Közlemény

Collapse
No announcement yet.

6 V-os kürt átalakíthatósága

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

6 V-os kürt átalakíthatósága

Sziasztok!
    Több kérdésem is lenne. A meglévő KU-1-es 6 V-os kürtöt át lehet-e alakítani 12 V-osra? Át kell-e egyáltalán alakítani ha 12 V-os rendszerben kívánjuk üzemeltetni? Ha átalakítható akkor hogyan? Ha nem akkor a KU-2-es 12 V-os kürt (nincs ilyenem csak fényképen láttam és hasonlított) első rostélya lecserélhető-e a KU-1-es rostélyával? Mindenképp a KU-1-es rostélyát szeretném megtartani.Ha ezek egyike sem megoldható akkor tudtok-e olyan 12 V-os kürtöt ami kompletten beépíthető a KU-1-es házába?
    Köszönettel!

Iker József eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A meglévő KU-1-es 6 V-os kürtöt át lehet-e alakítani 12 V-osra?
    Nekem is 12 V-os a rendszerem és 6 V-os a kürttel.
    Nem kell az átalakítással foglalkozni. Olyan rövid ideig üzemel, hogy semmi baja sem lesz a 12 V-tól.
    Sőt, nálam azóta nem csak nyöszörög a duda, hanem rendes hangja van.

Részlet a Powerdynamo weboldalán található Pannóniához mellékelt beszerelési útmutatóból:
    "Végezetül - mielött az akkumulátort beszereli és beinditja a jármüvet - szenteljen idöt arra, hogy minden rögzitést és a kábeleket ujra leellenőrzi. Vegye azt is figyelembe, hogy minden izzót 6 voltosrol 12 voltosra kell cserélni. Azt sem felejtse el, hogy ezután 12 voltos akkumulátorra lesz szüksége. A kürt maradhat 6 voltos."
    Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2012 aug. 31, 15:11. Oka: Kiegészítés
    , soveny és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a gyors választ, egy gond kipipálva!
      sricsi70 kedvelte ezt.

Komment

Iker József eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Köszönöm a gyors választ
        Igazán nincs mit! Örülök, hogy segíthettem!

Komment

A kérdés ugyan megoldódott, de két külöböző 6Vos kürt sorba kötésével akár egyedi. hangszín is kikeverhető! ;-) Ugyan nem tipustiszta megoldás.
          , soveny és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Duke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            A kérdés ugyan megoldódott, de két külöböző 6Vos kürt sorba kötésével akár egyedi. hangszín is kikeverhető! ;-) Ugyan nem tipustiszta megoldás.
            Vagy teszel egy 6vos fogyasztót sorbakötve a kürttel és nyugodtan használhatod.

Komment

Kakas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Vagy teszel egy 6vos fogyasztót sorbakötve a kürttel és nyugodtan használhatod.
              És ekkor még a hallássérültek is látják hogy dudálsz ( Nem gúnyolódásnak szántam ! Én is rosszul hallok )
              , Kakas és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                És ekkor még a hallássérültek is látják hogy dudálsz (Nem gúnyolódásnak szántam ! Én is rosszul hallok)
                Hát ha 6v/40w-os égőre gondoltál de szerintem elég egy 6v/2W os is maximum ha világítás nélkül mész folyamatosan kürtölve azt hiszik túlméretes szentjánosbogarat látnak

Komment

Minden típuson volt kürt? Az egyik könyvbe azt olvastam hogy igen, de én a 61' es TLF en nem találtam nyomát se...
                  You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

TLF 1959-es motoron volt ez a kürt.

Komment

Komment

Aries88 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Minden típuson volt kürt? Az egyik könyvbe azt olvastam hogy igen, de én a 61' es TLF en nem találtam nyomát se...
                        A tank alatti vázrészhez volt a duda fogatva egy M8 x 18 mm-es hat lap fejű csavarral,
                        rugós alátéttel és anyával.

Click image for larger version

Name:	P1120277.jpg
Views:	1
Size:	187.1 KB
ID:	134007Click image for larger version

Name:	P1120285.jpg
Views:	1
Size:	187.3 KB
ID:	134009

Komment

Ugrás az oldal tetejére