Ha ferde fogazású fogaskerékpárból az egyiket kicseréled, jó eséllyel úgy fog szólni, mint egy légvédelmi sziréna. Nem egy nagy varázslat megszegecselni. Kell hozzá esztergálni egy üléket, amin megtámaszkodnak a szegecsfejek, és stabilan tartja a kereket, hogy a tetejét lehessen rákalapálni. A napokban készítek majd róla fényképet.
A távtartóknál a belső váll felfekvő felülete és a fogaskerék felőli felület közti távolság szerint többfélét gyártottak.
A távtartóknál a belső váll felfekvő felülete és a fogaskerék felőli felület közti távolság szerint többfélét gyártottak.
Most hogy szétszedtem,szétszedtem a kuplungot is.A lamellái gyalázatos állapotban vannak,a kinyomó csapágy úgy zúg mint a Volga,az erőátvitel fogaskerékpárja között biztosan többszörös az a hézag ami megengedett!Egyszóval több tízezer forint(szerintem közel 100000!)kellene ahhoz hogy legyen egy talán kevesebbet érő motorom!Ezt a roki nyugdíjból nem szeretném finanszírozni!!!Tehát marad a tűzoltás!Már azon is gondolkodom hogy Júliusban lejár a vizsgája talán el sem viszem!Azt számolgattam magamban hogy csak az utóbbi 10 évben amit a régi vasakba beleöltem már egy komolyabb csoppert vehettem volna belőle!............de akkor mit csináljak ha az meg sosem robban le csak megy és megy és megy?Unalmas lenne!
Komment