Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Az új JAWA

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Az új JAWA

    Szervusztok!


    Valami megmozdult a JAWA háza táján és nekem nagyon úgy tűnik,hogy egy új modellt mutattak be,amit elnézegetve saját konstrukciónak nézek.A külseje elég retrós,de a motor a vázban formára is jawás .A youtub-on fedeztem fel,azt nem tudom,hogy prototípusról van e szó,vagy már forgalmazzák is.Szép harmonikus formavilág,talán az ülés formájában és elhelyezésében találok valami diszharmóniát,de egyébként tetszik ez a négyütemű 450-es.
    emu kedvelte ezt.

    #2
    Szia Bátya!
    Valóban, illetve pontosabban az egykor gyártási jogot szerzett indiai yezdi gyár alkotása... de azért a cseheknek is maradt valami, mármint a márkából. A fent említett nullszériát követő első kereskedelmi csomag elemei egyébként 300 köbcentisek (pontosabban 293), 4 szelepes dohc, 27 lóval és 28 Nm forgatónyomatékkal tapossák az aszfaltot. Induló ára kb 2275 dollár...
    sepy, emu és 2 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Ide egy sem fog kerülni belőlük, nem lessz aki megvegye egy normális 5-10éves motor áráért. Arról felvilágosítottak, hogy ABS van, de ez pl. az egyik ok csak, amiért az Ural sem forgalmaz szóló motorokat itt. Ha lessz is belőle, az olyan árról indul, hogy nem éri meg. Meg az indiai minőség, na az felejtős. Ezért sem leptek még el minket a Royal Enfieldek. Inkább a Jawának a kínai blokkos próbálkozására van több esély, de akkora a követelmény az uniós előírások terén, hogy abból sem lessz semmi szerintem. Továbbá tudtommal csak Ázsiában forgalmazhatnak Jawa néven a Yezdi jogutódjaként.
      Elég csak arra gondolni, hogy a Jawa Rotax blokkos 650-esét(Aprillia Pegaso BMW F650CS(GS) ) mennyien is vették meg. Majdnem senki. Ezért is megy a lelkesedés, de amikor lehetne és kéne venni, egy Kawasakira, Hondára, Yamahára lessz letéve az az összeg. Ez a motor nem a világpiacra készül, hanem Indiának, helyi lótifuti kismotornak, hogy a közlekedés bedarálja 5-10év alatt, addig pedig szállítson 200 db tyúkot, 5malacot, a teljes indiai családot, 150mázsa kukoricát.
      Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2018 nov. 20, 20:58.
      sepy és mátéapu kedvelte ezt.
      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

      Komment


        #4
        http://www.automotor.hu/motor/rogton...ott-be-a-jawa/

        itt olvastam eőszor róla, de csak most értem ide...

        Nekem nagyon tetszik!

        sikerült úgy megőrizni a Jawa-jegyeket, hogy közben modern lett.

        Mi, akik kínlódunk a régi vasak motorothatóvá tételével, örülhetünk olyan nyalánkságoknak, mint pl. egy működő első fék (értsd: tárcsafék...)
        sepy és Che kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Remélhetőleg nem úgy fogja végezni mint az újraélesztett Pannónia.
          Várpalota közelében tervezgették az üzem felállítását, volt prototipus is,
          aztán hamvába holt a dolog. Sajnos.
          https://auto.indavideo.hu/video/Uj_P...motor_bemutato
          sepy, mátéapu és 2 további látogató kedvelte ezt.

          Komment

          Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X