Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia kuplung bovden bekötése

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Pannónia kuplung bovden bekötése

    Kösd így be a kuplung bovdenedet, és sokkal könnyebb lesz behúzni a kuplungodat!
    Titus kedvelte ezt.

    #2
    És cserélj mindent teflonos bovdenre. Aztán akkor még könnyebb lesz

    (gázbowdennek tökéletes a bicajokhoz való fékbovden. Teflonos ház, köszörült rozsdamentes acél bovdenbelsővel. Meglepően könnyen mozog )
    Lemezjáték kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Mióta (közel egy éve )forgalomba helyeztem a gépet nem vesződtem a régi bovdenekkel újat rendeltem és talán egyet kellett a hossza miatt átforrasztani.A feújitott főtengely az újszerű eredeti alkatrészekkel összerakott motoromon most takarítottam ki a karbit,mert nem jól indult már...nem állítgattam semmit az alapjáraton kívül,csak használtam és kész had kopjon össze alapon,a (henger jó állapotú új dugóval...).
      Ezt javasoltam mindenkinek eddig,de még nem próbáltam,kb1000-km mentem lassan gyorsan mikor hogy ,de nem forszíroztam soha.A karbi ,benzincsap tisztításakor rájöttem miért szivárgott és indult nehezen több nap állás után.A benzinben való mosás után csigafúróval átpiszkált furatokat kifúvattam és nagyítóval ellenőriztem a tömítőfelületeket: a főfúvóka ház repedt volt igy egy baj meglett .Kerestem jó állapotú házat,és a procedúra ismétlése után összeraktam:elképedtem a változáson pamm-pamm,tisztára Pannóniás hangja lett.

      A kuplungot lusta voltam megbontani,egy kicsit változtattam az állítócsavaron a kosáron-amit a bovdennel korrigáltam,ku...kemény mint én címszóval dagadt a csuklóm a kiemelések után.megértem a héten ,hogy felakadt a kuplungkar,egy olyan figura után,hogy hazafelé tapasztalatból,befordulás előtt lenéztem a cipőfűzőm a sebváltóm,a másik olalon a fékkaron mögöttem egy előzni készülő autó...csak tovább -tovább a bal lábam sikerült kiszabadítani így megálltam és kézzel kiakasztottam a fékkarból is,felhúztam magam ,mert reggel régi szokást felevenítve a fűző masnit és végeit a bokám mellé gyűrtem,a régebbi borulásom miatt,.....már ez sem jó . Hazaérve észrevettem a felakadás okát kiszőrösödött a bovden,!

      Esti program bovden forrasztás,visszaszerelve meglepődve tapasztaltam csodásan lágy lett a kuplung(még megérem,hogy minden jó lesz rajta..)Lényeg nem tudom megmagyarázni miféle probléma lehetett az utángyártott bovdennel beszerelés előtt addig olajoztam húzogattam minden bovdent míg alul :ki nem jött az olaj????
      zahi és Che kedvelte ezt.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

      Komment

      Ugrás az oldal tetejére
      Working...
      X