Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kilóméteróra beállítás

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Kilóméteróra beállítás

    Kedves fórum társak!

    Van-e arra lehetőség a Pannónia km óráknál, hogyha siet, vagy késik az óra, pontosan belehessen állítani. Van-e ebben valakinek valamilyen tapasztalata, tippje, ötlete?
    Szakirodalomban erre a kérdésre sehol sem kaptam választ, hátha itt sikerül.
    Köszönöm mindenki hozzászólását!

    #2
    Szia! Tipp : a mutatót arrébb tenni, megfelelő rúgó előfeszítés belövése. :-)

    Komment


      #3
      Szia Igrich

      Én a Jawa órámat a következőképp kalibráltam:
      - végy egy fordulatszámszabályzós fúrót amelyiken van olyan szabályzó amelyik a kapcsoló rögzített állásánál is tudja szabályozni a fordulatszámot, rossz spirállal kösd rá az órára .
      Bal forgásiránnyal be kell állítani 1000ford/perc fordulatszámot ez felel meg 60 km/ó-nak , ha van fordulatszámmérőd amivel a tokmány fordulatszámát meg tudod mérni akkor a dolog egyszerű.
      Ha nincs, akkor tekerd fel a fordulatszámot, hogy az óra 60-at mutasson , és mérd meg mennyi idő alatt megy a számláló pontosan 1 km-t . Addig állítsad a mutató rugó előfeszítését mig ez az idő pontosan 60 sec. lesz
      Ricsi95D, Lemezjáték és 5 további látogató kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Kedves Igrich!

        Nekem van egy olyan tapasztalatom ezzel kapcsolatban, hogy nem egyformán csal az óra 50-nél és 80-nál. (Hogy a 100-at már ne is említsem ) Ellenőrzéshez én a következőt használom - igaz gépkocsiban, de ez most mellékes. Lényeg a sebesség. Androidos okostelefonra, amelyiken van jps-követés, telepíthetsz sebességmérő alkalmazást - ingyenesen. Én eddig kettőt próbáltam ki. Kb. egyforma értéket mutatott, tehát vagy egyformán téved, vagy egyformán megbízható.

        Szerintem célszerű úgy beállítani, ahogy BA71 javasolta, majd az általam említett módon leellenőrizni. A telefon rögzítésére azonban te találj valami jó megoldást.
        Lemezjáték és demeter kedvelte ezt.

        Komment

        Ugrás az oldal tetejére
        Working...
        X