már eltörpül hogy engem este rohadtul zavar.

                Komment


                  #9
                  Sziasztok!

                  Ezt valahol más fórumon is olvastam. Ott kocsiba akarta valaki utólagosan applikálni és ugyanígy erősködött az előnyeiről, mint György. Ott az volt a válasz, hogy csinálja meg, ha akarja, de ne menjen vele külföldre, mert ott, ha nincs meg hozzá a gyári vezérlőelektronika és vakít - tehát sufnituning - akkor ugrik a rendszám.

                  Szerintem ízlés dolga. Én nem szeretem azt a kékes fényt, pláne ha szembevakít.

                  Komment


                    #10
                    CZsolti,ígyvan!
                    Szabad országban élünk, ha valaki szeretné hát szerelje bele a járgányába. Annyi csak hogy viselnie kell az esetleges következményeket. Ez van. Ámen.

                    Komment


                      #11
                      Igazatok van szabad országban élünk elvileg,csak igazán a pénzes egyéneknek szánták ezt a szabadságot nem nekünk egyszerű földi halandóknak!Azért piszkálnak mindig minket a rendőrők is!Na mindegy visszatérve a témához a hétvégén megcsinálom ezt a kis átalakítást és majd kiderül,hogy fog szuperálni,milyen következményeket és egyéb nehézségeket vagy netán könnyebbséget hoz magával.Ha minden jól megy megírom és képet is töltök majd fel ha sikerül.

                      Komment


                        #12
                        György Bognár eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Azért piszkálnak mindig minket a rendőrők
                        Azért piszkálnak a rendőrők, mert a szembe jövő nem találja az utat. Gondolom emiatt már meghaltak néhányan, akkor is ha ezt nem hozza az Aktív.

                        Komment


                          #13
                          Ha tényleg érdekel ez a lámpa dolog javaslom az ENSZ-EGB 53-as számú előírásának tanulmányozását.
                          Everything is better when you decide you don't care.

                          Komment


                            #14
                            Szép jó napot mindenkinek!Elnézést,hogy eddig nem jelentkeztem de a számítógépem beadta az unalmast és csak mostanra tudtam másikat szerválni! Nos ahogy ígértem beszereltem a xenont az MZ-be,nagyon szuperül látni vele.Megpróbáltam úgy belőni a lámpát,hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja a többi közlekedőt,de látni is lássak vele.Eddig úgy tűnik nem zavartam senkit mert nem villogattak,hogy vakítana a fénye.Na mindegy majd kiderül előbb utóbb ha zavaró biztos,hogy a tudomásomra fogják hozni. Abban viszont nem vagyok biztos,hogy a gyári foncsornak jót tesz-e a nagyobb hőmérséklet amit ez a fajta világító test okoz?Ez ugyanis jelentősen nagyobb hőmérsékletet produkál mint a sima H4-es izzó,lehet,hogy a tükröző réteg előbb vagy utóbb megadja magát a hőnek és vakfoltos lesz!Remélem nem de majd az idő megadja a választ.

                            Komment


                              #15
                              Ok, akkor jöhetnek a képek.

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X