Közlemény

Collapse
No announcement yet.

64'-es Pannónia T5 kis- vagy nagyfékdobos-e

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

64'-es Pannónia T5 kis- vagy nagyfékdobos-e

Üdv mindenkinek!
    Felújítottam a nagyfékdobos 64-es t5-ös Pannóniámat! Vettem mellé egy íves sárvédős Duna oldalkocsit!
    A kérdésem a következő: Mi a menete a forgalomba helyezésnek és az OT-s vizsgának!
    Hogy jönnek sorba a vizsgák? Pl.:eredet ,forgalmi, OT vizsga ,vagy más a a sorrend?
    szürke forgalmim és adásvételim van az utolsó tulajtól!
    A válaszokat előre is köszönöm!

T5 és nagyfékdob? Biztos jó ez?
    Ha van szürke forgalmid, üzembe helyezheted muzeális minősítés nélkül is, megfelelő műszaki állapotba hozod, elviszed műszaki vizsgára, majd eredetvizsgára (ezek felcserélhetők), és utána okmányiroda. De azt nem tudom, hogy T5-ös megkapja-e a muzeális minősítést nagyfékdobbal (elképzelhető).
    Ha muzeális minősítéssel szeretnéd forgalomba helyezni, akkor gyári állapotra (vagy ahhoz nagyon hasonlóra) restaurálod a motort és az oldalkocsit, és elviszed muzeális minősítésre. A muzeális minősítés része a eredetvizsga is, bár nem tudom hogy azt elfogadják-e (lehet hogy külön is meg kell csináltatnod), utána mehetsz az okmányirodába.
    Gyakorlati tapasztalatom nincs, csak utána érdeklődtem én is, és ezt az információt kaptam.
    soveny kedvelte ezt.

Komment

Ha OT vizsgára akarsz vele menni, akkor szerintem a jelentkezés előtt célszerű lenne 100%-ig megbizonyosodni arról, hogy eredeti. Ha a fórum "Típusjegyek" nevű részén nyitsz egy új témát és teszel fel pár nagyobb fotót, akkor szívesen megnézzük. Én is úgy gondolom, hogyha T5, akkor kisfékdobosnak kellene lennie.
      There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Taktaszada eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        T5 és nagyfékdob? Biztos jó ez?
        Ha van szürke forgalmid, üzembe helyezheted muzeális minősítés nélkül is, megfelelő műszaki állapotba hozod, elviszed műszaki vizsgára, majd eredetvizsgára (ezek felcserélhetők), és utána okmányiroda. De azt nem tudom, hogy T5-ös megkapja-e a muzeális minősítést nagyfékdobbal (elképzelhető).
        Bizony jó ez, mert '64-ben volt a váltás kis fékdobra. Úgyhogy az év eleji gyártású T5, még nagy fékdobos!
        A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            A nagyfékdobos T5 is általában megosztja a véleményeket, van aki azt tartja, volt ilyen, van aki szerint nem.

Igazán az döntené el a kérdést, ha láthatnánk egy garantáltan eredeti példányt, amiről esetleg van családi fotó újkorából. Én sajnos még nem találkoztam ilyennel, ezért a kétkedők közé tartozom
            Most elbizonytalanítottál ApaE, bújom az irodalmat!
            Addig jutottam, hogy a T5 gyártás teljes beindításáig '64 elején még keveredhettek a T1 és a T5 alkatrészek!
            A kerékagyak méretének 200-ról, 160-ra alkalmazását határozottan se Dr Kováts Miklós, se Ocskay Zoltán könyveiben nem tudom a T5-höz kötni! Találtam egy T8-ast nagy fékdobbal, pedig Ő aztán a hatvanas évek második felében "született"!

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Igazán az döntené el a kérdést, ha láthatnánk egy garantáltan eredeti példányt, amiről esetleg van családi fotó újkorából. Én sajnos még nem találkoztam ilyennel, ezért a kétkedők közé tartozom.
            Az hogy a fellelt állapotában milyen kerék van benne, nem bizonyíték, mert a kerék az egyik legkönnyebben cserélhető alkatrész.
            Így ahogy írtad egy ilyen fotó aranyat érne!
            kedvelte ezt.
            A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

Megkérdezem a szomszéd srácot rendelkeznek-e fényképpel a vasáról még a nagypapa idejéből. Ugyanis neki nagy fékdobos T5-je van ami tuti eredeti, mivel a papa újonnan vásárolta anno és nem egy nagy szerelgetős bácsi volt.
              Meg próbálok fényképes bizonyítékkal is szolgálni állításom alátámasztásához.
              -t5- és kedvelte ezt.

Komment

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Találtam egy T8-ast nagy fékdobbal, pedig Ő aztán a hatvanas évek második felében "született"!
                Igen, a T8-asról a Típuskalauz írja is, hogy jóval a 160mm-es fékdob alkalmazása után is nagyfékdobbal szerelték, most olvastam el én is. Bizonyos aukciós oldalakon most is van fent nagyfékdobos T5-ös eladó. Aztán hogy az eredeti-e, vagy cserélték...
                A T8-as vajon T8 néven is szerepelhet a forgalmiban, vagy T5-nek írták be? Esetleg a váznyak-táblán lehetne megnézni, hogy mi szerepel?

Komment

-t5- kedvelte ezt.

Komment

Atya világ!
                    Mit indítottam el a 64' es t5-ösömmel! Nagyon örülök!
                    A motor mint írtam 64-es kiadású nagyfékdobos, a szürke forgalmiba és a nyaktáblán is t5”¦.szám szerepel. Pontosan nem tudom, meg kéne nézzem.
                    A motor egyébként majdnem teljesen fel lett újítva. Az ülés és a hátsó lámpát nem cseréltem le/pöcs lámpára/ egyenlőre.
                    Képeket szívesen rakok fel. Csak írja valaki le, hogy hova tegyem őket.

Apropó!
                    A kérdésemre nem kaptam választ.
                    „A kérdésem a következő: Mi a menete a forgalomba helyezésnek és az OT-s vizsgának!
                    Hogy jönnek sorba a vizsgák? Pl.:eredet, forgalmi, OT vizsga?”
                    Üdv.: Zala
                    Utoljára szerkesztve a következő által: zala; 2012 jan. 17, 20:47. Oka: kissebb baki

Komment

64'-es nagyfékdobos Pannónia T1 vagy T5

A vitás motor szürke forgalmijába 64' szerepel t5”¦ motor illetve alváz számmal.
                      A nyaktáblán is t5 jelzés van. Úgy tudom, hogy 64-ig csináltak t1-est, de gyártottak nagy fékdobos t5-öst is. A nyakában ha jól emlékszem a gyártási szám 100 körül van.
                      A küllő anyák, a hátsó lengéscsillapító anyák anyaga réz.
                      A kérdés a következő!
                      Nagy fékdobbal típus tiszta e a motorom, és ezáltal meg kaphatja az OT-s minősítést, vagy kis fékdobos kerék csere után próbálkozzak az OT-s vizsgával?
                      Click image for larger version

Name:	DSC00144.jpg
Views:	1
Size:	198.8 KB
ID:	129649Click image for larger version

Name:	DSC00158.jpg
Size:	199.7 KB
ID:	129650Click image for larger version

Name:	DSC00162.jpg
Size:	200.2 KB
ID:	129651Click image for larger version

Name:	DSC00165.jpg
Views:	2
Size:	201.6 KB
ID:	129653
                      Utoljára szerkesztve a következő által: zala; 2012 jan. 17, 21:19.

Komment

Attached Files
                        soveny kedvelte ezt.

Komment

Komment

Ha jól emlékszemet, a gyártási darab számra írtam, ami a nyakba van beleütve, és nem tudom ,hogy sokat jelent e?
                            Ami biztos, hogy az alúminium nyaktáblán t5 szerepel!
                            A motort pedig fellelt állapotban vettem. Nem tudom, hogy ez így típus tiszta e, csak szimplán érdekesség képen raktam fel. Mert láttam, hogy A NAGY FÉKDOBOS T5 elég sok kérdést vet fel!Ha valamit rosszul vagy helytelenül írtam, esetleg az információ helytelen, azért elnézést kérek! Tisztelettel:Zala
                            Utoljára szerkesztve a következő által: zala; 2012 jan. 17, 21:34.

Komment

Attached Files

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X