Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia karburátor csere

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannónia karburátor csere

Üdv mindenkinek!
    Van egy Pannónia t5h-m próbálom kicsit modernizálni és csökkenteni a fogyasztását.
    Vettem egy Honda külső jeladós gyújtást rá még átalakítás alatt van.
    A másik szeretnék rá valami modernebb karburátort venni.
    Valakinek karburátor ügyben van tapasztalata milyet és mekkora torokátmérővel érdemes próbálkozni?

Hello, nekem Jawa Jikov volt fent a P12-on es lehet a Tlf-re is felkerül. A szívató része jobban dolgozik a Jikov-nak.

Komment

n egy Pannónia t5h-m próbálom kicsit modernizálni és csökkenteni a fogyasztását.
      Kétütemű motornak nem szabad a gyári adatok alá csökkenteni a fogyasztását,mert csökken a kenés is!
      Viszont ha megoldod a kenőanyag gyárinál jobb bevitelét,alul,felül tűgörgő,szívórésvezérlés mellyel megszünteted a visszaáramlást a szívótorokba valószínűleg jelent néhány százalékot.Ha viszont,csak komolytalanul állsz a témához.
      Akkor lesz egy újabb ismeretlenre bütykölt bringa,a bontásra ítélt motorok palettáján.Sokan igérik ,ha nem sikerül helyreállítják,de maximum mellépakolják a kibontott alkatrészeket,hiszen feladták!!!
      demeter, -t5- és 3 további látogató kedvelte ezt.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Komolyan akarom venni mivel nagyon szeretem ezt az öreg gépet.
        Van egy tuningolt 51-es Simsonom is 70CCM 4 felömlő, Babetta gyújtás, Rezónátor kipufogó, 21-es Dellortó karburátor 95-100 közötti végsebesség. A Simsonnál jó beállításokkal sikerült elérnem a 60-as utazó melletti 2,5 literes 100-as fogyasztást. Ha a Pannóniánál sikerülne 5 liter környékére csökkentenem már elégedett lennék. Tervezem a henger, hengerfej átalakítását is és a főtengely tűgörgőssé alakítását. Halottam, hogy lehet a főtengelyt súlyát is csökkenteni.

Valahol nincs véletlenül össze szedve egy helyre a T5-ös blokk összes feljavítási leírása. Főtengely, henger, hajtókar, STB.

Komment

sepy, Ifás és -t5- kedvelte ezt.

Komment

Elviekben este felé kapok próbára egy 28-as Dellorto karburátort ha sikerül rászerkesztenem a motorra holnap megyek vele egy hosszabb teszt kört.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X