Közlemény

Collapse
No announcement yet.

12 voltos Pannónia

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Akkor ezt már nem lehet "eltitkolni" látszani fog kívülről is
    You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Aries88 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Akkor ezt már nem lehet „eltitkolni” látszani fog kívülről is
      Ebből aztán semmi sem látszik.

Komment

De a gyújtókábel eleve nem a blokkból fog kijönni hanem a trafóból nem? Az meg nem a blokkban van, ha jól tudom. De javíts ki, ezen a területen semmi tapasztalatom nincs, azért is kérdezek
        You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Aries88 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          De a gyújtókábel eleve nem a blokkból fog kijönni hanem a trafóból nem?
          Ez a tank alatt van elrejtve, de ha ez téged nagyon zavar, akkor ellehet rejteni az akkumulátor házban és onnan a blokkon keresztúl elvezetni a gyertyához.
          Gondolom azért a Vape gyújtásnál is valahova el kell tüntetni a trafót.
          Ha nem ragaszkodsz új alkatrészekhez, akkor hírül sem kerül az egész 45000 Ft-ba (ez mindenestől 20000-ből kijött, ebben benne van az akksi és a foncsor ára is)
          Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2012 szept. 16, 21:37.

Komment

Milyen motorra szerelted fel ? ETZ generátorral nem lehetne ugyanezt megcsinálni ?

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Milyen motorra szerelted fel ? ETZ generátorral nem lehetne ugyanezt megcsinálni ?
              Egyhengeres Pannónia. Egy másik fórumon azt olvastam, hogy nem fér el, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
              Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2012 szept. 16, 21:51.

Komment

Sziasztok!

Most itt végigolvasgattam a dolgokat és én is jelenleg egy átépítéses újraélesztésen dolgozom... A szükségletem nekem is ez a 12V lenne és ha jól látom nem jutottunk a Vape-n kívül más megoldásra? Egy autóvillamossági szakember ilyet nem tud "csinálni" ?? Én nem értek hozzá csak azt gondoltam majd az lesz, hogy itt találok egy telefonszámot aki "szuperül megcsinálja majd neked". Kicsit sokallom ezt a közel 300 eurós árat...

Köszi

Komment

sepy, Che és movisz kedvelte ezt.

Komment

Camou eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    A szükségletem nekem is ez a 12V lenne és ha jól látom nem jutottunk a Vape-n kívül más megoldásra?
                    Úgy tudom, hogy jó még Pannóniára a Yamaha 3KJ gyújtás is. Ez olcsóbb, talán megbízhatóbb is az eredetinél de kb.50-55 W teljesítményt tud biztosítani, igaz ez még így is több mint a gyári 45W.
                    Utoljára szerkesztve a következő által: Iker József; 2012 dec. 28, 07:59.
                    kedvelte ezt.

Komment

Kérdés az, hogy mire is akarja az ember a 12 V-ot használni. Erősebb fényerejű lámpa?

mert egy 30-50-60 éves motorral éjszaka is akar közlekedni? legyen úgy! és a LED-izzók? töredéke a teljesítmény felvételnek, mint a hagyományos izzóké.

Biztosabb gyújtás? ha "erős" a lendkerék?!

nekem a telóm töltésére, vagy a GPS üzemeltetésére kellene. Arra meg vásároltam egy feszültség duplázót, 6V-12 V (vagy 12-24V) és ez 2500 Ft volt. egy szimpla "szivargyújtó" csatlakozót gondolok a kormányra, arról megy a gps, vagy a teló.

Ámbátor, ha belegondolok, akkor a hagyományos térkép sem mutat rosszul, egy veterános kezében, ha megáll pihentetni a gépet...

akkor kellett nekem a pontos helymeghatározás, amikor telefonos segitséget kértem az M0-son, és kérték a GPS koordinátákat...mikor besült a dugattyum...
                      Utoljára szerkesztve a következő által: TLF65; 2012 dec. 28, 14:31.

Komment

Iker József eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        jó még Pannóniára a Yamaha 3KJ gyújtás is
                        Kedves József!

A "jó" az pontosan mit takar?

Igazából azért kérdem, mert a legtöbb egyhengeres robogó gyújtása elférne (hiszen van hely bőven), gond csak a lendkerék (akarom mondani forgórész) felszerelésével adódna - láttam már simán összecsavarozott robogó lendkerék - Pannonia "középrész" (a lendkerék agyának lefúrta az illető a szegecseit és értelemszerűen azt használta fel) párost. Engem az tart vissza, hogy 4-6 ezres fordulatszámhoz (vagy felette akár ) hogy tudom megoldani a biztos és pontos rögzítést, mert nem akarom hogy elszálljon az egész mint a győzelmi zászló.
                        De ha kiegyensúlyoztatom valakivel, vagy új csapot csináltatok, mondjuk a JOG (3KJ) méreteihez, akkor mindennel együtt már a VAPE környékén vagyunk megint anyagilag. Vagy talán felette is utóbbi esetben.
                        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          De ha kiegyensúlyoztatom valakivel, vagy új csapot csináltatok, mondjuk a JOG (3KJ) méreteihez, akkor mindennel együtt már a VAPE környékén vagyunk megint anyagilag
                          Használtan is lehet szerezni, pl.: Xmotor weboldalán is sok alkatrészt megtalálsz.
                          Egy jó esztergályos szépen kitudja esztergálni a JOG lendkerekét méretre, szétfúrkálás nélkül.
                          Meglehet úgy csinálni, hogy nem kell szétfaragni az eredeti vezetékelést, így bármikor vissza lehet rakni az eredeti gyújtásrendszert.
                          Egy gyújtótrafót feltudok ajánlani annak akinek kell. Esetleg alaplemezben is tudok segiteni JOG gyújtáshoz, de csak privátban.
                          Itt van róla kép: http://veteran.forum.hu/szerelesi-ke...615/#post17793

Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2012 dec. 28, 18:04. Oka: Törlés

Komment

Kedves Kollarg!

Sricsi70 megválaszolt helyettem, ez azért is jó mert én részleteket nem tudok!

Komment

Sziasztok!
                              Nekem van otthon egy ideje egy Vapém és eljött a pillanat hogy beszereljem a T5-ösömbe, csak az a probléma hogy tökéletesen elkevertem a beszerelési leírást. Nagyon hálás lennék ha valaki elküldené nekem. Ha valami trükkje vagy ötlete van valakinek, szívesen veszek bármi segítséget.
                              Előre is köszönöm!

Komment

KISHUNYI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Sziasztok!
                                Nekem van otthon egy ideje egy Vapém és eljött a pillanat hogy beszereljem a T5-ösömbe,
                                Szia!

Üdvözöllek a fórumban. Elsőre írj egy pár szót magadról és a gépedről. Utána javaslom a fórum keresőt "Vape T5 Pannónia" keresőszavakkal. Kellő olvasottság és 5 hozzászólás után már kb. tudni fogod, hogy mit és honnan kell letölteni. Közben megismerünk és remélhetőleg érdemesnek tartod majd ezt a társaságot arra, hogy az élményeidet is megoszd velünk ne csak a problémáidat.

Én itt a fórumban a CZsolti névre hallgatok - a Zsoltira otthon is - és egy CZ-350 472-es gépem van. Szeretem a motoros dolgokat és szeretek motorosokkal beszégetni. Ezért is regisztráltam ide. Mostmár kölcsönösségi alapon is közös nevezőn vagyunk.

Kérlek ne vedd piszkálódásnak, amit írtam, mert semmi bántó szándék nincs bennem.

Üdvözlettel: CZsolti
                                Lemezjáték, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X