Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia T5H középtámasz

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannónia T5H középtámasz

A problémám a következő: észrevettem ,hogy kanyarodáskor leér az középtámaszom. Sima kereszteződésben. Ugye van két gumiütköző a váz alján és egy maga a támaszon. Normális ez a Pannónináknál? Holnap csinálok képet, hogy az enyém mekkora szöget zár be a vázzal. Nekem kicsit nagynak tűnik. A kerekem lelapult, talán defektet kaptam. Levegőt nyomtam bele, de a manométerem rossz így nem tudom pontosan mekkora nyomás van benne, de azt sem , hogy mekkorának kell lennie. Talán hátul 1,7-1,9 bar? A rugóstag két személyre van állítva.

Lassabban vedd a kanyart , így nem kell annyira "borítani" , ergo nem ér le a "középtámasz" !!!
    Titus és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Cirka nettó 125 Kg vagyok. Fóti Gyula mesélte, hogy fiával együtt se fossa össze magát a motor. Bár ezt előzésnél értette. Akkor a normális az, ha minden kereszteződést 1-es fokozatban vesszük be?! Vagyis "tatásan".

Komment

Csúszunk tata? , mászunk tata ? Ratatata ...
        Nem annyira normális , de egyszerűbb mint , pl a rugót megnézni nem laza-é , és emiatt belibeg a sztender... vagy hogy nincs kikopva -é a fordulócsapok és (vagy) perselyek egysége , amitől máris más helyzetű lesz felhajtott azaz alap állapotban.
        Vagy esetleg az utólagos persely javítási kisérlet a nagy kopások miatt nem volt tökéletes , és az így létrehozott geometria már nem tűri a mélyen való borítást !
        Vagy egyszerűen elhajlott , esetleg nem hozzávaló az ütközőgumi.
        De azt is elképzelhetőnek tartom hogy túl lágy a hátsó teló rugója (egyébként a P12 és a T5h éppen ennél a vázrésznél tér el egymástól , ha jól emlékszem ...)
        Egyébként hasonló súlyban vagyunk ...
        Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2015 febr. 03, 23:13.

Komment

Ugye van két gumiütköző a váz alján és egy maga a támaszon.
          Az úgy nem igazán jó. Vagy-vagy.
          Korábbi középállványhoz, aminek ívelt a talpa kell a háromszögbe való gumiütköző, a későbbinek meg magán az állványon van egy cső hegesztve, abba kell egy hengeres gumi.
          Meg kéne nézned, hogy a váz keresztcsövén ütközik-e fel, mert nekem pl. gomba alakú gumit sikerült vennem, de le kellett faragni a kalapjából, hogy a hosszanti csőhöz ne érjen.
          OdinHEM és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Nekem ilyen:Click image for larger version

Name:	Fénykép0193.jpg
Views:	3
Size:	180.2 KB
ID:	143728 Remélem jól látszik az ütköző gumi. Nekem a két ütköző laposvasat kellet újra gyártanom,mert így nézett ki:Click image for larger version

Name:	Fénykép0192.jpg
Views:	2
Size:	176.3 KB
ID:	143729
            demeter kedvelte ezt.

Komment

De oda is raksz gumit? Le akarnám fényképezni ,hogy hogy áll az enyém támaszon, csak még nem jutottam el odáig.
              Így ránézésre az enyém is hasonló.

Komment

Az enyém is hasonló volt,de én szabtam bele vasból egy betétet és a felső részen körülhegesztettem,mivel az első sztenderen lovaglásnál behajlott. Így megerősítve,alapból nem raktam gumit,egyébként minek is,ha a csőütköző tartja a távolságot.
                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

,egyébként minek is,ha a csőütköző tartja a távolságot.
                  ....hogy ne zörögjön és ne kaparja le a festéket.
                  OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                  Working...
                  X