Közlemény
Collapse
No announcement yet.
P10 első teleszkópszárak felújítása
Collapse
X
-
Szia! azon mit ertesz ,hogy sehol sem kaptal ?En par napja kerdeztem meg es 2 helyen is azt mondtak hogy egy nap mulva megrendelesre hozzak ebben a meretben vagy szimeringet vagy hidralika karmantyut amugy van meg egy valtozat aminek ha jol emlekszem 2000ft/db es az direkt teleszkop szimering ,de azt mondtak az egyatalan mar nem tudnak rendelni nem gyartjak .Szerintem rendeltes veluk ugy probald meg !
Udv!
Komment
-
Endúrós eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSziasztok!
Már négy csapágyboltot végigjártam, de sehol sem kaptam az első teleszkópba való 32x46x10-es szimeringet.Valaki tud esetleg boltot ahol lehet ilyen méretben kapni?Eddig az interneten sem találtam.Egyébként P10-es a gép.
32 × 44 - es méretben lehet venni kifejezetten motorteleszkóphoz valót és egy esztergályossal megoldani a különbséget, ilyet tervezek.
Athena 455019 vagy Vesrah AR-3202.
Komment
-
Hát eljött ez a nap is, újból vissza kell térnem ehhez a témához. Arra kérném a fórumtársakat akik jártasak Pannonia P10-H első teleszkópszár témában, hogy meg tudnátok mondani a méreteit? (átmérő, egyéb méretek, bár ha jól gondolom szinte csak az kellene) Találtam egy fémszóró üzemet Nyíregyházán és a legrosszabb teleszkópszárakkal kívánok egy kísérletet tenni...
Köszönöm.
Komment
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÁdámék? Még nem szedtem szét a teleszkópokat, de ha szükség lesz rá, én is felkutattam már az interneten ezt a lehetőséget.
Semmi fémszórás, hanem:
-Kemény krómozás
-Köszörülés
-Új perselyek készítése, illesztve azt az alsó teleszkóp szárhoz
-Szimering készítés.
Vagy.
-Köszörülés.
-Megfelelő méretű perselyek készítése,illesztve ugyanúgy.
-Teleszkóp karmantyú vagy szimering készítése
Ezekre mindre ajánlott megfelelő szakembereket itt Nyíregyházán, kivéve a kemény krómozást.
Őszintén szólva ámultam bámultam, mert én eddig abban a tudatban voltam, hogy itt mifelénk semmi sincs, aztán meg kiderül, hogy "csak" a megfelelő helyen kell kérdezni.
Na persze egy baj van a pénz, de a negyedik pár első teleszkóp után már nem is olyan drága az ilyesmi, mert van egy olyan érzésem, hogy a tizedik is rossz lenne..
Komment
-
chemotox eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNos megvettem a Vaterás gyárit, de sajnos csak ereklyének való :-(((Elmentem a városban legmenőbb boltba ott tudnak hozatni 32x46x11-est remélem az az 1 milliméter nem fog keresztbe tenni...
Lehet, hogy késői információ, de náluk szinte minden van!
SzimeringShop - szimering Page 4supermax kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
chemotox eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
-Kemény krómozás
-Köszörülés
-Új perselyek készítése, illesztve azt az alsó teleszkóp szárhoz
-Szimering készítés.
Vagy.
-Köszörülés.
-Megfelelő méretű perselyek készítése,illesztve ugyanúgy.
-Teleszkóp karmantyú vagy szimering készítése
A második esetben az eredeti anyagot köszörüli alá és a kisebb mérethez kell minden más is. De akkor miért nem lehet vissza felszórni és eredeti méretre visszaköszörülni?
Lehet, nem vagyok otthon a témában, de nekem az lenne logikus.
Komment
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDe akkor miért nem lehet vissza felszórni és eredeti méretre visszaköszörülni?
Lehet, nem vagyok otthon a témában, de nekem az lenne logikus.
Komment
-
Szia!
En ezt egy Szakitol kaptam jo tanacskent ,de ez masnak is jot szolgal majd lehet!
IDEZEM : Ha nagyon profin akarod megcsinálni, akkor veszel lökésgátló olajat mondjuk 10W-set és 20W-set, és ezt a kettőt olyan arányban kevered, hogy neked megfelelő keménységű legyen a csillapítás. Ha nem akarsz vele kísérletezgetni, akkor vegyél egy 10w-s vagy 15W-s lökésgátló olajat és azt töltsd bele. Én Castrol 10W-t használok, ez viszonylag olcsó(1100Ft körül van a fél literes), nálam bevált.
Ha van otthon 5W-40 motorolaj, az is jó bele, ennek kicsit nagyobb a viszkozitása, mint a 10W-s lökésgátló olajnak, tehát keményebb lesz a lengéscsillapító.
Én a gyárilag előírt 215cm3-t szoktam beletenni, vagy még egy picit többet is.
- 2 likes
Komment
-
Endúrós eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSziasztok!
Már négy csapágyboltot végigjártam, de sehol sem kaptam az első teleszkópba való 32x46x10-es szimeringet.Valaki tud esetleg boltot ahol lehet ilyen méretben kapni?Eddig az interneten sem találtam.Egyébként P10-es a gép.
- 2 likes
Komment
-
Üdvözletem mindenkinek!
Azt hiszem ebben a témában kaphatok választ a kérdésemre. Adott egy P10 első villa. A motort amelyiken volt, egy enyhén nemtörődöm ember hajtotta. Történt az emberkével, hogy lefektette a motort a földre, de nem finoman. Ettől a bal oldali teleszkóp alsó fele (a hüvely ami a kereket tartja) behorpadt...javítható- e valamilyen módon ez a horpadás, hogy megmenthessem ezt az alkatrészt, vagy szerezzek másikat?
Előre is köszönöm!
Komment
Komment