Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kisméretű fém rendszám motorkerékpárra

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Kisméretű fém rendszám motorkerékpárra

    Rendszámos kérdésem lenne. Ugye az unió óta a motorkerékpárokra 240 x 130 -as méretű rendszám kell. Viszont az OT járművek nem uniós rendszámosak (formailag) , miként lehet kérni rá a kis méretű típust? Mivel helyileg a nagy nem fér el. Nem a matricára gondolok, hanem rendesen ugyanúgy fémből van csak a mérete jóval kisebb...
    Láttam már nem egy ilyen járművet...

    #2
    Magyarországon ma a következő méretű rendszámok léteznek:

    Típusai
    A – normál méret (európai szabvány: 520 mm * 110 mm)
    B – kis méret (két soros motorkerékpárra: 240 mm * 130 mm)
    C – normál méret (két soros: 280 mm * 200 mm)
    D – matrica, csak előre (európai szabvány: 520 mm * 110 mm. A korábban kiadott kisebb méretűek is használatban maradtak.)
    E - különleges rendszám, (háromsoros) négykerekű segédmotorokra, késöbb valószínű bevezetik a kétkerekűekre is. Elvileg 2010-től minden mopedre kötelező lett volna, de a nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel a kétkerekűekre mégsem lett az (egyelőre).

    Nem tudom, te mit láthattál, de az általad említett 240x130 mm-est adják motorkerékpárra. Ez nagyjából minden motorra felszerelhető, ennél kisebb nincs. Az OT-s rendszámot is adják ebben a méretben. Forgalomba helyezésnél az ügyintéző eleve ilyent ad a motorra, nem kell külön kérni.
    és soveny kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      És ugyanezek a táblaméretek voltak használatban az unióba belépésünk előtt is. Gondolom a C méretre gondolsz, de ilyet motoron még nem láttam.

      B méretű rendszám előfordulhat autókon is (általában hátsó rendszámtáblaként) jellemzően Amerikából importált modelleknél, ahol csak ilyen felszerelésére van elegendő hely. Úgy tudom, volt egy időszak, amikor a "B" méretű rendszámok csak (a motoroknál megszokott) U-kezdőbetűvel készültek, így fordulhat elő, hogy néhány autó is U-s rendszámmal fut. Jó ideje látni azonban már utakon J, K, L-es (és minden bizonnyal korábbiakat is) B méretű rendszámokat.

      Komment


        #4
        Igen, főleg amcsi Corvetten láttam ilyen kis méretű rendszámot. Pontos méretet nem tudom de ezek kb 190 x 110 lehet... Ha találok képet linkelek, vagy ha elkapok egyet fotózok...

        Nekem a hátsó karcsún fér el a lámpa alatt és a hátsó tartó közt...meg kilóg nagyon a béna méret...

        Komment


          #5
          Mondom 240x130. Annál kisebb nincs.

          Komment


            #6

            Komment

            Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X