Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Szekunder hajtás nagy fogaskerék - kotyoghat-e?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szekunder hajtás nagy fogaskerék - kotyoghat-e?

A kérdésem az lenne, hogy a hátsó nagy fogaskeréknek lehet-e bármekkora oldalirányú kottyanása. Most cseréltem ki a csapágyat a fogaskeréknél, sőt be is ragasztottam. De még mindig van oldal irányú mozgás. Vagy ez a csőtengely kopottsága miatt van?

Üdv!
    Hát nagyon nem kellene neki kotyogni.
    Nem tudom milyen csapágyat vettél bele, mert a nagy fordulatúaknál kicsit lazább az illesztés, és szinte biztos az érezhető minimális lógás. A csőtengely kopottságát te látod, de az szerintem elég világosan érzékelhető, ha az lóg a csapágyban

Komment

No várj, hogy nézted? Mert kiszerelve a csapágyhézag miatt persze hogy mozog. De amikor a kerékagy benne van (és össze is van húzva) akkor a lánckerékagyban lévő műanyag gyűrű ráfekszik a kerékagy peremre és nem enged olyan mértékű elmozdulást, mint maga a csapágy engedne.

Komment

Kiszerelve néztem. Még nincs összerakva. Így akkor kb 1 - 2 mm a kottyanás.

Komment

Szia Igrich!

Én a Jawa (CZ) hátsó lánckerékkel jártam igy. Majd kievett a fene, hiszen új csapágy volt benne. Összehúzatva viszont meg se moccan, csak forog.

Üdv: CZsolti
          TLF65 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X