Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Átmenetileg kivont autó forgalomba helyezése segítség !

Collapse
X
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • Átmenetileg kivont autó forgalomba helyezése segítség !

  Üdv!

  Egy Ford Taunus büszke tulajdonosa lettem. Problémám a papírozással akadt nem is igazán probléma csak értetlenség . Történet : Az autót tulajdonosa félre akarta rakni határozatlan időre. Ezért külföldre értékesítés miatt átmenetileg kivonatta a forgalomból. (Rendszámot leadta, magyar zöld forgalmiját és törzskönyvét kilukasztva visszakapta.) Egy külföldi barátjának eladta (adásvételi van róla) azaz megtörtént a külföldi értékesítés. A külföldi viszont "költségesnek látta" a kivitelt ezért az autót nem vitte el és forgalomba nem helyezte. Én az autót a külföldi embertől visszavásároltam és szeretném újra forgalomba helyezni itt nálunk.
  Az autón van javítani való de jár a kerekén egészen rendben van.
  Kérdés: Hogyan kezdjek neki az autó papírozásának az előbb említett (adásvételi lánc, magyar lukas forgalmi, lukas törzskönyv) birtokában Hogy lehetne a nevemre venni az autót rendszámot forgalmit törzskönyvet mikor kaphatok ?

  Köszönöm mindenki segítségét és várom válaszotok !
  Üdv

 • #2
  külföldre értékesítés miatt átmenetileg kivonatta a forgalomból
  A kettő nem ugyan az. Az ideiglenes forgalomból kivonásnál kérelemre visszahelyezhető az autó. Külföldre történő eladáskor majdnem olyan mintha végleg lenne kivonva. Valószínűnek tartom hogy teljesen újbóli forgalomba helyezési eljárásra lesz szükség, ami jelen esetben egyedi forgalomba helyezés lesz. A regadóról nem is beszélve.
  Utoljára szerkesztve a következő által: sinter; 2015 márc. 17, 19:21.

  Komment


  • #3
   A külföldi viszont „költségesnek látta” a kivitelt ezért az autót nem vitte el és forgalomba nem helyezte.
   Ezt dokumentálta valaki ? Itteni, vagy külföldi hatóság ? Ha nem, akkor minek bonyolítani !
   Beagle kedvelte ezt.

   Komment


   • #4
    Nem, senki nem dokumentálta a dolgot. az utolsó hatóság által dokumentált lépés az volt mikor átmenetileg kivonták. Legjobb tudomásom szerint ebben az esetben regisztrációs adó szükségtelen, de javítsatok ki ha nem jól tudom, és légyszíves írjátok le az ügyintézés sorrendjét mert kezdő vagyok papírozás terén. köszönöm
    Utoljára szerkesztve a következő által: D4ng3r; 2015 márc. 17, 20:38.

    Komment


    • #5
     Az eredeti (forgalmiba bejegyzett) tulaj elérhető?? Ha igen,én írnék egy adás-vételit kettőnk között,az eredeti (külföldinek) eladás dátumával.(ha jól értem ő egy percig sem birtokolta az autót,mert drága lett volna az exportálása) Az eltelt idő nem lehet gond,hiszen ki van vonva a forgalomból. Viszont mindenek előtt lekérdezném az NKH-nál,hogy van-e valami akadálya az ismételt forgalomba helyezésnek!
     mir-mur kedvelte ezt.

     Komment


     • #6
      Ez azért nem járható út mert az autó "Külföldre értékesítés miatt lett átmenetileg kivonva" azaz nekem bizonyítanom kell hogy jogszerűen ténylegesen egy külföldi lakcímmel rendelkező emberé lett az autó vagyis a külföldre értékesítés megtörtént ahhoz nekem semmi közöm hogy miért maradt itt én csak vettem egy autót (magyar okmányokkal) egy külfölditől
      Utoljára szerkesztve a következő által: D4ng3r; 2015 márc. 17, 20:56.

      Komment


      • #7
       „Külföldre értékesítés miatt lett átmenetileg kivonva
       Azt írtad, hogy nem dokumentálták a külföldi eladást. Az pedig hogy " Külföldi eladás miatt vonták ki " egy dolog. És mi van akkor, ha a vevő visszalépet az utolsó pillanatban ?

       Komment


       • #8
        Ez azért nem járható út mert az autó „Külföldre értékesítés miatt lett átmenetileg kivonva”
        Ez a forgalmiba van beírva?????
        Ha igen,akkor stornó,amit írtam.

        Komment


        • #9
         Igen ez szerepel a forgalmiban. Mir-mur ez egy jó kérdés. Szerintetek hogyan lássak neki a papírozásnak? még1x röviden
         van adásvételi láncom magyar forgalmis tulajig lukas forgalmi (külföldre értékesítés miatt átm. kivonva). lukas törzskönyv és persze az autó (rendszám nélkül)

         Komment


         • #10
          Szerintem ugyanaz lehet az eljárás, mint a kétlapos forgalmival végleg kivont járműveknél. Melyeket még nem kellett bontóba vinni a kivonás után. Kell a forgalmi, tulajdonosi lánc. A magyar és külföldi tulaj közötti adás-vételi szerződés, ez utóbbival kell írnod egy újabbat is. Regisztrációs adó nem hiszem hogy kell. Biztosítás, KPM vizsga, eredetvizsga, okmány iroda--> új papírok és rendszám.

          A fordítottja játszódott le amúgy nálunk. A bátyám összetörte a kocsiját, bontóba nem akartuk vinni, megjavítani drága lett volna. Hasonlóan lett kivonva a forgalomból.
          D4ng3r eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          „Külföldre értékesítés miatt lett átmenetileg kivonva”
          Azt Romániába vitték el. Adás-vételit édesapámmal írt a vevő. Pedig nem is az Ő neve szerepelt az okmányokon. Megbeszéltük, ha nem lesz elég ez a papír elküldjük a bátyám nevével, de nem szólt. Ott nagyon lazán veszik

          Komment


          • #11
           Értem, köszönöm. Esetleg az megoldható lenne, hogy az autót a nevemre írják? Mivel kpm vizsgán biztosan nem menne át de jobb szeretnem a nevemen tudni. Azaz átírhatom érvényes műszaki vizsga nélkül? Gondolom akkor csak törzskönyvet kapnék forgalmit rendszámot nem.
           Utoljára szerkesztve a következő által: D4ng3r; 2015 márc. 18, 10:28.

           Komment


           • #12
            Elméletileg így van ha nincs műszaki nevedre írják csak forgalmit nem kap.

            Komment


            • #13
             Elméletileg így van
             De sajna gyakorlatilag nem ! Szürke,( vagy semmilyen ) forgalmiba nem írnak át . Csak műszakival lehetséges. Ha forgalomban ( adatbázisban ) van, akkor írják át szélbejegyzéssel.
             Utoljára szerkesztve a következő által: mir-mur; 2015 márc. 18, 19:54.
             Beagle és wsievers kedvelte ezt.

             Komment

             Working...
             X