Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Van szürke forgalmi, de nem tudni ki az utolsó bejegyzett tulajdonos

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• korompaiistvan
    replied
    Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Akkor tehát legegyszerűbb módja az egésznek, hogy fel kell keresni a forgalmiban lévő utolsó tulajt és írni vele egy adásvételit. Ha már így is úgy is fel kell keresni akkor egyszerűbb így mint pereskedni, főleg ha ő eladta a motort tehát szüksége nincs rá.
    .Jó tanács

Csak járj utána, hogy adott-e le valaha adásvételit bárkivel is, miután elkerült tőle a motor, mert ha Te írsz most vele, az közokirat-hamisítás lesz! Az okmányiroda mindezt rögzíti, visszamenőlegesen is, mármint a történetiséget átírástól függetlenül, és fel fognak jelenteni.
    Utoljára szerkesztve a következő által: soveny; 2014 júl. 30, 08:44. Oka: Hasznájunk idézetet! (idézet beszúrva)

Leave a comment:

• Blackmumus
    replied
    Akkor tehát legegyszerűbb módja az egésznek, hogy fel kell keresni a forgalmiban lévő utolsó tulajt és írni vele egy adásvételit. Ha már így is úgy is fel kell keresni akkor egyszerűbb így mint pereskedni, főleg ha ő eladta a motort tehát szüksége nincs rá.

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied

Leave a comment:

• Blackmumus
    replied
    Ha van egy motor aminek megvan a szürke forgalmija, viszont abban az utolsó bejegyzett tulaj nem azonos azzal akitől meg lett véve, ráadásul adásvételi nincs vagy elveszett, de a motor már több mint 25 éve a család tulajdonában van akkor mi a teendő? Hogy bizonyítható az esetleges elbirtoklás, ha nincs semmilyen hivatalos papír arról, hogy a család garázsában porosodik 25 éve? Ha nem tudja senki, hogy ki a forgalmiban bejegyzett utolsó tulaj és valószínűleg el is költözött akkor hogy lehet megtalálni?

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Ha a forgalmiban szereplő név egyezik az adásvételin szereplővel Tehát a Valós Tulajtól vásároltad akkor nincs gond. Sok itt a "HA"de ez sajnos így van. A sokadik tulajtól vásároltnál mire megkeresed az adásvételi láncot/ ha sikerül/, nem egyszerű mire kinyomozod ki- mire cserélte?!.Ha csak az alkatrészeit pl. blokkot szeretnéd használni akkor egyszerűbb a helyzet, de ha komplett motorként szeretnéd használni nem egyszerű az eset manapság!.Remény a Petíciónk elolvasása után várható esetleg!!.Addig pedig reménykedünk hisz az hal meg utoljára

Leave a comment:

• mir-mur
    replied
    Ha a forgalmid megvan és akitől vetted attól van adás-vételi akkor elvileg nem gond.
    Sajnos, ez közel sem ilyen egyszerű !

Leave a comment:

• zotya0321
    replied
    Ha a forgalmid megvan és akitől vetted attól van adás-vételi akkor elvileg nem gond.

Leave a comment:

• gilersx
    replied
    Ezt az esetet csak azért írom meg, hogy akik szinte esélytelennek érzik, hogy az akár 30 évvel ezelőtti tulajdonost megtalálják a szürke forgalmiból, vagy akik nem mernek emiatt belevágni, kapjanak egy kis löketet az én példámon keresztül. Elhoztam egy barátomtól a garázsszemétnek nyilvánított "néhány alaktrész jó lesz donornak" IZSt, de volt hozzá egy szürke forgalmi is. Itthon kíváncsiságból beírtam a google keresőbe a nevét és a címét. És a kereső rögtön kiadta a telefonszámát is mivel a vállalkozása benne van a netes arany-oldalakban. VANNAK MÉG CSODÁK!

Leave a comment:

• madorka
    replied
    mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Hogy viszed eredetvizsgára, meg műszakira, ami szükséges az átíratáshoz ?
    Ehhez kell az
    találdki eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    egy hozzá értő re

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied

Leave a comment:

• soveny
    replied
    találdki eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    jó napot!! egy motor vásárlás előtt állok a motor váz száma gyári?? a váz száma t5 08 00 92. a blokkja nincs meg és papírja sincs de a nagy apámé volt anno. vettem hozzá egy zöld forgalmit és bele szeretném írni a forgalmiba. maguk szerint egy hozzá értő re bízzam ezt?? a blokk ja a motornak nincs meg. de keresem az interneten eddig sikertelenül.
    Jó napot!

Amennyiben a nagyapjáé volt (és az ő nevén is volt) a motor, fölösleges bármilyen másik forgalmi engedélyt belekavarni az ügybe. A rendszám ismeretében ellenőrizni kell, hogy a KEKKH nyilvántartása szerint valóban ő volt-e a tulajdonos, és ha igen, ki fogják adni a szükséges iratokat.

Ajánlom könnyed délutáni olvasmánynak a következő blogot:
    Veterán fórum - Lépésről lépésre - Blogok

Leave a comment:

• mir-mur
    replied
    Nem annyira világos, mit is akarsz. Vettél egy zöld forgalmit, és abba íratnád be az alvázat, és majd a blokkot is ha lesz ?
    Na de a zöld forgalmi átíratható egyáltalán ? Van adás-vételi a bejegyzett tulajtól ? És hogyan íratsz át egy fizikailag nem létező motort. Hogy viszed eredetvizsgára, meg műszakira, ami szükséges az átíratáshoz ? Vagy van a forgalmihoz motor is ?

Leave a comment:

• találdki
    replied
    jó napot!! egy motor vásárlás előtt állok a motor váz száma gyári?? a váz száma t5 08 00 92. a blokkja nincs meg és papírja sincs de a nagy apámé volt anno. vettem hozzá egy zöld forgalmit és bele szeretném írni a forgalmiba. maguk szerint egy hozzá értő re bízzam ezt?? a blokk ja a motornak nincs meg. de keresem az interneten eddig sikertelenül.

Leave a comment:

• madorka
    replied
    Én már voltam ilyen helyzetben és sokat olvastam a fórumot.És lőn világosság.

Leave a comment:

• Blackmumus
    replied
    Nekem is ez volt. Forgalmi alapján ki tudják keresni az utolsó bejegyzett tulajt és ha még él és beleegyezik az adásvételibe, akkor nyert ügyed van. Ha nem él akkor baromi nehéz az eljárás, sok keresgéléssel és papírmunkával jár, ha pedig nem akar adásvételit aláírni akkor mégnehezebb. Nekem az utóbbi volt. Az új tulaj nem írt adásvételit az öreggel, az öreg meg nem akarta aláírni, mert azt hitte, hogy ki akarjuk semmizni. Ő úgy gondolta, hogy egyszer már eladta a motort akkor semmi köze hozzá, mi csak át akarjuk verni. 1 hónapon keresztül fűztük az öreget minden nap mire végre belement egy ajándékozási szerződésbe. De amúgy a fent említett témáknál megtalálsz minden hasznos dolgot.

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information