Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia Motorszám

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannonia Motorszám

Sziasztok,
    Sajnos úgy néz ki rövid életu lett az oldalkocsis pannoniám története, az eredetvizsgán elhasalt. A mondás az hogy a motorszám nem eredeti már, valószínüleg levésték az elözöt és beleütöttek egy újat. https://drive.google.com/file/d/1w0k...ew?usp=sharing
    Az a mondás hogy ez egy külföldröl visszahozott oldalkocsis gép, elozoleg már átment egy eredetvizsgán, kérdés hogy valóban mókolt doloról van e szó.
    Bármi észrevételt és tanácsot szívesen fogadok!
    Köszi
    Misi

Semmiképp sem gyári ez a beütés, de még csak a számok mennyisége sem stimmel. A P10-esemen pl 7 számjegyű a motorszám, már mindenféle egyéb karakter nélkül, tehát nincs benne sem betű, sem perjel. Nem látszik, hogy eltüntették volna az eredeti számát, ez talán egy számnélküli, pótalkatrésznek gyártott blokk lehetett egykor, és ezért ütöttek bele valamit, amit jónak gondoltak.
    germisi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Sajnos úgy néz ki rövid életu lett az oldalkocsis pannoniám története
    Azért nem kell elkeseredni! Vegyél egy gyári számokkal bíró blokkot, írj róla adás-vételit(nem kell forgalmi+tulaj hozzá), kicseréled a bent lévőre így motorcserés lesz a géped. Egy hátránya van, hogy a KPM-nél lehet levizsgáztatni majd először ha nem változtattak a szabályokon 6 év alatt, mert én is így csináltam. Nekem mondjuk nem járt blokk a vázhoz, ezért mindenképpen kellett hozzá vennem. Egy évvel fiatalabbat tudtam csak szerezni, de nem számított, mert nem OT-re ment. A papíros vázadhoz passzítod az eredeti számbeütésű motorblokkot, így műszaki után teljesen legálisan közlekedhetsz vele, mert egy új jármű születik eredeti számokkal.
    Jankó51, germisi és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok! Germisi ez szomorú! A helyzet, hogy mint laikus, de fémipari végzettségű, látom a "módosítás" nyomait. Én a következőt vélem felfedezni: Erőteljes, kézzel végzett fémmegmunkálás a sorszám beütésének mélyedéséén, bal szélen. Kezdetleges primitív munka. Sajna ez rossz jel! Ilyet szakember nem tesz. A 8-as át van ütve. Az 3-as volt régen. A 8-as 1-es alatt pár mm-re mintha egy "c" vagy egy íves szám maradéka lenne, a 0 és a 3-as alatt megint, a 3-as 5-ös alatt egy 0 volt annó. Az 5-ös rá lett ütve egy 7-es re. Az új karakterek formája eltér az eltűntetni kívánt számok, betűk formájától. Nagyon sajnálom a dolgot! A vásárlás előtt KELL eredetiség vizsgát csinálni. Pont e miatt sok eladó elzárkózik ettől! Oldja meg a vevő... Pedig az eladónak kéne bizonyítani a jármű eredetiségét! Persze, akkor nem tudna megszabadulni a portékájától.
      Jankó51, mátéapu és Titus kedvelte ezt.

Komment

pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        A 8-as 1-es alatt pár mm-re mintha egy "c" vagy egy íves szám maradéka lenne,
        Igazad van, már én is látom őket. Ezen a blokkon két sorban lehetett a blokkszám valamikor. Az pedig nem a 70-es évekre jellemző, mint az egysoros blokkszám amit végül kapott. Még a számok is nagyobbak voltak rajta eredetileg.
        Jankó51 és pasetta kedvelte ezt.

Komment

Én meg nem látok semmit
          Tessék lekérni e-papiron vagy irott levélben a Belügyminisztériumtól és rögtön tiszta lesz minden, 1250Ft ha jól emlékszem
          https://nyilvantarto.hu/hu/adatszolgaltatas_kozlekedesi
          Az nem eredetvizsga hogy úgy látszik, mintha bla bla. Értem én hogy államhatalom, de mindent lehet fellebbezni
          Jankó51 és pasetta kedvelte ezt.

Komment

Nos én ezekre a karakterekre gondoltam. Az eredeti fotón jobban látszódnak! Azon, amit barátunk osztott meg.
            Jankó51 kedvelte ezt.

Komment

pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

1 kép
              Igen ez egy amatőrnek is szembetűnő.....
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Semmiképp sem gyári ez a beütés, de még csak a számok mennyisége sem stimmel. A P10-esemen pl 7 számjegyű a motorszám, már mindenféle egyéb karakter nélkül, tehát nincs benne sem betű, sem perjel. Nem látszik, hogy eltüntették volna az eredeti számát, ez talán egy számnélküli, pótalkatrésznek gyártott blokk lehetett egykor, és ezért ütöttek bele valamit, amit jónak gondoltak.

Azért nem kell elkeseredni! Vegyél egy gyári számokkal bíró blokkot, írj róla adás-vételit(nem kell forgalmi+tulaj hozzá), kicseréled a bent lévőre így motorcserés lesz a géped. Egy hátránya van, hogy a KPM-nél lehet levizsgáztatni majd először ha nem változtattak a szabályokon 6 év alatt, mert én is így csináltam. Nekem mondjuk nem járt blokk a vázhoz, ezért mindenképpen kellett hozzá vennem. Egy évvel fiatalabbat tudtam csak szerezni, de nem számított, mert nem OT-re ment. A papíros vázadhoz passzítod az eredeti számbeütésű motorblokkot, így műszaki után teljesen legálisan közlekedhetsz vele, mert egy új jármű születik eredeti számokkal.
                Na akkor lehet ez lesz. Egyenlöre a blokkon kïvül a többi dolgot rendberakom, aztán elkezdödik a vadászat. Köszi!

Komment

germisi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Na akkor lehet ez lesz. Köszi!
                  Nagyon szívesen! Ha van az embernek egy papíros váza adás-vételivel a tulajtól, akkor abból könnyen ki lehet hozni egy utcán is használható gépet. Előbb nézegettem a jófogáson a Pannónia blokk kínálatot, hát eléggé vigyázni kell. Nagyrészük kistraktorba volt beépítve, ezért a felfogatásoknál illetve itt-ott lehetnek rajtuk módosítások(flexelések). Viszont ha szerencsés vagy, a jelenlegi váltóhibás blokkodnál sokkal jobb blokkhoz juthatsz

Komment

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Viszont ha szerencsés vagy, a jelenlegi váltóhibás blokkodnál sokkal jobb blokkhoz juthatsz
                    Pont ez volt a gondolatom, egy kicsit muszáj rendbe raknom hogy a lábán tudjon közlekedni, de amúgy nem érzem értelmét több idöt beleölni, ha ez így megoldódik, maximum ha nagyon sok szabadidiom lesz.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X