A problémám a következő: észrevettem ,hogy kanyarodáskor leér az középtámaszom. Sima kereszteződésben. Ugye van két gumiütköző a váz alján és egy maga a támaszon. Normális ez a Pannónináknál? Holnap csinálok képet, hogy az enyém mekkora szöget zár be a vázzal. Nekem kicsit nagynak tűnik. A kerekem lelapult, talán defektet kaptam. Levegőt nyomtam bele, de a manométerem rossz így nem tudom pontosan mekkora nyomás van benne, de azt sem , hogy mekkorának kell lennie. Talán hátul 1,7-1,9 bar? A rugóstag két személyre van állítva.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannónia T5H középtámasz
Collapse
X
-
Csúszunk tata? , mászunk tata ? Ratatata ...
Nem annyira normális , de egyszerűbb mint , pl a rugót megnézni nem laza-é , és emiatt belibeg a sztender... vagy hogy nincs kikopva -é a fordulócsapok és (vagy) perselyek egysége , amitől máris más helyzetű lesz felhajtott azaz alap állapotban.
Vagy esetleg az utólagos persely javítási kisérlet a nagy kopások miatt nem volt tökéletes , és az így létrehozott geometria már nem tűri a mélyen való borítást !
Vagy egyszerűen elhajlott , esetleg nem hozzávaló az ütközőgumi.
De azt is elképzelhetőnek tartom hogy túl lágy a hátsó teló rugója (egyébként a P12 és a T5h éppen ennél a vázrésznél tér el egymástól , ha jól emlékszem ...)
Egyébként hasonló súlyban vagyunk ...Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2015 febr. 03, 23:13.
Komment
-
Ugye van két gumiütköző a váz alján és egy maga a támaszon.
Korábbi középállványhoz, aminek ívelt a talpa kell a háromszögbe való gumiütköző, a későbbinek meg magán az állványon van egy cső hegesztve, abba kell egy hengeres gumi.
Meg kéne nézned, hogy a váz keresztcsövén ütközik-e fel, mert nekem pl. gomba alakú gumit sikerült vennem, de le kellett faragni a kalapjából, hogy a hosszanti csőhöz ne érjen.
- 2 likes
Komment
-
Az enyém is hasonló volt,de én szabtam bele vasból egy betétet és a felső részen körülhegesztettem,mivel az első sztenderen lovaglásnál behajlott. Így megerősítve,alapból nem raktam gumit,egyébként minek is,ha a csőütköző tartja a távolságot."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
Komment