Közlemény

Collapse
No announcement yet.

eredet igazolása

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    eredet igazolása

    Sziasztok!
    Hagyatékból hozzámkerült egy Riga 12-es motor, ami elég ramaty állapotban van. De szeretném feléleszteni személyes okok miatt. Viszont van vele több problémám is. A papírját kerestem, de nem találom, remélem meglesz, de kicsi az esélye. A váz otthon van a sufniban kb 20 éve kiszerelt motorral, ezen fent az alvázszám. A motor egy szekrénybe van félig szétszedett állapotban. Viszont van mellette egy alkatrésznek vásárolt is. Viszont nem tudom, hogy a motoré eredetileg a kettő közül melyik volt. Mindkettőn van motorszám is olvashatóan. Két kérdésem van. Az egyik az, hogy valahogy kideríthetem, melyik blokk tartozott a motorhoz eredetileg? Illetve amennyiben nem találom meg a papírját, bizonyítható valahogy, hogy nem lopott és ha megcsinálom, használhatom legálisan?
    Köszönöm előre is a segítséget!

    Üdv.
    spgabor

    #2
    A legtöbben irtak egy vételi papírt és ezzel megkötik a biztosítást,ismerettségi körömben a rendőrők a biztosítást elfogadják ellenőrzéskor.
    sepy, pasetta és 2 további látogató kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


      #3
      spgabor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Az egyik az, hogy valahogy kideríthetem, melyik blokk tartozott a motorhoz eredetileg?
      Ha jól emlékszem, és a 12-es Rigánál is így van, akkor egyezni kell a vázszámmal a motorszámnak. Riga 4-esnél elvileg így van, továbbá a számsor utolsó két számjegye utal a gyártási évre.
      Mivel a Riga 12-es segédmotorkerékpárnak minősül nem szükséges forgalmi engedély és érvényes műszaki vizsga sem a közlekedéséhez, csak egy érvényes biztosítás, amihez egy szabályos adás-vételi szerződés elegendő, pl a szomszédoddal is írhatsz egy ilyet akár, nem számít az sem, ha sohasem volt Rigája... Szóval ne izgulj, amíg nem kötelezik rendszámozásra ezt a jármű kategóriát, addig egyszerűen használatba tudod venni bármikor, csak legyen üzembiztosan felújítva a blokk és mehet a Balaton-kerülés is akár.
      sepy, pasetta és 2 további látogató kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Köszönöm az információkat. A blokk és a váz száma sajnos nem egyezik. Csináltam képeket mindenről. Viszont rosszul emlékeztem, a két blokk nem teljesen azonos, egyik s-52, másik s-57. Már csak az a kérdés, melyik az eredeti?
        Titus kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Én 12-essel kezdtem a berregést,a szögletes henger és a nem kerekded blokk az övé,szerintem a kerekített a 4-es blokkja a karbi azonos.
          Titus kedvelte ezt.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

          Komment


            #6
            Köszönöm az információkat! Ez alapján kitöltöm a szükséges papírokat.

            Komment


              #7
              Szerintem az 57-es az övé ...

              Komment

              Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X