Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Van szürke forgalmi, de nem tudni ki az utolsó bejegyzett tulajdonos

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • #31
  Ha a forgalmid megvan és akitől vetted attól van adás-vételi akkor elvileg nem gond.
  Sajnos, ez közel sem ilyen egyszerű !
  sepy kedvelte ezt.

  Komment


  • #32
   Ha a forgalmiban szereplő név egyezik az adásvételin szereplővel Tehát a Valós Tulajtól vásároltad akkor nincs gond. Sok itt a "HA"de ez sajnos így van. A sokadik tulajtól vásároltnál mire megkeresed az adásvételi láncot/ ha sikerül/, nem egyszerű mire kinyomozod ki- mire cserélte?!.Ha csak az alkatrészeit pl. blokkot szeretnéd használni akkor egyszerűbb a helyzet, de ha komplett motorként szeretnéd használni nem egyszerű az eset manapság!.Remény a Petíciónk elolvasása után várható esetleg!!.Addig pedig reménykedünk hisz az hal meg utoljára
   Titus kedvelte ezt.

   Komment


   • #33
    Ha van egy motor aminek megvan a szürke forgalmija, viszont abban az utolsó bejegyzett tulaj nem azonos azzal akitől meg lett véve, ráadásul adásvételi nincs vagy elveszett, de a motor már több mint 25 éve a család tulajdonában van akkor mi a teendő? Hogy bizonyítható az esetleges elbirtoklás, ha nincs semmilyen hivatalos papír arról, hogy a család garázsában porosodik 25 éve? Ha nem tudja senki, hogy ki a forgalmiban bejegyzett utolsó tulaj és valószínűleg el is költözött akkor hogy lehet megtalálni?

    Komment


    • #34
     OdinHEM, korompaiistvan és sepy kedvelte ezt.

     Komment


     • #35
      Akkor tehát legegyszerűbb módja az egésznek, hogy fel kell keresni a forgalmiban lévő utolsó tulajt és írni vele egy adásvételit. Ha már így is úgy is fel kell keresni akkor egyszerűbb így mint pereskedni, főleg ha ő eladta a motort tehát szüksége nincs rá.

      Komment


      • #36
       Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       Akkor tehát legegyszerűbb módja az egésznek, hogy fel kell keresni a forgalmiban lévő utolsó tulajt és írni vele egy adásvételit. Ha már így is úgy is fel kell keresni akkor egyszerűbb így mint pereskedni, főleg ha ő eladta a motort tehát szüksége nincs rá.
       .Jó tanács

       Csak járj utána, hogy adott-e le valaha adásvételit bárkivel is, miután elkerült tőle a motor, mert ha Te írsz most vele, az közokirat-hamisítás lesz! Az okmányiroda mindezt rögzíti, visszamenőlegesen is, mármint a történetiséget átírástól függetlenül, és fel fognak jelenteni.
       Utoljára szerkesztve a következő által: soveny; 2014 júl. 30, 08:44. Oka: Hasznájunk idézetet! (idézet beszúrva)
       Lemezjáték kedvelte ezt.

       Komment


       • #37
        Sziasztok,

        Kis segítséget kérek a tapasztaltaktól

        Van valami lehetőség bizonyosságot szerezni, hogy nem akarnak átverni, ha szürke forgalmis járgányt árulnak, de nem az abban bejegyzett tulaj, hanem csak valaki, aki nem írta át

        Simán lehet, hogy csak kimásolta a forgalmiból a nevét, címet

        Lehet ezt valahogy ellenőrizni, hogy a valós, élő tulaj írta alá az adásvételi?

        Az eredetvizsgán ez kiderül? Van ilyenkor valami bevált gyakorlat? Vagy el kell engedni a dolgot?


        Köszönöm
        Utoljára szerkesztve a következő által: Noob; 2017 jan. 28, 17:51.

        Komment


        • #38
         Elmész a címre, és érdeklődsz. Egyébként necces. Ha van személyi szám, igazolványszám, akkor az egy kis plussz. Azt nem tudják egyszerűen megszerezni.
         Az eredetvizsgán semmi nem derül ki. Még az se, ha lopott. Az csak azért van, hogy tudd hova tenni a pénzed a nagy jólétben.
         adásvételi lánc legyen. És legyen benne az is, akitől vetted. Ez fontos. Így te onnét felelsz érte.
         Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2017 jan. 28, 17:57.
         emu, sepy és Che kedvelte ezt.
         "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
         "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

         Komment


         • #39
          általában ugye megveszik a forgalmiból szereplő tulajtól a járgányt,s olyan adásvételi születik, ahol a vevő nincs kitöltve, s spórolásra hivatkozva nem íratják át, így szerintem nem ő tulaja az okmányiroda (KEKKH) szerint, mégis írjak vele adásvételit a forgalmiban szereplő tulajjal készült adásvételin túl?

          Komment


          • #40
           A ki nem töltött adásvételit töltesd ki vele, és az eladóval írass újat közted és közte. Ha szürke forgalmis, akkor nincs átírási kötelezettség, ergo semmibe sem kerül. Ha nem akarja, akkor ez figyelmeztető jel lehet, hogy a tulaj nem elérhető, vagy meghalta magát, esetleg a motor nem átíratható. Legnagyobb hiba, ha úgy veszel valamit, hogy nem biztos h a nevedre tudod venni.
           Ha nem ritkaságról van szó, készülj előre egy neveden lévő forgalmis vázzal, ha nem vagy biztos benne. A Jawámmal én is így tettem. Van egy forgalmis vázam, és a motor, aminek először nem volt meg a forgalmija, majd hívtak pár hónap múlva hogy előkerült egy fiókból.
           Amúgy ez a ki nem töltött adásvételi tipikus nepper megoldás, ha ilyet látsz, akkor tudd, hogy azt a motort ő fél vagy negyedáron vette. És semmi költséggel és felelőséggel szabadulna tőle. Jah és nem szeretné, ha valahol szerepelne, hogy mennyi bevétele van ebből.
           Vagy egyszerűen nem akarja, hogy tudd, hogy ő mekkora pofátlan hasznot tesz rá, hozzáadott érték nélkül.(ez egy hívatalos adásvételiből kiderül, és egy 10-15 éve 25-30 ezerért vett motornál értelmes ember nem rójja fel az esetleg 150 ezer forintos árat, pláne ha közben üzemképessé lett téve, vagy a hiányai pótolva, amit egy hete vásárolt gépnél a "Magadtól vagy ilyen hülye? " jogos kérdésfeltevéssel jár) Amúgy van olyan, jogos haszonkulcs. Nem tudom pontosan az értékét, talán 20%. A nepperkéjének a bevétel után adóznia kellene...
           Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2017 jan. 29, 11:26.
           Noob, emu és Lemezjáték kedvelte ezt.
           "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
           "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

           Komment


           • #41
            Nem tudom pontosan az értékét, talán 20%. A nepperkéjének a bevétel után adóznia kellene..
            650.000 forintig nem kell ! Annyit lehet magánemberként hivatalosan " forgalmazni " .

            Amúgy ez a ki nem töltött adásvételi tipikus nepper megoldás
            Ez így van ! " Nyitott adás-vételivel " hirdetett motyót meg se nézd ! Magam részéről undorodom tőlük , pedig a veterán apró is tele van ismert nevekkel. Igaz néha átkeresztelik magukat.
            Noob, sepy és Che kedvelte ezt.

            Komment


            • #42
             Összejön a neppereinek annyi, ne félj...van akinek havonta, ha figyeled a forgalmat...Csak vedd a liter vodkáért vásárolt ukrán kotványokat, amik már 300ezerért mennek, az egymásnak gratulálgató neppereket az aprón, a normális áron hirdetett gépek hirdetéseinek pár óra alatti eltűnését, és az ismételt feltűnést pár nap után dupla/háromszoros áron. A mesterségesen felhajtott árú gépeket, a véletlenül pont a legkeresettebb alkatrészektől lerabolt használt motorokat. Amik ugye előkerülnek pár hét után, arany áron...
             Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2017 jan. 29, 14:25.
             sinter, Che és 2 további látogató kedvelte ezt.
             "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
             "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

             Komment


             • #43
              köszönöm a segítséget a tisztán látáshoz

              Motorkulit vagy Pillét keresek, mostanában megújult lelkesedéssel, de csak ilyen példányokba futottam eddig, vagy olyan készítményt, ami átírható ugyan, s utánfutó, de kell hozzá egy másik Pille, ha szépet akarok, mert a papírján kívül semmi nem stimmelt rajta, s most egy Kuli, gyönyörű állapotban, festés is elfogadható, alig rozsdával, rendszámmal, forgalmival, minden díszítő alu elemmel, elektromos csatival stb. ennek megfelelő áron persze, de előre megírt adásvételivel...

              inkább a netes aprók mellett a helyi papír alapú apróban keresek, s kiteszek pár írást a falukban a templomok melletti faliújságokra, vagy mik azok, nem hittem benne, de a T1hez is így jutottam hozzá 4 éve...legalább lesz indok, tavasztól a motorozáshoz
              zahi, sepy és Fergusson kedvelte ezt.

              Komment


              • #44
               Index - Belföld - Tömegével hamisították teherautók papírjait az okmányirodákban

               - - - Updated - - -

               Csak óvatosan.Teherautók mezőgazdasági gépek és régebbi típusú autók.
               mátéapu kedvelte ezt.

               Komment


               • #45
                "Szép vagy Gyönyörű vagy Magyarország"..Megy itt a mutyi,meg minden rendesen,a műszakin meg fényképeznek,esetleg videóznak is,hogy minden mindenkinek még nehezebb legyen,azután egy kicsit fentebbről,mik ki nem derülnek és,ha még fentebbre és,még fentebbre néznénk,-hogy még mik ki nem derülnének!

                A fejétől büdösödik a hal,csak az a szomorú,hogy a farkánál kezdik el pucolni.
                zahi, mátéapu és 3 további látogató kedvelte ezt.

                Komment

                Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X