Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Mentesítő gumi csere

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Mentesítő gumi csere

A hátsókerékben kiszeretném cserélni a mentesítő gumit, ami a fémes nyomatékátadást gátolja meg. A kérdésem az lenne, hogy miként kivitelezhető az, hogy ez a gumi a helyére kerüljön, és a gumin levő nút, a vállakba beilleszkedjen. Nekem erről lövésem sincs, barmolni meg nem akarom.
    Köszi a segítségeteket!

Jól be kell szilikonozni (vagy szappanosvizezni) a menesztőgumit, úgy szinte magától megy.
    Nem-e?
    Noob kedvelte ezt.

Komment

Nem-e?
      És nem az udvaron,hanem előtte legalább melegben tárolva.
      dongos78 és joker kedvelte ezt.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Jól be kell szilikonozni (vagy szappanosvizezni) a menesztőgumit, úgy szinte magától megy.
        Nem-e?
        Hát nem!!!

1. A gumi hornyába egy vékony, de erős madzagot kell belenyomni.

2. A gumit bele kell ütni óvatosan a helyére, ameddig csak lehet.

3. A madzag kilógó vágeit húzni kell ERŐSEN és az kiviszi magával a gumit is. Ezáltal rámegy a válra is!

4. Addig kell próbálni míg nem sikerül!
        Blackmumus, dongos78 és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

nyuszifül eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Hát nem!!!

1. A gumi hornyába egy vékony, de erős madzagot kell belenyomni.

2. A gumit bele kell ütni óvatosan a helyére, ameddig csak lehet.

3. A madzag kilógó vágeit húzni kell ERŐSEN és az kiviszi magával a gumit is. Ezáltal rámegy a válra is!

4. Addig kell próbálni míg nem sikerül!
          Szóval ugyan az a menete mint a szélvédőcserének
          De azért kenőanyag gondolom ehhez a művelethez is kell bőven.

Komment

Ez sokkal jobb mint a szappanos víz Durex Play Feel síkosító gél - 50 ml - HIGIÉNIAI TERMÉKEK - Global SEO sitename
            OdinHEM, dongos78 és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ez sokkal jobb mint a szappanos víz
              Attól függ mire Kezet mosni kifejezetten sz@r !
              Fergusson, és kedvelte ezt.

Komment

Attól függ mire Kezet mosni kifejezetten sz@r !
                De kezet mosni az után kifejezetten jó!

Komment

Hát nem!!!
                  Akkor bocs hogy belekotyogtam, nem gondoltam hogy ennyivel bonyolultabb a dolog mint pl. egy MZ-n vagy Simsonon...

- - - Updated - - -

De kezet mosni az után kifejezetten jó!
                  Mert a nő koszos? Vagy valamit megint félreértettem?

Komment

Akkor bocs hogy belekotyogtam, nem gondoltam hogy ennyivel bonyolultabb a dolog mint pl. egy MZ-n vagy Simsonon...
                    Ugye, ugye! Ennek ellenére mégis, mennyien szeretik a márkát...már-már azt kell hinni, hogy mazochistásan...

Komment

A Pannóniázáshoz kell egyfajta elszántság, az biztos! Nekem is meglenne, van bennem némi mazochista hajlam ilyen tekintetben, hiszen a szívem csücske még mindig a T5.
                      De az a fránya szabadidő... Meggyőződésem, hogy az MZ felújítása gyerekjáték egy Pannóniáéhoz képest (mind időben, mind költségekben), de még ez is igen vontatottan halad (lassan 2 éve) . Ilyen szempontból jó hogy "csak" ezt sikerült megvennem.

Komment

de még ez is igen vontatottan halad (lassan 2 éve)
                        Az enyém már 4. évébe lépett és még csak most tartok ott, hogy az idén lesz belőle valami...talán
                        Nem tudom, lehet, hogy csak annak éri meg,aki magának csinálja a gépet...nem vagyok sem nepper, sem főfoglalkozású "veterános", de -innen- így látom.
                        A mai bérek és egyebeket tekintve, senkinek nem jön be a számítása, ha itthon akarja értékesíteni a "jószágot".
                        A Pannónia meg alapból túl van misztifikálva...szerintem.

Komment

A Pannónia meg alapból túl van misztifikálva...
                          Igen, ez egy érdekes jelenség. Lehetne akár műszakilag egy nagy 0 is, akkor is kiemelt helyen lenne, csak mert hazai gyártású. De szerintem ez mindenütt megfigyelhető, és egy bizonyos határig jól is van így. A németeknél nyilván az MZ az Isten, a lengyeleknél a Junak, stb.stb.
                          Nekem Csepelből és Pannóniából "csak" varrógépem van 1-1db, de én is sokkal többre értékelem őket, mint egy sokkal újabb, hét nyelven beszélő (vagy éneklő) Singert.
                          A másik témával kapcsolatban, meggyőződésem hogy nem éri meg veteránozni. Ha szigorúan, szemellenzősen csak az anyagiakat nézzük. Az én motorom még közel sincs készen, és már 100ezer fölött van a beletett pénz. Mire készen lesz, visszarakom forgalomba, már annyiban lesz amiből egy néhány éves, üzembiztos 125-ös 4t motort vehettem volna, amire csak ráülök, és élvezem a suhanást. (és a beleölt szabadidőt nem számoltam) Ha pedig el akarnám adni, a beletett pénznek a felét (sem) kapnám érte, viszont fitymáló szavakat a vevőktől annál többet. Egész másról szól ez a hobbi, legtöbben magunknak csináljuk, a magunk öröméért. Persze itt is van "DE", ld. BAMAG-ék. Igaz, ott már nem is hobbinak nevezzük a dolgot, komolyabb anyagból dolgoznak...
                          Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 febr. 11, 14:14.

Komment

...BAMAG-ék. Igaz, ott már nem is hobbinak nevezzük a dolgot...
                            Nos, Ők megrendelésre dolgoznak, egy olyan körnek,akik, ha kell a farzsebből kifizetik "ezt a morzsát", amibe nekik kerül...
                            Nincs és nem is lehet összehasonlítási alap egy amatőrhöz képest..., de jól van ez így
                            Én és a hozzám hasonlók (mert biztos vannak) jól el vagyunk a magunk háza táján...olykor-olykor

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                            Working...
                            X