Közlemény

Collapse
No announcement yet.

12 voltos Pannónia

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Én évekig használtam feldelejezett lendkerékkel a Pannoniáimat. Mindenhova 12V-os izzókat tettem, olyan fényem volt, hogy leparancsoltam vele az autók reflektorát. Egyetlen hátránya volt, hogy tartós magas fordulatnál jóval több mint 12V-ot adott a rendszer és kiégtek az izzók. Mindez azért, mert nem volt feszültségszabályozás.
    A Yamaha 3KJ gyújtás tudtommal csak 55W körül tud, ami sajnos éppen határeset a Pannoniához. Egy ilyen új komplett gyújtás kb. 25000 Ft, + esztergályos munka a kúp átalakításához, + kábelezés...45000Ft alatt nem igazán jön ki.
    A Vape gyújtás 100W-os, korrekt, megbízható, és a legutóbb 60000Ft-ért beszerzett készlet 2 órás sajátkezű beépítéssel gyönyörűen működött, hiszen korrekt beépítési útmutatót mellékelt hozzá Ákos, az "importőr".
    Én az utóbbi megoldást ajánlom.
    X11 és soveny kedvelte ezt.

Komment

Én is a Vape gyújtás mellett maradok. Ha nem átépítés lenne hanem felújítás akkor természetesen maradna az eredeti 6 voltos rendszer de mivel még az új kilométeróra is 12 voltot igényel (<<ITT>>) ezért muszály cserélnem és nem akarok valami bonyolult barkácsolásba kezdeni.

Komment

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Akármelyik egy hengeres Pannóniába bele lehet ezt építeni?
        A beszerelési útmutatóban ha jól láttam egy TLB az alany, ami főtengely dinamós volt, és ha jól tudom, a főtengely jobbra forgott. Mi van azokkal a típusokkal, ahol a főtengely balra forog, oda is jó ez a rendszer?

Ok, közben megtaláltam a generátoroshoz valót is...
        Utoljára szerkesztve a következő által: grandpa84; 2012 jan. 16, 10:05.

Komment

Szia!

https://www.powerdynamo.de/shop/inde...4fsde5eff4m5li

Ez a csepeli gyártmányokhoz készült összefoglaló oldal, két készlet van egyhengeresekhez, Dynamo és Magneto megnevezéssel. Olvasd el a dokumentációjukat is, segít eligazodni.
          Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 jan. 16, 10:34. Oka: kimaradt a köszönés, mert udvariatlan vagyok sajnos.
          There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Szia!

https://www.powerdynamo.de/shop/inde...4fsde5eff4m5li

Ez a csepeli gyártmányokhoz készült összefoglaló oldal, két készlet van egyhengeresekhez, Dynamo és Magneto megnevezéssel. Olvasd el a dokumentációjukat is, segít eligazodni.
              Na most akkor vagy én vagyok vak, vagy ők nem írták ki a típusokat...
              A T5-ös az dinamo vagy magneto? Én a magnetora tippelek, de jó lenne biztosra menni amikor megrendelem.

Komment

X11 és kollarg kedvelte ezt.

Komment

X11 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Na most akkor vagy én vagyok vak, vagy ők nem írták ki a típusokat...
                  Nem vagy vak, típust nem írnak, gondolom nekik is gond eligazodni.

A két rendszer között eget rengető különbség nincs, a kapcsolási rajzuk szerint egyetlen relé. A gyárilag dinamós Pannoniáknak akksiról ment a gyújtásuk tudtommal, gondolom itt is valami kis eltérés lehet.

De a T5 minden valószínűség szerint "magneto"-s verzió, szerintem azt már nem gyártották dinamóval egyáltalán.
                  X11 kedvelte ezt.
                  There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

jjzoli eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Üdv!
                    Bocs, lehet hogy nem ide vágó a kérdés, de lehet a 6 Voltos rendszert 12 "Voltosítani". Mondjuk a tekercsek újratekercselésénél, vagy valahogy?
                    Mivel nem találtam ezt a kérdést a fórumon, én is feltettem... Ha még mindig aktuális, akkor ITT elolvashatod mit írtak a szakik a 12V-os átalakításról. Nekem bejött a dolog, igaz még nem építettük be a VAPE-t, de amint meglesz majd megírom hogy muzsikál a Pannónia.

Komment

Sziasztok!

Említetteek egy "Ákos" nevűkollegát, aki a Vape gyújtásokat importálja.Jozzá tudtok küldeni elérhetőséget?

Köszönöm

Roland

Komment

Szekeres Roland eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Sziasztok!

Említetteek egy "Ákos" nevűkollegát, aki a Vape gyújtásokat importálja.Jozzá tudtok küldeni elérhetőséget?

Köszönöm

Roland
                        Szerintem rendeld meg neten: gyorsabb és lehet hogy olcsóbb is mint otthon keresni "importőrt"...

Komment

Szekeres Roland eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Motorkami tavaly ezt írta:

motorkami eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          A legkorrektebb a JAWA-gyár elektromos részlegéből alakult cseh VAPE által fejlesztett és gyártott generátor. Nem rég beszéltem az importőrrel, aki elmondta, hogy egy sajnálatos blöff miatt már nem árulja a készletet, de a berlini MZ-B-nél árulják egy- és kéthengeres Pannóniákra is 260-280 EUR körüli áron.
                          Ez alapján tehát lehet, hogy már nem aktuális a dolog. Minden esetre elküldöm az elérhetőségét, és ha beszélsz vele, számolj be itt, mire jutottál!
                          sricsi70 és X11 kedvelte ezt.

Komment

Ennél a robogós megoldásnál mi az eljárás? Itt nem keletkezik sok "tyúkbél", azzal mit lehet kezdeni? Milyen robogót lehet erre használni?
                            You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Ez engem is érdekelne .

Komment

Aries88 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Ennél a robogós megoldásnál mi az eljárás?
                                Kell hozzá pár cucc:-gyújtás alaplap (a képen YAMAHA AXIS-é van)
                                -lendkerék
                                -CDI vezérlő
                                -gyújtótrafó
                                -fesszebályzó (ez nincs a képeken)
                                Ha lehet ezek mind egy motorról származzanak!
                                -egy jó esztergályos aki a lendkeréken kúpot megcsinálja
                                -egy alaplap átalakító, amire fellehet rögzíteni a másik gyújtás alaplapot

Természetesen az égőket és az akkumulátort ki kell cserélni 12 V-ra!

Click image for larger version

Name:	DSCF1112.jpg
Views:	1
Size:	196.8 KB
ID:	132704Click image for larger version

Name:	DSCF1114.jpg
Size:	198.4 KB
ID:	132705Click image for larger version

Name:	DSCF1115.jpg
Size:	198.5 KB
ID:	132706Click image for larger version

Name:	DSCF1087.jpg
Size:	182.2 KB
ID:	132707Click image for larger version

Name:	DSCF1090.jpg
Size:	180.6 KB
ID:	132708Click image for larger version

Name:	2012-01-08 11.01.39.jpg
Size:	182.0 KB
ID:	132709Click image for larger version

Name:	2012-01-08 11.05.14.jpg
Size:	184.3 KB
ID:	132710Click image for larger version

Name:	2012-01-08 11.06.54.jpg
Size:	180.1 KB
ID:	132711
                                Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2012 szept. 16, 21:35.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X