Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Póthagyatéki eljárás kell, vagy van más megoldás is?

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #16
    Szia DCS!

    DCS eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    1. dott feljebb ajánlotta, hogy írjam az adásvételibe, hogy a forgalmi elveszett, rendszám pedig nincsen. Szükség van erre?
    Igen, mindenképpen! Minden különleges körülményt jelezzetek a szerződésben! "Rendszám pedig nincsen" -> ez azért így elég pongyola megfogalmazás! Van rendszám, csak le van adva! Rögzítsétek tehát, hogy a forgalmi engedélye elveszett, rendszáma leadva, törzskönyvvel pedig a jármű nem rendelkezik.

    DCS eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    vagy pedig ne írjam bele és mondjam majd azt, hogy én hagytam el a forgalmit?
    Miért akarod azt állítani, hogy te hagytad el a forgalmit? Nem tudom, ennek mi értelme lenne. Szerintem ez elég nonszensz.

    DCS eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    2. Az adásvételi megléte után saját magam írjak a KEKKH-nek, vagyis kérvényezzem az adatok kiadását? Nekem ezt mondták az okmányirodában és soveny is így írta, ha jól olvastam. Tegyük fel, hogy megtalálják az adatokat a KEKKH-ben és minden úgy van, ahogy jelenleg gondolom, vagyis jó emberrel írtam az adásvételit és stimmelnek az adatok. Mit kell tennem ezután? Mire megyek a kiadott adatokkal? Gondolom elévülni nem fog ez a kiadott papír. Gyakorlatilag időt nyerek, hogy most fogom elintézni ezt, nem a felújítás után? Majd ha valamikor elkészülök a felújítással, utána tudom forgalomba helyezni a motorkerékpárt, most akkor előtte nem tudok csinálni semmit, nem?
    Eszembe jutott, hogyan egyszerűsíthetünk néhány lépést! Amint megvan a szerződés, sétálj be vele abba az okmányirodába, ahol majd később át szeretnéd íratni a motort. Add át nekik a szerződést, és kérd, hogy állítsák ki a jármű műszaki adatait igazoló Hatósági Bizonyítványát a Közlekedési nyilvántartás adatai alapján, mivel az eredetiségvizsgálatnál forgalmi engedély hiányában ezzel az okirattal tudod igazolni a jármű műszaki adatait.

    A Hatósági Bizonyítvány kiállítását csak a tulajdonos igényelheti. Ééérted? :-) Ha megkapod a hatósági bizonyítványt, három lépést lépsz meg egyszerre:
    • megtudod, hogy a járműved szerepel a közlekedési nyilvántartásban, ergo a motor kaphat még forgalmi engedélyt valaha
    • megtudod, hogy a szerződésláncolatot az okmányiroda elfogadta, vagyis a jármű tulajdonosként tekint téged (ettől persze még be kell jegyeztetned ezt :-) )
    • megkapod a forgalmi engedély pótlására egyedül hívatott okiratot (most a műszaki adatlapot leszámítva), amellyel eredetiségvizsgálaton és műszaki vizsgán eljárhatsz


    DCS eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Véleményem szerint tulajdonosváltoztatást nem tudok kezdeményezni jelenleg, mivel szétszedett állapotban van a motor, vagyis forgalomba nem tudom helyezni most.
    Véleményem szerint, ha hagyod magad lerázni, tulajdonosváltoztatást nem tudsz kezdeményezni jelenleg, mivel szétszedett állapotban van a motor, vagyis forgalomba nem tudod helyezni most.
    DCS kedvelte ezt.

    Komment


      #17
      Úgy fogok eljárni, ahogy írtad, soveny! Én sem akarok csalást csinálni, de esetemben nincs is szükség rá. Most már tényleg egyelőre lezárom ezt a témát, mert rengeteget kérdeztem már, de egy kérdésem még maradt. A Hatósági Bizonyítvány elévül valaha? Lehetséges, hogy csak évek múlva készülök el a felújítással... Tehát nem akarok úgy járni, hogy ez egy határidős valami és úgy veszik, mintha a forgalomba helyezést indítottam volna el, aztán meg egy év múlva újra meg kell csinálnom ugyanezt pénzért... (persze ha csak néhány ezer forint, akkor nem baj, csak kíváncsi vagyok az elévülésre, de szerintem ez nem évülhet el, nincsen mitől elévülnie)
      Még egy nagyon fontos! Olvastam írásodban soveny, hogy fogsz feltenni olyan adásvételi szerződést, amit jelenleg biztosan elfogadnak. Esetleg ez elkészült már, vagy tudsz ajánlani olyat, amit letudok tölteni és kinyomtatni? (Szeretnék biztosra menni, ne kelljen még egyszer vidékre utaznom)
      Üdv. DCS
      Utoljára szerkesztve a következő által: DCS; 2011 okt. 22, 07:42.

      Komment


        #18
        DCS eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        A Hatósági Bizonyítvány elévül valaha? Lehetséges, hogy csak évek múlva készülök el a felújítással... Tehát nem akarok úgy járni, hogy ez egy határidős valami és úgy veszik, mintha a forgalomba helyezést indítottam volna el, aztán meg egy év múlva újra meg kell csinálnom ugyanezt pénzért... (persze ha csak néhány ezer forint, akkor nem baj, csak kíváncsi vagyok az elévülésre, de szerintem ez nem évülhet el, nincsen mitől elévülnie)
        Igen, ezt elfelejtettem megírni. A Hatósági Bizonyítványnak tudomásom szerint nincs elévülési ideje. 2000 Ft-ot kell érte fizetned az Okmányirodában. Ha minden oké és megkaptad, ellenőrizd, hogy minden adat stimmel-e rajta! (A gyártási évnek, pl. sokszor az első nyilv. vételt adják meg. Ha nem stimmel, és van lehetőség, inkább vetesd ki! <- mondjuk erről kérdezd meg az eredetiségvizsgáztatókat is, jó ötlet-e.)

        DCS eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Még egy nagyon fontos! Olvastam írásodban soveny, hogy fogsz feltenni olyan adásvételi szerződést, amit jelenleg biztosan elfogadnak. Esetleg ez elkészült már, vagy tudsz ajánlani olyat, amit letudok tölteni és kinyomtatni?
        Én ezt a szerződést használtam. A nem szükséges (pl. a jogi személyre vonatkozó) sorokat töröltem, a jogügylet jellegénél is csak a szükséges adatokat hagytam meg. (Vagyis töröltem a / ingyenes szót és a lábjegyzetet )

        DCS eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Most már tényleg egyelőre lezárom ezt a témát, mert rengeteget kérdeztem már, de egy kérdésem még maradt.
        Kérdezz nyugodtan, örömmel segítünk! De azt azért jelzem, ha erről már volt szó!
        DCS kedvelte ezt.

        Komment


          #19
          Adásvételi szerződésből hány példányt kell írni és hány példány maradjon nálam, mint vevőnél? A KEKKH oldalán, ha jól olvastam kettő példánynak kell a vevőnél maradnia. Az eladónál is kettő példánynak kell maradnia, vagy neki csak egy példány elég? A másik motorkerékpárom adásvételijéből csak egyetlen egy példány maradt nálam, összesen kettőt írtunk csak. Intézzem el, hogy legyen még egy pluszba nekem, vagyis még egyet írjunk?
          Az okmányirodában ha jól tudom az eredeti adásvételit elkérik, vagyis az már soha nem kerül vissza hozzám, ezért kell kettőnek lennie a vevőnél?
          Üdv. DCS

          Komment


            #20
            DCS eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Az okmányirodában ha jól tudom az eredeti adásvételit elkérik, vagyis az már soha nem kerül vissza hozzám, ezért kell kettőnek lennie a vevőnél?
            Igen, összesen négy eredeti példányban kell készíteni az adásvételit. Egy marad az eladónak, egyet lead az okmányirodában (neki is kötelező), egy marad a vevőnek, egyet lead az okmányirodában! Az okmányirodai példányok ott is maradnak, ezeket nem kapja vissza az ügyfél!
            DCS kedvelte ezt.

            Komment


              #21
              Tisztelt soveny! Kinyomtattam az adásvételiket és lenne még két kérdésem. Az egyik, hogy a nem tudható adatokat, például forgalmi engedély sorszáma, hogyan jelezzem az adásvételin? Egy vízszintes vonallal "-", vagy máshogyan? Az elveszett forgalmit és azt, hogy a rendszámok le lettek adva, azt a 9-es pontba írjam bele, az Egyéb feltételekhez? Tudom, ez már gyerekes, hogy ezeket nem tudom, de szeretnék biztosra menni és inkább kérdezek, holnap reggel indulok vidékre elintézni ezt az ügyet.
              Üdv. DCS

              Komment


                #22
                Szia DCS!

                Én ezeknél a pontoknál is jelöltem!

                A járműhöz tartozó forgalmi engedély sorszáma: elveszett
                A járműhöz tartozó törzskönyv sorszáma: nem rendelkezik törzskönyvvel

                És a 9-es pontban pedig hogy a gépjármű nem rendelkezik még törzskönyvvel, forgalmi engedélye elveszett, rendszáma okmányirodában leadva, vagy ilyesmi.

                Komment

                Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X