Közlemény

Collapse
No announcement yet.

P10-h blokkjának festése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

P10-h blokkjának festése

Sok gondolkodás után feltenném az idegesítő kérdésemet. Pannónia P10-h blokkjának a festék kódját ismeri valaki? Mindig megy a vita a környezetemben arról, hogy az tört fehér vagy szürke. Mondjuk láttam pár eredeti festésű blokkot, és van szórás azokban is rendesen. Magam szemszögéből inkább a fehér (tört fehér) kódjára lennék kíváncsi. Most jut eszembe az tényleg nem jó ha esetleg a dekli rögzítő csavarok mélyedéseit is lefújatom? Tapasztaltabb veteránosok nem javasolják, mert kirepedhet a csavarok meghúzása után a festék, rosszabb esetben tovább futhat láthatóbb helyekre...

Komment

Haliii!

Most olvastam ezt a blokk festés dolgot, s eszembe jutott, hogy nekem is majd szükségem lesz erre. Annyi a kérdés hogy a festővel festés gondolom a szétszedett állapotban kell ugye? Itt az jut eszembe hogy összerakáskor nehogy sérüljön, mert óhatatlan a csavarhúzó megcsúszása stb. Ja és a csapágyak berakásához melegítés kell, az se biztos hogy jót tesz neki?

Mi a praktikusabb a blokk festésére?

De olyan is megfordult már a fejemben hogy T5H pannónia van síma alu színű blokkal is letísztítom azt úgy egyszerűbb, IGAZ nekem fehéren/tört fehéren jobban tetszik.

Komment

Nos az én blokkomat pénteken rakjuk össze, a már említett csíkozó mester segít ebben itt Nyírszőlősön. Tudni illik ő a Pannónia szervizben dolgozott :-) Úgy fog menni a dolog, hogy meg lett tisztítva a blokk. Pénteken össze rakjuk, majd van egy olyan állvány ami Apae képén is látható (lehet még gyári) azon szokta lefújni ( is). Ma beszéltem vele az aggályaimról és mondta, hogy amíg fújja addig átmeneti dekliket rak fel és az eredetit külön fújja. így nem lesz gond ha szét kel ne adj isten szedni a kuplungot vagy gyújtást állítani. Viszont a középső részt egyben fújja le. Ez később gondot okozhat, de ha szét kell annyira szedni akkor már régen nagy baj van :-(

Khm. Úgy látszik mindig rossz helyre teszem fel a kérdéseimet, pedig igyekszek alaposan körbe nézni előtte, hogy hova írjam :-(
        Utoljára szerkesztve a következő által: chemotox; 2011 okt. 19, 21:56. Oka: kiegészítés.

Komment

Komment

chemotox eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Khm. Úgy látszik mindig rossz helyre teszem fel a kérdéseimet, pedig igyekszek alaposan körbe nézni előtte, hogy hova írjam :-(
            Nem baj, én sem látom át mindig. Ezért javaslom, hogy indítsatok új témát, ha pont ugyanazt nem találjátok meg, mint amit kérdezni szeretnétek. Ebből is új témát készítettem.

De nyugodtan írhattok privát üzenetet is, ha javítási ötletetek van ilyesmivel kapcsolatban, és akkor nem kell „offolnunk”.
            Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Szia!

Én RAL 9002-es színkódú festéket választottam, ami tört fehér. Talán egy árnyalattal lehetett volna szürkésebb, piszkosabb.
              Valóban sok múlik a keverésen is. A váltódeklimről eltűntek első körben a számok, ezért szereztem egy másikat, viszont a festék időközben beszáradt, kevertettem ugyan olyan színt. Mondtam, hogy RAL 9002, és vittem egy mintát is, hogy biztosan olyan legyen, nos akkor az eladó azt mondta, hogy ez biztos nem 9002-es. Pedig ott vettem előtte is a festéket. Így a minta alapján kevert ki ugyan olyan színt. Le lett festve, de kis különbség így is van a két szín között, de alig látszik.

A csavarhelyeket érdemes kitakarni, vagy utólag eltávolítani a festéket, mert sok bosszúságot tud okozni. Nekem is két helyen lepattant, de nem látható helyen. Alátét mindenhol van.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X