Közlemény

Collapse
No announcement yet.

T5 váltóból hiányoznak fokozatok

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

T5 váltóból hiányoznak fokozatok

Üdvözlet Fórumtársak!

Egy T5-ös 1970-es Pannóniát ujjítottam fel már teljesen kész van sikeresen le is vizsgázott . A problémám a következő lenne, a váltóval valami nincs rendben sem egyes fokozat sem harmadik fokozat nincs!
    Az egyeset egyszerűen átugordja vagy a kettő közé vált, a harmadik sebességet pedig beveszi majd kidobja terhelt állapotban. Ha a motor nem jár, minden sebességet szépen vesz.
    Már hatszor szedtem szét a váltót, szinte kicseréltem mindent, kopletten is, és az alkatrészeket egyenként is. Lehetséges hogy a blokk-közép szétszedésnél, hézagolásnál követtem el valamilyen problémát??

Üdv!
    Én egyszerűbbet mondok. (Nekem csak egyes nincs, túlvált, 1967-es pannónia t5)A hiba az, hogy a csapágyat kiscserélve a status quo=egyensúlyi helyzet (összekopottság) részben megszűnt.

A léptetővillák szegecsét nézném meg, nem mocorognak-e és a kukactányér sebességrögzítő vágatait nézném meg kézben, hogy pontosan illeszkedik-e a rögzítőcsappal (ha nem, akkor az általában kopott kúpú csapot felköszörülném hegyesebbre, amíg pontosan nem illeszkedik), rosszabb esetben a tányér oldala van elnyalva kerekre, így könnyen kiugrik a rögzítő helyről a csap.
    Ha ez nem jön össze, akkor a rugóerőt növelném a rögzítőcsapnál.
    Sok sikert!
    Húpsz ez már megint hosszú lett.Bocsi.
    Majdánka
    Beagle, taluga és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szia Majdánka!
      Már ezeket a lehetőségeket mind megpróbáltam , tökéletes a léptetővilla de a biztonság kedvéért kicseréltem, jók a kukactányér sebességrögzítő vágatai is illeszkednek szépen, de ezt is kicseréltem. A kis rúgós csapkúpot kicseréltem egy vadi újra és a rugót is!
      Most hogy írtad a rugóerőt megpóbáltam növelni ,de sajna nincs siker!
      Azért köszönöm.

Komment

Ha levett fedéllel pontosan betol minden sebességet,meg kell nézni nem e huzza el a fedél perselyezése a tengelyt.
        Ha az is jó,marad a fogaskerék csere.
        Gondolj bele,ha huzod a gázt nem tudsz üresbe váltani a nyomatéktól összefeszül a kapcsolóköröm(ha jó)nem a rögzitő tartja sebességben.
        Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2013 márc. 30, 14:59.
        majdánka kedvelte ezt.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Szia zotyi!
          Tudom, hogy az időzítésem pocsék, de tudnál képet felrakni a váltóról (fogaskerekek és a tengelyek)? Az is jó, ha felújítás közben csináltad.
          A másik, amire gondolok, az, hogy a váltó hármas fokozata kopott(ezt a felület elárulná).

Ha jól emlékszem a Pannónia expedíció Pekingbe Pannóniájának is meghalt az egyes fokozata a megterhelés során..... már megint elkalandoztam.
          De a lényeg, hogy a hármas az kopás lehet, az egyes meg a berögzítőrendszer, legalábbis klasszikus tünetek jelentkeznek a mocidon, amik erre utalnak.
          A régebbi cuccokat, amiket eddig kicseréltél, át kéne nézned (hol van félre állás, milyen a kopásminta, az elárulja kinek hogy kéne állni.)

Hopsza, kicsit sokáig írtam, mateapu megelőzött.
          Utoljára szerkesztve a következő által: majdánka; 2013 márc. 30, 15:03.
          mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!
            Nagyon szépen köszönöm Majdánkának & mateapunak!!!!!!!! Széthúztam újra a blokkot, és láss csodát mintha eddig csak néztem volna de nem láttam.
            Megtaláltam a hibát, a kuplungtengely és a rajta lévő 2.fogaskerék volt a ludas túl nagy volt a kopásuk és nagy volt a játéka!Erre nem is gondoltam volna!!!
            A debreceni Börzén sikerült egy egész jó fogaskerékszetthez hozzájutni, összeraktam és tökéletesen működik.
            Még egyszer nagyon köszönöm!!!!!!!!
            joker kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X