Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia világítási gondok

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Feltettem egy kérdrést hogy hány forrasztott vezetékkapcsolatot találsz rajt gyárilag. majd rá próbáltam ébreszteni kendteket hogy akkor az szerinted egy szarul összerakott tákolat.
    Nem , áóccsóbított , gyárilag tákolt sz@r ....

De hozzátenném hogy pályám kezdetén a Kaposvári Villamossági Gyár irányítástechnikai Főosztálylyán voltam technológus. Akkoriban a kézimunka nem volt drága a kábelsaruk, hüvelyek pedig borzasztóan mert akkor azt valutáért lehetett beszerezni Erre gondolom Ti még emlékeztek. Oszt nekem mégis fel kellettsorolnom anyagnormában technológiában stb azt a 800-1000 db haszontalan bizbaszt valamiért, pedig ón és forrasztópáka is volt.
    Itt nálunk a városban meg volt egy nagy német vállalat amíg ki nem vitték ukrajnába szlovákiába meg romániába a gyártani valót ... LEONI -nak hívták . Kurv@ sok kábelköteget készítettek ott ... többek között vevőik közül került ki PL : a Fendt , AUDI , VW (golf) , Lamborghíni ... És közülük valamiért valamiért az AUDI ragaszkodott az ónozott - préselt kötésekhez tokozva , vagy zsugor-csövezve !
    A k...va annyukat hát nem tudták ezt ?????

Továbbra is az a véleményem , hogy az ónozott (nem ólommentes) kötések tökéletesebb kontaktust biztosítanak ... pláne ha a "test" is oda van víve külön szállal mindenhová ....
    Igrich, Che és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Azok a kötések a lusták és olcsóbb kötés volt és az még ma is. Endre ezt neked igazán tudnod kell mert egy Technológusnak osztani kellett a ráfordítható időt is.. A testet én is szeretem külön is vinni nem csak a központit. Ha jó ha nem forrrasztva és egyik végén saruval és az alatt réz pasztával. Igen sokkal jobb lenne a forrasztott vezeték vég + préselt kötés így nem oxidálódik oly hamar mint nélküle.
      Igrich, zahi és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Igen sokkal jobb lenne a forrasztott vezeték vég + préselt kötés így nem oxidálódik oly hamar mint nélküle.
        Engem madárnak néznek :mikor a sarut préselés után leforrasztom ezután zsugorcső...ebben bízom !

Átéltem a váltást a szemes(csavarrögzítésű) sarukat leváltotta a csatlakozókba panelekbe épitett csúszósaru az MTZ-traktorokban elképesztő nehéz volt megtalálni az eloxidálódott vagy nem kontakt sarukat...mára már jobb anyagokat használnak,probléma esetén leforrasztom a vezetékpréselést: legtöbbször elég a helyreállításhoz..
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

|gy " kókányolom" és is a Guzzimat a gyári sarukat leforrasztom+ zsugor szigetelés. Endre Barátom remélem segítkezel még egy párszor sssssssssssssssssssssssssátram állításában! a sértegetésért!

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            remélem segítkezel még egy párszor sssssssssssssssssssssssssátram állításában! a sértegetésért!
            Megtörve a többségnek adok igazat.
            Sátorállításban természetesen segítek de ónozni biztos nem!

Komment

Megtörve a többségnek adok igazat.
              Sátorállításban természetesen segíte
              Remélem nekem is..........................egyébként lehet ezért nem indult a motorod,be kellene cínelni a vezetékeidet!!!

Lehetséges,hogy nekünk annyira bonyolult a sarupréselés mint neked a cínelés.Egyszerübb lenne:ha vita helyett megtanítanál bennünket a megbízható házilag elkészíthető sarurögzítésre,mert ugye tanulni mindig kell,és minden módszernek megvan az előnye !
              Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2020 febr. 22, 06:23.
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Igrich eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Az izzó szinte ilyenkor fehéren világít.
                Ezen az úton kellene keresni a hibát, miért emelkedik meg a feszültség a "fehér" fényig
                Van egy töltőtekercs is ha jól tudom, hanetán mindkettőnek a testelése a "levegőben" és összeadódik akár valami máson keresztül a feszültség
                Miközben ez van, gubanc lesz a mágneses térben ami a gyújtótekercsre hat károsan
                De van itt már hasonló téma, bogarászni kellene és végigpróbálni még ha elsőre nem is gondolná az ember
                https://veteran.forum.hu/forum/szere...gítás/page5
                Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2020 febr. 22, 18:52.

Komment

Ónozás/forrasztás/préselésröl
                  Nagyon régen a kisfeszültségen 220/380V elég volt összetekerni a drótokat, aztán jött a rugós szoritó KF1, sorkapcsos, leforrasztás
                  Aztán mindezt elsöpörték és szokásos lett a WAGO
                  Ennek a karos/nyitható változatát használom a lámpafejben sodrott vezetékekhez
                  https://shop.dezelectric.hu/wago-221...ktipushoz-9439
                  Ahol lehetett érvéghüvely

Forrasztásra azt mondják rezgő helyeken a forrasztás tövében idővel eltörik. Ezen kivül melegedhet abnormitás esetén hogy megolvad a forrasztás. Forrasztóón 180 fok körül olvad. Autónál akár 700-1000W teljesitmény is lehet egy adott ponton

A préselés meg akkor jó ha a szigetelésbe is bekarmol a köröm, majd a vezetőbe is. Igy a lógó, rezgő vezeték nem terheli a saru/vezeték csatlakozást

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    A préselés meg akkor jó ha a szigetelésbe is bekarmol a köröm, majd a vezetőbe is. Igy a lógó, rezgő vezeték nem terheli a saru/vezeték csatlakozást
                    Én is használom karbantartóként a hálózati kötéseknél,könnyen kezelhető,de acél érintkezőt használ..ezt egy motorba nem tenném nem hiszem,hogy kibírná a párát,nedvességet amit kap egy motoron és órmótlan ...

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      de acél érintkezőt használ..
                      Mindezt , gondolom, a WAGO-ra értetted
                      Lehet igazad, de az én szobamotoromnál már mindegy. A sorkapocsnál kevésbbé ormótlan

Komment

Mindezt , gondolom, a WAGO-ra értetted
                        Lehet igazad, de az én szobamotoromnál már mindegy. A sorkapocsnál kevésbbé ormótlan
                        Egyik sem bírja a párát,a csatlakozás acél és réz párosításban nem ajánlott,ezektől még az összetekert szig-szalaggal betekert megoldást is többre tartom.A kinézete izlés dolga ..érdektelen !

Komment

Ma volt Motorka 117 világítás problémájának orvoslása. Jó fele lett az indítás a megszakító környéke. cudar hiba volt. A kondi egyszálas vezetéke volt úgy eltörve, hogy érintkezett is, meg nem is. Mint a mesebeli leány, vitt is ajándékot, meg nem is. Lényeg. Világítás nélkül a motor ment. Persze ehhez le kellett bontani az egész gyújtás oldalt, lendkerék, alaplap, meg ilyesmi. De tudjátok ti ezt, láttatok már varjút karón.. .No de akkor már ki lett cserélve a kondi is, meg a megszakító is. Igazából a hiba, a kondi kivételénél derült ki, amikor már tisztán látszott, hogy a vezetéke szakad, csak csalafinta módon mégis össze-össze ér. Ami igazán sok időbe telt, az a lendkerék lehúzás volt, mert úgy fel volt ütve, hogy a lehúzás légcsavarhúzóval sikerült csak, egy órás szentségelés közepette. De elmondhatom, hogy a szerelés kedélyes, elvtársi, baráti légkörben történt Péter komám keze ügyében. Az utána való sörözést már én védnököltem. Ez úton köszönöm mindenki szíves segítségét és tanácsát. A lényeg: Motorka 117 felépült és jól van. Na, ez jól van.
                          Utoljára szerkesztve a következő által: Igrich; 2020 febr. 23, 19:29.

Komment

Ónozás/forrasztás/préselésröl

... https://shop.dezelectric.hu/wago-221...ktipushoz-9439

....

..... Ezen kivül melegedhet abnormitás esetén hogy megolvad a forrasztás. Forrasztóón 180 fok körül olvad.......
                            A linkelt WAGO-nál pedig "Környezeti hőmérséklet: max 85 °C"

Azért itt érzek némi ellentmondást!

Komment

zelenacs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              érzek némi ellentmondást
                              Nix ellentmondás! Más a környezeti alkalmazhatóság és más az amit az érintkezők elviselnek anélkül hogy elégnének
                              Dehamár wago221 akkor 105fokos környezetire is van
                              https://www.wago.com/hu/installációs...ctor/p/221-482

Az érintkezőkre meg látványos teszt videó
                              https://www.youtube.com/watch?v=fjNUzd6LDsU
                              400 foknál a forrasztással mi lenne
                              Persze ezek extrém dolgok motor ügyben, de volt már gond rossz/oxidált érintkezés miatt

Komment

400 foknál a forrasztással mi lenne
                                Az a hőfok összehasonlítás az rizsa...gondoljunk a keresztmetszetre jutó átmenetre hol melegszik egy elektromos rendszer a vékonyulásnál idegen anyaggal való érintkezésnél a cin az teljes fedésnél a keresztmetszet többszörösénél érintkezik ott nem melegszik és kész az acél csatlakozó,csavar belevág a vezetékbe csökkenti a keresztmetszetet, idegen anyaggal érintkezik itt oxidálódik és elkezd melegedni .....maradok a forrasztásnál,akit nem érdekel,az kínlódjon és magyarázza meg:melyik a jobb!!!!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X