Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Elveszik-e a szürke forgalmi engedélyt átiratáskor?

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

  #16
  Nekem meg a Pannóniámhoz egy darab rendszámtába, és a tulajdonos volt ami rendelkezésre állt.
  DE ők pont elegek voltak a forgalomba helyezéshez.

  Komment


   #17
   Jah igen, ezt most „vitaindítónak” szánom: Szóval, mi van abban az esetben, hogyha én egy közjegyzővel hiteles másolatot készíttetek róla, s később meg elveszik az eredeti forgalmi? Itt a lényeg a hiteles másolaton van!! Vélemény?
   Pontosan ezt akartam én is javasolni.

   Komment


    #18
    De például a KEKKH-nek elküldöm az adásvételimet (ami a jogos tulajdonostól van ezesetben (!!) lekérem a nyilvántartóból az adatlapját... azzal már mehetek okmányba, mert rajta van minden adat és az is hogy a jogos tulajdonostól vettem. (másképp ugye nem adják ki az adatokat) persze ezen esetben forgalmi elvesztésének jelentése, hivatalból köröztetése, közlönybe kihirdetési idő van ugye, de ki siet egy veteránnal?
    Ha már egyszer lekérted az adatlapját miért kellene utána a forgalmit még közjegyzőhöz vinned,mikor a nyilvántartás adataival nyugodtan mehetsz vizsgára,eredetvizsgára.

    Sőt szerintem még körözni se tudják a szürke forgalmit,mivel nincs a nyilvántartásban.
    Utoljára szerkesztve a következő által: madorka; 2014 aug. 02, 19:36.

    Komment


     #19
     Nemrég voltam műszakin. A 10 éve a rendőrségre leadott rendszám (ideiglenes kivonás) eltűnt. Szerintem bezúzták, bár nem kérdeztek meg róla, akarom-e. A szürke forgalmim valahol megvan,de nem találtam a vizsgáig sem. Okmányiroda adott igazolást (régóta az enyém a motor).
     Mentem műszakira, és ennyi. Plusz kaptam új rendszámot saját költségre, miattuk. De legalább minden működik. Ha megtalálom a forgalmit, akkor nem adom oda nekik. Ha nem találom meg, akkor sem adom oda
     üdv,
     kicsi76 kedvelte ezt.

     Komment


      #20
      Nagyjából ezekről van szó, de ha összegezni kellene a dolgok állását akkor azt mondanám: Ha megvan a szürke forgalmi, az okmány iroda előtt el kell hogy tűnjön. Mondván: Ha ti ennyibe nézitek ezeknek a közlekedési emlékeknek a megőrzését, akkor mi ennyibe nézünk titeket.

      Komment


       #21
       A 10 éve a rendőrségre leadott rendszám (ideiglenes kivonás) eltűnt.
       Hát igen ! 10 év eléggé komoly ideiglenes. Ettől már csak a Szovjet katonák voltak ideiglenesebbek !
       sepy, movisz és 3 további látogató kedvelte ezt.

       Komment


        #22
        Szervusztok. A rendszám "eltűnése" nagy valószínűséggel akor történt , mikor a rendőrségről átkerült a nyilvántartás az okmányirodaák hatáskörébe . Valami olyasmi is "rémlik" , hogy egy akkori átiratásnál szóltak ( már említettem , hogy elég sűrűn előfordultam abban az időszakban ilyen természetű ügyekben a rendőrségen ), hogy nincs leadott (ideiglenesen , mert volt olyan időszak , hogy a rendszámot is oda kellett adni amíg tartott a forgalomból való kivonás ) rendszámom , mert odaadnák - adtak egyet , vagy kettőt aláírás ellenében - régen volt.Gondolom , aki nem ment a költözés időszakában visszahelyezni forgalomba a járművét , azét egyszerűen "leselejtezték". Azért ez is érdekes dolog. A leadás pillanatában , az adott rendeletek és törvények voltak az érvényesek - a rendszámot ( ami személyes tulajdon ) megőrzésre vették át . Így ők ebben a tekintetben nem teljesítették a vállalt törvényi kötelezettségüket , tehát az én értelmezésem szerint az új rendszám kifizettetése jogtalan volt. ( Tudom most azt mondjátok ,hogy a kákán is csomót keresek . Nem . A tö.. tele van azzal, hogy a szabályok betartása , csak rám nézve kötelező, a HIVATAL meg úgy értelmez minden , ahogy neki egyszerűbb . ) Ezzel témával kapcsolatban meg ugye érvényes az az ideiglenes forgalomból való kivonás , ami több , mint tíz éve történt / a tisztánlátás érdekében , ezt az "ideiglenes" kivonást ma sem kell meghosszabbítani fél évenként és főleg nem kell fizetni utána a semmiért /.Több ilyen motorom van / gyári turbófeltöltősök , hathengeresek /, szívesen mennék néha velük / természetesen műszakival és legálisan / , de nem teszem , mert utána nem tudok megszabadulni a folyamatos költségektől , ami a jelenlegi szabályzók miatt úgy gondolom feleslegesen terhelné a pénztárcámat .Ennyi . Üdvözlettel.
        joker és demeter kedvelte ezt.

        Komment


         #23
         Click image for larger version

Name:	NR + forgalmik 019.jpg
Views:	1
Size:	192.5 KB
ID:	140758Click image for larger version

Name:	NR + forgalmik 020.jpg
Views:	1
Size:	194.5 KB
ID:	140759Click image for larger version

Name:	NR + forgalmik 021.jpg
Views:	1
Size:	194.6 KB
ID:	140760Variációk egy témára. Végleges kivonás / forgalmi sarka levágva / - rendszám megtartásával , amit bejegyeztek. Ideiglenes kivonás a forgalomból, amikor a rendszámot már nem vették át "megőrzésre" / vagy ezeket kaptam vissza az "ismertségemnek" köszönhetően a rendőrség-okmányiroda váltásakor / . A legöregebb forgalomból való kivonásom - a motor most is az enyém, köszöni szépen a korához / 78 év / képest működő egészségnek örvend , bár nem is tehet mást mivel közel 40 éve "pihen". Üdvözlettel.
         demeter és joker kedvelte ezt.

         Komment


          #24
          A mai napon átírták a kocsit. A forgalmi "rejtélyes módon elveszett" az eredetvizsga és az okmányiroda között. Nehezen hitték el ugyan, de miután írásban lenyilatkoztam, nem volt akadálya az átírásnak. Azt mondta az ügyintéző, hogy ha OT miatt akarom megtartani, kérvénnyel visszaadják. Ez Kapuváron történt.
          CZsolti és sinter kedvelte ezt.

          Komment


           #25
           Ez nekem is kísértetiesem így történt. Milyen érdekes... Amúgy pedig egy családi ereklyét hogy adnék már ki a kezemből.

           Komment


            #26
            Sziasztok!

            Üdvözlök mindenkit a fórumon. Sajnos hasonló cipőben járok jelenleg én is. Van egy '58 márciusi TLF-em (török export) ami lassacskán elkészül. 2009-ben vettem, szürke forgalmival. Sajnos a bácsi azóta meghalt. Kb. egy hónapja elindítottam a hivatali folyamatot. Mivel nem szerepelt az elektronikus rendszerben, a központi okmányiroda a napokban megküldte a kartont a helyi okmányirodába. A jó hír, hogy simán át tudják írni, mert a karton passzol az adásvételivel. A rossz hír, hogy csak akkor, ha odaadom a szürke forgalmit. Azt mondták hogy azért, mert jelenleg ez az egyetlen hiteles dokumentum. Ez alapján tudják felvinni az új, elektronikus rendszerbe, és ha most "véletlenül" elhagynám, nem is tudnák forgalomba helyezni. Javasolták hogy írjak kérvényt, és vissza fogják adni. Én ebbe nem szeretnék belemenni, mert sokan írták hogy nem kapták vissza.

            Azt szeretném kérdezni, hogy van-e erre valami más megoldás. Azért gondolom hogy van, mert volt akinek semmi papírja sem volt, és póthagyatékival, örököstől adás-vételivel, és a KEKKH adataival sikerült fogalomba helyezni.

            Jah, egyébként OT-s rendszámot szeretnék, nemsokára viszem minősítésre. Esetleg az segíthet ebben?

            Remélem valaki tud hasznos tanáccsal szolgálni, mert 56-éve megvan a forgalmi és nem szeretném hogy elvegyék.            Üdv, Marci

            Komment


             #27
             Amit állítanak, az baromság!
             Ők nem a forgalmiról, hanem az NKH-s (adott esetben OT-s) műszaki adatlapról viszik be az adatokat a nyilvántartásba.
             Ha le lett kérve a karton, az elég forgalmi helyett is, ettől függetlenül mindig igényt tartanak a forgalmira...esetleg nyilatkozhatsz, hogy elveszett.
             Mellesleg a török export csak városi legenda, valamiért ráragadt az oldalbeöntős, alu díszcsíkos tankú TLF-re.
             sinter kedvelte ezt.

             Komment


              #28
              Próbáld meg, hogy csinálsz hitelesített (lehet, hogy nem kell annak lennie) fénymásolatot róla!

              Komment

              Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X