Közlemény

Collapse
No announcement yet.

P10 hengerfej tömítés

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

P10 hengerfej tömítés

Kedves Pannóniás társaim!
    Érdeklődnék a témában megnevezett dologról!
    A gondom az, hogy rendeltem után gyártott hengerfej tömitést a P10-esembe(Nem /H sima) , illetve a T1-esembe.Na most.Az általam rendelt alkatrészek közt voltak különbségek, mindkettőt meg kellett faragnom hogy bele tudjam rakni motorkerékpárjaimba.Esetleg ez milyen hatással lesz a mocikra?Gondolok itt melegedésre,megszorulásra?A hiányuk mit eredményezhetett volna?A képen látható tömitést vásároltam.
    Előre is köszönöm mindenkinek!Click image for larger version

Name:	tömités.jpg
Views:	1
Size:	10.5 KB
ID:	157014
    Attached Files
    Utoljára szerkesztve a következő által: Keriadam; 2014 júl. 21, 22:28.

A Pannóniát konkrétan nem ismerem, de általánosságban elmondható hogy a kompresszióviszonyra van hatással, mivel részét képzi a káros térnek. Kis mértékben ugyan de befolyásolja a sűrítési végnyomást is. Tulajdonképpen a káros tér csökkentésével lehet tuningolni a gépet. A melegedésre, megszorulásra nincs érezhető hatása. Ha nem fúj ki azt mondanám el is lehetne hagyni, de mondom ezt úgy hogy nem specialitásom a Pannónia. Majd a többiek kiigazítanak ha valamit nem jól írtam.
    kedvelte ezt.

Komment

TLF65, demeter és sinter kedvelte ezt.

Komment

Kedves Keriadam!

Én sem használok a T1-embe, és soha nem is emlékszem, hogy volt benne...meg is lepődtem, hogy Te írtad, hogy van ilyen a T1-hez...alul a hengertalp alatt van, ( papír, amit én gyakran famentes rajzlapból vágtam ki, ugyanúgy, mint a motorház felek közöttit, vagy a tengelykapcsoló ablaknál, illetve baloldali deklinél, de a hengerfej alatt?! ott soha sem volt...)

Komment

Én annyit tapasztaltam, hogy nehéz már tökéletes illeszkedő felülettel rendelkező hengerfejet és hengert találni. Főleg, ha a hengerfej még homokolva is van, mint nekem, akkor a tömítést meg kell oldani.
          Ehhez 0,5 mm-es vastagságú lágy alukarikát használtam (a legismertebb alkatrészárustól vásároltam). A tömítés nem a képen is látható hagyományos P10 formájú, hanem olyan, ami beleillik a T-s hengerfejek beszúrásába. Tehát tömíteni használható mindkettőhöz.
          Tökéletesen ellátja a feladatát és a kompressziót sem csökkenti különösebben, mert a 2 mm-es azért érezhetően gyengít a motorteljesítményen.
          De ha ez nincs, jó minőségű tömítőpasztát nyugodt szívvel tennék vékonyan a hengerfej alá.
          kedvelte ezt.

Komment

sepy, sinter és demeter kedvelte ezt.

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Én annyit tapasztaltam, hogy nehéz már tökéletes illeszkedő felülettel rendelkező hengerfejet
              ...oldalgyertyás (nehezebben kezelhető ) hengerfej felesztergálást vállalok . ( pálinka , tik , termény játszik -persze az adót is ezekben fizetem tovább )
              demeter kedvelte ezt.

Komment

Mondjuk én ezért is szoktam egyszerre két hengerfejet gyöngyözni, egymásnak fordítva, rendesen összehúzva, bennük egy-egy rosszmgyertyával.
                Jó megoldás, meg is jegyzem magamnak.

...oldalgyertyás (nehezebben kezelhető) hengerfej felesztergálást vállalok . (pálinka , tik , termény játszik -persze az adót is ezekben fizetem tovább )
                Én majd foglak keresni ilyennel. Vagy két tyúkot összefogok a kertben és azt is berakom akkor a dobozba postázás előtt.
                Kopasztás után a tollából meg befizetheted az adót....

Komment

Vagy két tyúkot összefogok a kertben
                  Fordítsd egymással szembe őket is, jól húzasd őket össze, a két rossz gyertyának meg majdcsak találsz helyet....
                  demeter és kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a válaszokat!
                    Megfogadom a tanácsaitokat, leellenőrzök mindent, a kidobom a tömitéseket is, illetve a ellenőrzöm a hajtókart, bár lehet mélyebbre kell nyúlni, mert ahogy néztem a P10-es főtengelye kotyog....
                    Nem is csodálkozom, nem rég érkezett hozzám, és szakértőknek tartott szakszerűtlen illetők kezelték a motort.
                    Gondolok ilyenekre:
                    -Lamellák rossz sorrendje
                    -Tömitések hiánya
                    -Kuplung pálca....Ismeretlen számomra, több nem összefüggő darabból lett összerakva
                    De itt az idő hogy új reményt kapjon!
                    És ettől szép az egész, hogy visszaadhatunk nekik valamit,miközben ők a lelküket kiteszik értünk
                    Mégegyszer köszi mindenkinek!!!!
                    Titus kedvelte ezt.

Komment

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                      Working...
                      X