Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia teleszkópok szerelése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ezt ki fogom próbálni, köszönöm! Majd megírom, hogy mit sikerült elérnem.

Komment

Végre eljutottam a szétszereléshez. A képek szerinti állapotokat találtam. Viszont.. teljesen eltanácstalaondtam Mit kellene néznem ,hogy jó-e, nem jó-e? mit kell cserélni? Click image for larger version

Name:	DSCN2050.jpg
Views:	1
Size:	196.7 KB
ID:	140061Click image for larger version

Name:	DSCN2051.jpg
Size:	195.2 KB
ID:	140062Click image for larger version

Name:	DSCN2052.jpg
Size:	193.7 KB
ID:	140063Click image for larger version

Name:	DSCN2053.jpg
Size:	199.8 KB
ID:	140064

Komment

Mit kellene néznem ,hogy jó-e, nem jó-e?
        Mennyire lógnak a perselyek a száron, és a mozgó perselynek mennyi a lógása az egész mozgási tartományban(vagy megmérni mikróval a teleszkópszárat). Továbbá az alsó villaszár mennyit lóg a perselyeken. Ha a kopás nem túl nagy, akkor csak új perselyeket kell gyártatni egy esztergályossal.
        kedvelte ezt.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Nem igazán lógnak, de majd végzek pontosabb méréseket is

Komment

Alapbol szerintem kellene cserelned a 2 szimeringet +2 tomitesfiber karikat mind a ketto hollanderban mert mar a regi muanyag karika az aljaban el van oregedve!A szimering lehet karmantyu is, ha az szimpatikusabb es itt is talalsz ugyes es praktikus hozzaszolasokat ha igy rakeresel:
            P10 első teleszkópszárak felújítása

Amugy szarak elore - hatra mozgatasaval erezheto volt ,hogy kotyogott vagy csak ?
            Utoljára szerkesztve a következő által: LC 9246; 2014 máj. 18, 20:37.

Komment

A nem mozgó perselyeket hogy tudom levenni?

Komment

bgabor73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                A nem mozgó perselyeket hogy tudom levenni?
                Alsó rögzítő gyűrűt le, perselyeket le. Aztán az összes többi gyűrűt is le és minden mást le

Komment

Köszönöm Akkor jól gondoltam. Az alsó gyűrű szépen lejött, de a perselyke nem igazán akarnak megmozdulni.... Megsérteni meg nem szereném őket...

Komment

bgabor73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Köszönöm Akkor jól gondoltam. Az alsó gyűrű szépen lejött, de a perselyke nem igazán akarnak megmozdulni.... Megsérteni meg nem szereném őket...
                    Azok nekem se adták könnyen magukat. De zsírtalanítás után kesztyűvel megfogva és csavargatva sikerült lehúzni.
                    Aztán gondolkodtam hogy mennyivel egyszerűbb lett volna melegíteni egy kicsit Szóval szerintem így próbáld.
                    Gázlámpa vagy főlégfúvó megfelelő kellene hogy legyen a célra.

Komment

En fabunkoval vagy fadarabbal megmozgatnam.......de a hopisztoly is jo gondolat!

Komment

A bronz melegítésével vigyázzatok, mert hűlés után az eredeti méret alá zsugorodik vissza.

Komment

Akkor marad a finom ütögetés és a csavarlazító....

Komment

Valahol olvastam(lehet hogy pont ebben a témában? ) hogy 215ccm olaj kell a P10-es első teleszkópba. Namost az egy párba kell vagy csak az egyikbe?
                            Hátsó teleszkópoknál is egy párra vonatkozó mennyiség szerepel, ezért vetődött fel bennem ez a kérdés. Csak ott ugye több bele se fér, itt viszont belemenne elég sok úgy gondolom.

Komment

Üdv heeegan!

Szente Gyula Így gondozd a Pannóniádat c.könyvében ezt javasolja.Click image for larger version

Name:	Pannónia teleszkópvilla.jpg
Size:	192.8 KB
ID:	140185
                              heeegany kedvelte ezt.

Komment

St.Z.350 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Üdv heeegan!

Szente Gyula Így gondozd a Pannóniádat c.könyvében ezt javasolja.[ATTACH=CONFIG]22777[/ATTACH]
                                Köszönöm! Tehát akkor 2x 215ccm kell.

Egyébként T5-ös motorban lesznek a villák. De erről majd az ehhez tartozó témába írok és teszek képeket.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X