demeter eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia karburátor
Collapse
X
-
Szétszedtem a csapot. Előtte lemértem, 100ml 25mp alatt csorgott le.
A csövet esztergatokmányba fogatva sértetlenül ki tudtam venni. Az egészet kompresszorral 8bar-al átfújattam, bár tisztább nem lett. És az eredmény nem változott.
Aztán a benzincsap összes furatán 4-es fúróval átmentem(a csapnál lévő 3 furat 3-as volt, a többi 4-es) mos 20mp alatt csorog le a 100ml.
Most ebéd, aztán próbakör. De szerintem még ez is kevés lesz neki.Blackmumus kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzétszedtem a csapot. Előtte lemértem, 100ml 25mp alatt csorgott le.
A csövet esztergatokmányba fogatva sértetlenül ki tudtam venni. Az egészet kompresszorral 8bar-al átfújattam, bár tisztább nem lett. És az eredmény nem változott.
Aztán a benzincsap összes furatán 4-es fúróval átmentem (a csapnál lévő 3 furat 3-as volt, a többi 4-es) mos 20mp alatt csorog le a 100ml.
Most ebéd, aztán próbakör. De szerintem még ez is kevés lesz neki.heeegany kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA vízzsákban a szűrőt kitakarítottad?
Megvolt a próbakör is. Nagyobb sebességnél, de az eredmény ugyanaz...
Még mindig kevés a benzin. Úgyhogy ismét nekiesek és faragok még rajta valamit azt hiszem.Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2013 júl. 10, 13:10.
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAztán a benzincsap összes furatán 4-es fúróval átmentem (a csapnál lévő 3 furat 3-as volt, a többi 4-es) mos 20mp alatt csorog le a 100ml.
És azt a kis anyát kitakarítottad amire az a benzincső megy fel ami a karbihoz vezet? Másra már nem tudok gondolni. Ha mindent kitakarítottál meg átfújtál akkor nemtom hová tűnik el a benzined. Még esetleg az állítókarban a furat lehet eltömődve.
- 2 likes
Komment
-
Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése100ml 23mp alatt folyt át
Én most megint lemértem. Flakonból csap és minden nélkül 10mp alatt csorog le 100ml. Tegnap este ezzel szépen ment a gép.
Most kibővítettem a normál üzem alucsövét is 4-esre, a csap tekerőjét is átfúrtam, a gumin forró szöggel tágítottam, és a csapból kivezető csövet is átfúrtam. Így 18mp alatt fojt le.
Próbakör nemsokára.
Viszont neked lassabban folyik ezek szerint.(bár nekem kb 10 liter van benne...) Tehát akkor más gond is lesz itt ami miatt az enyém többet kajál. Szóval most próbakör aztán karbiállítás.
Bár a gyertya színéből ítélve csak kicsit dús a keverék. Nem tocsog a benzinben. Bár már 500km-hez közeledve lehet elveszem tőle a plusz benzint.
Egyébként a csapot úgy is próbáltam hogy a flakonból "tápláltam" meg. Az eredmény ugyanaz lett mint a benzintank esetében.
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseViszont neked lassabban folyik ezek szerint. (bár nekem kb 10 liter van benne...) Tehát akkor más gond is lesz itt ami miatt az enyém többet kajál. Szóval most próbakör aztán karbiállítás.
Bár a gyertya színéből ítélve csak kicsit dús a keverék. Nem tocsog a benzinben. Bár már 500km-hez közeledve lehet elveszem tőle a plusz benzint.
A csap átfolyását hol nézed? Leveszed a vízzsákot és ott folyatod ki, vagy a karbi tetejéről húzod le a csövet?
- 2 likes
Komment
-
Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA csap átfolyását hol nézed? Leveszed a vízzsákot és ott folyatod ki, vagy a karbi tetejéről húzod le a csövet?
De ha így se lesz jó akkor előtúrok egy rossz tanksapkát, kifúrom aztán azon be a benzincsövet és le a karbiba
Az addig biztos jó lesz amíg nem kerítek egy másik csapot.
Egyébként tegnap a flakonos próbakör alatt kb 2dl-t kajált meg. 4km alatt kb 70-80-as tempóval végig. Tehát igazad van abban hogy annyit nem fogyasztat hogy kevés legyen neki.
Megvolt a próbakör. A helyzet változatlan...Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2013 júl. 10, 17:53.
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgyébként tegnap a flakonos próbakör alatt kb 2dl-t kajált meg. 4km alatt kb 70-80-as tempóval végig. Tehát igazad van abban hogy annyit nem fogyasztat hogy kevés legyen neki.heeegany kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Most leszedtem a tankot és felraktam helyette a flakont. De a csövet most nem a karbira húztam hanem a benzincsap alu csövére. ÉS a probléma ugyanaz, levegősödik a cső...
Viszont észrevette megy másik érdekességet is. Ha gyorsan nyomogatom az úsztatót szépen elkezd a cső megtelni levegővel.
Nem lehet hogy az úszó is ezt csinálja nagyobb sebességnél és így nyomja a levegőt a csőbe? Arra gondoltam hogy flakonnal azért volt jó mert annyi benzin ömlött az úszóházba rögtön amint az nyitott nem tudott olyan gyorsan felmenni hogy levegőt nyomjon vissza. Lehetséges hogy ez a gond? És ezzel mint tudok csinálni?
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseViszont észrevette megy másik érdekességet is. Ha gyorsan nyomogatom az úsztatót szépen elkezd a cső megtelni levegővel.
Nem lehet hogy az úszó is ezt csinálja nagyobb sebességnél és így nyomja a levegőt a csőbe? Arra gondoltam hogy flakonnal azért volt jó mert annyi benzin ömlött az úszóházba rögtön amint az nyitott nem tudott olyan gyorsan felmenni hogy levegőt nyomjon vissza. Lehetséges hogy ez a gond? És ezzel mint tudok csinálni?
Egy módon tud levegőt pumpálni a rendszerbe, ha melegszik a karbid, a benzin megmelegszik benne, elkezd párologni és ha tökéletesen zár az úszóház fedeled és nincs rajta szellőző, vagy eltömődött akkor elkezd nőni a nyomás. Mivel a benzin párolog, közben még el is használódik, csökken a szintje, viszont a benzingőz nyomása nő és visszatolhatja a benzint a csőben. De ha nincs szellőződ, vagy eltömődött akkor sem zár tökéletesen a fedél, ráadásul a fedél peremén is direkt van 1 bemarás általában, hogy biztosan tudjon szellőzni, tehát elég kicsi a valószínűsége, hogy az úszód pompálná a benzincsőbe a levegőt
Egy dolgot nézz még meg. A vízzsáknál van egy gumitömítés, pont a gumitömítés mellett van a beömlőnyílás. Lehet, hogy ha nagyon ráhúzod a vízzsákot akkor a tömítés belenyomódik a furatba és elzárja a benzin útját. Próbáld meg meglazítani a vízzsákot, vagy vedd ki a tömítést és hagy csöpögjön orrán száján a benzin, de ha nem produkálja így a tünetet akkor megvan a hiba.
Ha hétfőig nem oldod meg a problémát akkor elmegyek hozzád és atomjaira szedem azt a csapot az nem lehet, hogy ennyire eltömődjönLemezjáték és heeegany kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
Bocsánat, lehet hogy nem értem a lényeget, de miért baj az, hogy van levegő a benzincsőben?
Az eddigi motorjaim mindegyikénél úgy működött, hogy a cső kb. 1/4, max. 1/3-ig volt benzinnel, felette levegő. A tankból a cső falán csordogál le kellő mennyiségű benzin...
Vagy Neked teljesen kiürül a cső?Lemezjáték és heeegany kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA tankból a cső falán csordogál le kellő mennyiségű benzin...
Vagy Neked teljesen kiürül a cső?
- 3 likes
Komment
-
Ha teljesen kiürül, az valóban gáz. A mostani gépeimnél is (MZ, Babetta, Dongó+) csak a cső alsó részében van benzin, de az a szint teljesen fix. Akár alapjáraton ketyeg, akár terhelés alatt...
Jelen esetben pedig már nagyjából minden hibalehetőséget kiveséztetek. A tanksapka szuszogójának dugulása is kizárva a külön flakonos megoldással....
Hú, mi fűnyíróval kínlódtunk nem keveset emiatt! Beindult, majd néhány perc után megállt. Már szétszedtük a gyújtást, a karburátort többször is. Majd teljesen véletlenül jöttünk rá, hogy a tanksapka nem ereszt levegőt, emiatt nem megy benzin a karburátorba!heeegany és Blackmumus kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
Komment