Közlemény

Collapse
No announcement yet.

eredet igazolása

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

  eredet igazolása

  Sziasztok!
  Hagyatékból hozzámkerült egy Riga 12-es motor, ami elég ramaty állapotban van. De szeretném feléleszteni személyes okok miatt. Viszont van vele több problémám is. A papírját kerestem, de nem találom, remélem meglesz, de kicsi az esélye. A váz otthon van a sufniban kb 20 éve kiszerelt motorral, ezen fent az alvázszám. A motor egy szekrénybe van félig szétszedett állapotban. Viszont van mellette egy alkatrésznek vásárolt is. Viszont nem tudom, hogy a motoré eredetileg a kettő közül melyik volt. Mindkettőn van motorszám is olvashatóan. Két kérdésem van. Az egyik az, hogy valahogy kideríthetem, melyik blokk tartozott a motorhoz eredetileg? Illetve amennyiben nem találom meg a papírját, bizonyítható valahogy, hogy nem lopott és ha megcsinálom, használhatom legálisan?
  Köszönöm előre is a segítséget!

  Üdv.
  spgabor

  #2
  A legtöbben irtak egy vételi papírt és ezzel megkötik a biztosítást,ismerettségi körömben a rendőrők a biztosítást elfogadják ellenőrzéskor.
  sepy, pasetta és 2 további látogató kedvelte ezt.
  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

  Komment


   #3
   spgabor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Az egyik az, hogy valahogy kideríthetem, melyik blokk tartozott a motorhoz eredetileg?
   Ha jól emlékszem, és a 12-es Rigánál is így van, akkor egyezni kell a vázszámmal a motorszámnak. Riga 4-esnél elvileg így van, továbbá a számsor utolsó két számjegye utal a gyártási évre.
   Mivel a Riga 12-es segédmotorkerékpárnak minősül nem szükséges forgalmi engedély és érvényes műszaki vizsga sem a közlekedéséhez, csak egy érvényes biztosítás, amihez egy szabályos adás-vételi szerződés elegendő, pl a szomszédoddal is írhatsz egy ilyet akár, nem számít az sem, ha sohasem volt Rigája... Szóval ne izgulj, amíg nem kötelezik rendszámozásra ezt a jármű kategóriát, addig egyszerűen használatba tudod venni bármikor, csak legyen üzembiztosan felújítva a blokk és mehet a Balaton-kerülés is akár.
   sepy, pasetta és 2 további látogató kedvelte ezt.

   Komment


    #4
    Köszönöm az információkat. A blokk és a váz száma sajnos nem egyezik. Csináltam képeket mindenről. Viszont rosszul emlékeztem, a két blokk nem teljesen azonos, egyik s-52, másik s-57. Már csak az a kérdés, melyik az eredeti?
    Titus kedvelte ezt.

    Komment


     #5
     Én 12-essel kezdtem a berregést,a szögletes henger és a nem kerekded blokk az övé,szerintem a kerekített a 4-es blokkja a karbi azonos.
     Titus kedvelte ezt.
     "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

     Komment


      #6
      Köszönöm az információkat! Ez alapján kitöltöm a szükséges papírokat.

      Komment


       #7
       Szerintem az 57-es az övé ...

       Komment

       Ugrás az oldal tetejére
       Working...
       X