Közlemény

Collapse
No announcement yet.

P10 első teleszkópszárak felújítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

soveny és emu kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!
      Én annak idején a pancsihoz való szimeringeket az s. @. f csapágyboltban vetem meg. Volt 10 mm és 7 mm széles szimeringek is.

Komment

Sziasztok!
        Már négy csapágyboltot végigjártam, de sehol sem kaptam az első teleszkópba való 32x46x10-es szimeringet.Valaki tud esetleg boltot ahol lehet ilyen méretben kapni?Eddig az interneten sem találtam.Egyébként P10-es a gép.

Komment

Szia! azon mit ertesz ,hogy sehol sem kaptal ?En par napja kerdeztem meg es 2 helyen is azt mondtak hogy egy nap mulva megrendelesre hozzak ebben a meretben vagy szimeringet vagy hidralika karmantyut amugy van meg egy valtozat aminek ha jol emlekszem 2000ft/db es az direkt teleszkop szimering ,de azt mondtak az egyatalan mar nem tudnak rendelni nem gyartjak .Szerintem rendeltes veluk ugy probald meg !
          Udv!

Komment

Endúrós eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Sziasztok!
            Már négy csapágyboltot végigjártam, de sehol sem kaptam az első teleszkópba való 32x46x10-es szimeringet.Valaki tud esetleg boltot ahol lehet ilyen méretben kapni?Eddig az interneten sem találtam.Egyébként P10-es a gép.
            Nekem van egy pár ha jól emlékeszem Nivex feliratú, de én nem rakom a motorba, nincs porvédője.
            32 × 44 - es méretben lehet venni kifejezetten motorteleszkóphoz valót és egy esztergályossal megoldani a különbséget, ilyet tervezek.
            Athena 455019 vagy Vesrah AR-3202.

Komment

Hát eljött ez a nap is, újból vissza kell térnem ehhez a témához. Arra kérném a fórumtársakat akik jártasak Pannonia P10-H első teleszkópszár témában, hogy meg tudnátok mondani a méreteit? (átmérő, egyéb méretek, bár ha jól gondolom szinte csak az kellene) Találtam egy fémszóró üzemet Nyíregyházán és a legrosszabb teleszkópszárakkal kívánok egy kísérletet tenni...

Köszönöm.

Komment

Ádámék? Még nem szedtem szét a teleszkópokat, de ha szükség lesz rá, én is felkutattam már az interneten ezt a lehetőséget.

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Ádámék? Még nem szedtem szét a teleszkópokat, de ha szükség lesz rá, én is felkutattam már az interneten ezt a lehetőséget.
                  Most voltam náluk, megmutattam illetve elmeséltem mi a gond. Nem erre számítottam, de elmondta mit tart jónak ő.
                  Semmi fémszórás, hanem:

-Kemény krómozás
                  -Köszörülés
                  -Új perselyek készítése, illesztve azt az alsó teleszkóp szárhoz
                  -Szimering készítés.

Vagy.

-Köszörülés.
                  -Megfelelő méretű perselyek készítése,illesztve ugyanúgy.
                  -Teleszkóp karmantyú vagy szimering készítése

Ezekre mindre ajánlott megfelelő szakembereket itt Nyíregyházán, kivéve a kemény krómozást.

Őszintén szólva ámultam bámultam, mert én eddig abban a tudatban voltam, hogy itt mifelénk semmi sincs, aztán meg kiderül, hogy "csak" a megfelelő helyen kell kérdezni.

Na persze egy baj van a pénz, de a negyedik pár első teleszkóp után már nem is olyan drága az ilyesmi, mert van egy olyan érzésem, hogy a tizedik is rossz lenne..

Komment

chemotox eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Nos megvettem a Vaterás gyárit, de sajnos csak ereklyének való :-(((Elmentem a városban legmenőbb boltba ott tudnak hozatni 32x46x11-est remélem az az 1 milliméter nem fog keresztbe tenni...
                    Urak!

Lehet, hogy késői információ, de náluk szinte minden van!

SzimeringShop - szimering Page 4
                    supermax kedvelte ezt.

Komment

chemotox eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

-Kemény krómozás
                      -Köszörülés
                      -Új perselyek készítése, illesztve azt az alsó teleszkóp szárhoz
                      -Szimering készítés.

Vagy.

-Köszörülés.
                      -Megfelelő méretű perselyek készítése,illesztve ugyanúgy.
                      -Teleszkóp karmantyú vagy szimering készítése
                      Nem értem, első esetben a berágódott, egyenetlen felületre kéne keménykrómozni és azt visszaköszörülni? Kap azáltal olyan vastag réteget, hogy kitöltse a mélyedéseket?
                      A második esetben az eredeti anyagot köszörüli alá és a kisebb mérethez kell minden más is. De akkor miért nem lehet vissza felszórni és eredeti méretre visszaköszörülni?
                      Lehet, nem vagyok otthon a témában, de nekem az lenne logikus.

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        De akkor miért nem lehet vissza felszórni és eredeti méretre visszaköszörülni?
                        Lehet, nem vagyok otthon a témában, de nekem az lenne logikus.
                        Nem tudom, hogy miért, de ezt mondta. Pedig a saját zsebéből beszélte így ki a pénzt...

Komment

Nem tudom van egy másik téma is, de nem találom.

Kérdésem, amitől kiakadnak az indexen: Mol Botond 20W 40-es olajat vettem, szerintetek megfelelő?
                          Utoljára szerkesztve a következő által: chemotox; 2012 aug. 12, 16:02.

Komment

Szia!
                            En ezt egy Szakitol kaptam jo tanacskent ,de ez masnak is jot szolgal majd lehet!

IDEZEM : Ha nagyon profin akarod megcsinálni, akkor veszel lökésgátló olajat mondjuk 10W-set és 20W-set, és ezt a kettőt olyan arányban kevered, hogy neked megfelelő keménységű legyen a csillapítás. Ha nem akarsz vele kísérletezgetni, akkor vegyél egy 10w-s vagy 15W-s lökésgátló olajat és azt töltsd bele. Én Castrol 10W-t használok, ez viszonylag olcsó(1100Ft körül van a fél literes), nálam bevált.
                            Ha van otthon 5W-40 motorolaj, az is jó bele, ennek kicsit nagyobb a viszkozitása, mint a 10W-s lökésgátló olajnak, tehát keményebb lesz a lengéscsillapító.
                            Én a gyárilag előírt 215cm3-t szoktam beletenni, vagy még egy picit többet is.
                            chemotox és Intrepid kedvelte ezt.

Komment

Endúrós eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Sziasztok!
                              Szia ! Itt a kep, hogy letezik es lehet venni ez pl:karmantyu .Click image for larger version

Name:	k.JPG
Views:	1
Size:	41.0 KB
ID:	131764
                              OdinHEM és soveny kedvelte ezt.

Komment

Üdvözletem mindenkinek!

Azt hiszem ebben a témában kaphatok választ a kérdésemre. Adott egy P10 első villa. A motort amelyiken volt, egy enyhén nemtörődöm ember hajtotta. Történt az emberkével, hogy lefektette a motort a földre, de nem finoman. Ettől a bal oldali teleszkóp alsó fele (a hüvely ami a kereket tartja) behorpadt...javítható- e valamilyen módon ez a horpadás, hogy megmenthessem ezt az alkatrészt, vagy szerezzek másikat?

Előre is köszönöm!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X