Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia dugattyú volna, első túlméret?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannónia dugattyú volna, első túlméret?

Hello!

Ezt ma szedtem elő az alkatrészek közül.
    Tudtommal Pannónia dugattyú, azt hogy első túlméret a ráírt +1 ből gondoltam.
    Vélemény? Nemrégiben olvastam itt, hogy az eredeti nem használt dugattyú elég ritka. (megvan hozzá a 2 gyűrű is csak elő kellene keresnem.)

+1 század, a valódi méret eltérése a névlegestől.

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      +1 század, a valódi méret eltérése a névlegestől.
      Tehát alapméretes,csak +0,01mm-el 'nagyobbra sikerült'!?
      Ha jól emlékszem a 'Piros könyvben' is írnak erről valahol....

Komment

Pontosan, és olyan hengert kell keríteni hozzá, ami szintén +1 jelölésű, vagyis olyanra sikerült.
        Beagle kedvelte ezt.

Komment

Köszi az infókat, akkor még sem első túlméret.
          Igaz túlméret valamennyivel.
          Olyan hengert keríteni nem hiszem hogy lehet, de az esztergályos meg majd megoldja.
          Habár nekem ami benne van most felújítva dugattyú, tökéletesen működik! Az illető valahol gyártatja hozzá, semmilyen cég nem forgalmazza. (Azt mondta.) De Pannóniás itteni körökben nagyon bevált a mester!

Komment

dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Az illető valahol gyártatja hozzá, semmilyen cég nem forgalmazza.
            Az enyém Szegeden készül a Bertánál,holnap lesz kész! (ha minden igaz)

http://www.dugattyu.hu/kapcsolat.html
            Utoljára szerkesztve a következő által: Beagle; 2013 febr. 17, 19:53.
            dott kedvelte ezt.

Komment

Üdv.
              Én úgy tudtam, hogy a +1 a csapszegre utal(régen még dörzsárazták a dugó csapjáratát, ahogy kopott a persely idővel).
              A +1 a 18,1-es csapátmérőt jelenti, mármint ez alapból nagyobb egy tizeddel(norma:18,0mm) amit dott mutat a képen.
              Nekem sorozatom van belőlük és a méretek stimmelnek(-1,0,1,2).
              Utoljára szerkesztve a következő által: majdánka; 2013 febr. 17, 22:41.

Komment

Pannónia dugatyú méret jelölése

Sziasztok! Sikerült egy p12 pannóniát vásárolni, a hengerfej levétele után a dugatyu tetején 0 jelzést találtam és a henger szinte kopásmentes nincs válla sem, ezek szerint egy alapmeretes lenne a henger s dugatyu?

Komment

Igen, de nem azért mert 0 van a dugattyútetőn.
                  Sajnos a gyárban nem tudtak század pontossággal sem dolgozni (ez elhangzott a Küzdelem c. filmben is), ezért mikor elkészült egy henger vagy egy dugattyú, akkor megmérték és beleütötték hogy mennyivel tér el a névleges mérettől században. Aztán mikor szerelték össze a motort, csak össze kellett válogatni méretben az egymáshoz passzoló hengert és dugattyút. Ha 0 van a dugattyún, az épp pontosra sikerült és 0-nak kell lenni a hengerbe is beütve felül a perem mellett az öntvényen.
                  kedvelte ezt.

Komment

majdánka kedvelte ezt.

Komment

Újra megnéztem, 0 jelet nem találtam a hengeren, viszont a dugatyu tetejét jobban letiszitva a 0 jel alatt találtam egy p12 beütést.

Komment

Komment

Eszembe sincs, kap egy vékony olaj réteget, aztán majd vmikor újra pöfögni fog!

Komment

Valakinek lenne ötlete mitől "két színű" a képen látható dugó?

Elméletileg "gyári új". De lehet valami selejt. (ennek mondjuk elég nagy az esélye főleg ha tényleg gyári)Click image for larger version

Name:	Pannonia_T5P10_eredeti_gyari_Uj_dugattyu_47995127641694.jpg
Views:	1
Size:	21.3 KB
ID:	147211Click image for larger version

Name:	Pannonia_T5P10_eredeti_gyari_Uj_dugattyu_48178127641695.jpg
Views:	1
Size:	22.1 KB
ID:	147212

Komment

Mintha utólag leesztergálták volna a gyűrűhorony részt nagyobb kúposságúra , és az eredeti felület sötétebb az eloxálás miatt ... , a dugattyú ovalitása miatt (csapszeg irányban lapított) látszik hullámosnak a rajzolat , talán a két más formájú test áthatásánál ?????? de ez csak fikció , és "hangos" (nyilvános) gondolkodás...
                              mir-mur, és kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X