Most, hogy leszereltem a sebességváltókart, és a berúgókart, láttam, hogy a tengelyvég elég gartyi állapotban van. Kérdeznélek benneteket, hogy a berúgó - és sebességváltó tengelyt cseréjéhez szét kell-e húzni a blokkot, vagy a dekni felől is kicserélhető.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Berúgókar tengely csere
Collapse
X
-
Nekünk is volt hasonló gondunk a T5-ösön.
Úgy emlékszem,hogy csak a baloldali deknit kellett levenni...de már nem vagyok biztos benne."Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Söjtöri Motoros Találkozók ; Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre
-
Igrich
Kérdeznélek benneteket, hogy a berúgó - és sebességváltó tengelyt cseréjéhez szét kell-e húzni a blokkot, vagy a dekni felől is kicserélhető.
Úgy emlékszem, hogy a kuplung rátakar a berúgó szerkezetre és a primer hajtást e miatt le kell venni.
(Arra már nem emlékszem, hogy esetleg kifordítható-e úgy a fogas ív, hogy ne kelljen?, de ha oda érsz meglátod...)kollarg kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
és sebességváltó tengelyt cseréjéhez szét kell-e húzni a blokkot, vagy a dekni felől is kicserélhető."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
A merészebbek, pl. az út szélén szerelők még az olajat sem engedik le...
Persze a szakszerű verzió leengedni és szépen nyugodtan szerelni, de adott helyzetbem egyszerűbb jobb oldalára dönteni a motort (ez esetleg a kipufogó leszerelésével járhat, de azt a semmi közepén egyszerűbb, mint az olajjal kínlódni) és úgy szétkapni-összerakni.
A kuplungkosarat le kell szedni, ami tulajdonképpen az egész primerhajtás leszerelése, onnantól viszont ahogy a többiek írják, simán szerelhető. Leszedésnél-szétszedésnél pl. a berúgótengely spirálrugójára érdemes vigyázni, egy idő után a belső "fül" meglepően könnyen letörik kis feszegetéstől is.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Komment
Komment