Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Miért érdemes OT rendszámot szerezni?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ha lecseréled, akkor cserélni kell a forgalmit, és a törzskönyvet is.
    Ez igaz..................

Komment

Ez így már nem teljesen igaz sajnos. Ha a minősítést követő 60 napon belül nem műszakiztatod le, akkor a minősítés érvényét veszti, és nem lehet már 5 évre műszakiztatmi az autót, csak egy újabb minősítést követően. Ezért lehet újra értelme a FIVA minősítésnek, annak érvényessége ugyanis 10 évre szól, az alatt bármikor kérheted a 4. sz. melléklet kiállítását (amit honosításnak hívnak, de nem az, mert egy Magyarországon kiállított okmányon nincs mit honosítani). És a 4. melléklet után jöhetsz 60 napig műszakizni. Sőt szerintem semmi akadálya, hogy akármikor újra kérd a 4-est, sőt 5 év után most is újra ki kell kérni, csak hogy az Autóklub besöpörhesse a honosítási harácsot újra.
      Lemezjáték és soveny kedvelte ezt.

Komment

Miért érdemes OT rendszámot szerezni?

Nem érdemes!

Komment

Nem érdemes!
          Bővebben !!!!!!!!!!!!!!!

Komment

Igen egy picit bővebben is kifejthetnéd, mert ez így elég szűkszavú. Kíváncsi lennék milyen járműre gondoltál, mert nekem is van olyan gépem aminél úgy láttam nem érdemes.

Komment

Szervusztok . Előnyök: 5 év műszaki , nem saját hibás balesetnél a biztosító sírva fakad ( most a 2-3-4 milliós -vagy határ a csillagos ég - gépekre gondolok ) - talán ez a legfontosabb , biztosítási díj ( bár ez 25 év fölött teljesen mindegy ) , a súlyadót említhetjük még / ne felejtsétek el "jönnek" a japánok 100 le felett -ez is terheli a pénztárcánkat / , több motornál összeadódnak a nem "nagy" költségek / abból vehetünk mást is /. Több gépnél szerintem előnyösebb a dolog.Hátrány : végül , ha rendben tartjuk a "vasat" nem kerül többe - még az OT vizsgával sem a fenntartás . Ez végül akkor nem is negatívum. Képzeljétek el , ha ezzel közlekedvén valaki felborítana és nem volna OT - s vizsgája - nem az enyém , mielőtt még izgalomba jönnétek .Üdvözlettel.Click image for larger version

Name:	Motor 013.jpg
Views:	2
Size:	192.3 KB
ID:	148675
              Utoljára szerkesztve a következő által: dafko54; 2016 ápr. 30, 20:50.
              Lemezjáték és Che kedvelte ezt.

Komment

Hátrányként említeném,hogy a kedvező (500 Ft/év) biztosításhoz veterán klub tagság kell,aminek az éves díja minimum 5000 ft ha jól tudom. Továbbá a motornak megfelelően (min 85 %-ban) típus tiszta alkatrészekből kell állni, ill. a minősítésen nem nézik jó szemmel a led-es világítást, túradobozt és egyéb - amúgy hasznos - kiegészítőket.
                Persze,ez csak az én véleményem, nem szeretnék senkit megbántani.
                Lemezjáték, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ilyesmire alapoztam én is a döntésem a "kiscsepelemmel" kapcsolatban. A biztosítása nincs 3000 ft egy évre, a műszaki is 8000 körül van két évre. Ha az OT minősítés díját hozzáadom a vizsgadíjhoz, hiába az 5 év, nem valami jól jönnék ki. Ezért nem láttam túl sok értelmét a Csepelt Ot-ra vinni. Ja és a Yamaha gyujtásért igen csúnyán néztek volna rám.
                  dongos78, CZsolti és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

OT esetben kevesebb néhány költség, meg balesetnél a biztosító is kedvezőbben bírálhatja el a dolgot.
                    De ez a szarakodás, a rendszer működése, és az OT minősítés menete az eddigi tapasztalataim alapján megfontolandóvá teszi.
                    Pl nekem az OT felirat a rendszámon nem tetszik.
                    Még egy felvetés ezzel kapcsolatban. Mi van abban az esetben, ha valaki egy egyedi rendszámot (pl CZ0001) akar a járművére, miközben OT-s? Nem teheti meg, mert a rendelet úgy fogalmaz, hogy a kedvezmények abban az esetben érvényesek, ha OT kezdetű a rendszám.
                    Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

CZ0001) akar a járművére, miközben OT-s?
                      Ráteheted, még a minősítésed is megmarad, de az 5 év műszaki nem jár. Az rendszámhoz kötött !

Komment

Mi van abban az esetben, ha valaki egy egyedi rendszámot (pl CZ0001) akar a járművére, miközben OT-s? Nem teheti meg, mert a rendelet úgy fogalmaz, hogy a kedvezmények abban az esetben érvényesek, ha OT kezdetű a rendszám
                        Számomra ez teljesen érthető, mivel az OT nem csak rólad és a motorodról szól, hanem mindannyiunkról. Bárki más a hozzáértőkön kívül ránéz a rendszámra, rögtön látja, hogy múzeális a jármű, a kívánságságrendszámmal pedig csak az jön le neki, hogy van elég pénzed azt kiváltani...
                        dongos78, CZsolti és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok!

Az egész egy agyon bürokratizált,túlbonyolított és a pénzről szóló dolog.Az vajon miért nem lehetséges,ha valami véletlen módon megőrződött az eredeti rendszám,hordozhassa tovább is magán a jármű.Ilyen központi nyilvántartások mellett amilyenek napjainkban vannak,ha azt lelkiismeretesen kezelik elképzelhetetlennek tartom,hogy két azonos rendszám kerülhessen két különböző járműre.Az lenne az igazi és büszkén vállalható rendszám,amit a jármű a forgalomba helyezésekor kapott.Rendnek természetesen lenni kell,de kérdem én az a rend,ha mindenki felül hordja az alsóneműt?

üdvözlettel:Che
                          CZsolti, sinter és 6 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Egy egyedi rendszám igen zsebbe nyúlós, rosszabb esetben egy fél motor ára. Milyen szép is lenne az eredeti rendszám egy plakettel a sarkában, úgy talán nem lenne elég kifejező?.Még annyit ha egy korabeli túra felszerelést mely egy idős a géppel miért ne lehetne felrakni és a géppel együtt használni?. Csupán mert így irják elő? és ki ezt elő írta lehet, hogy akkor még hátul gombolósként csodálta a gépeket?. Ha egy mai gépre megveszed a méreg drága kiegészítőket és mivel gondos gazdája vagy és meg éri a Veterán kort akkor szedheted szét mert csupaszon jött ki az alap gép??.
                            Utoljára szerkesztve a következő által: sepy; 2016 máj. 01, 15:07.
                            sinter, mátéapu és Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Ricsi95D eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              veterán klub tagság kell,aminek az éves díja minimum 5000 ft ha jól tudom.

A Klasszikus Olasz Autók Egyesületének fóruma ”¢ Fórum kezdőlap megtekintése

it csak 4000 , és én vagyok a főnök , ez még megér 2000 et , tehát csak 1000 -ami fáj

- - - Updated - - -

sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Ilyesmire alapoztam én is a döntésem a „kiscsepelemmel” kapcsolatban. A biztosítása nincs 3000 ft egy évre, a műszaki is 8000 körül van két évre. Ha az OT minősítés díját hozzáadom a vizsgadíjhoz, hiába az 5 év, nem valami jól jönnék ki. Ezért nem láttam túl sok értelmét a Csepelt Ot-ra vinni. Ja és a Yamaha gyujtásért igen csúnyán néztek volna rám.
                              ...viszont nem szeretném nézni a szomoru képed , amikor egy jobbkezes utcát nem ad meg valaki , aztán mondjuk egy E sárvédő és kitört kerék okán ---gazdasági totál cimén kivonják , ill. kapsz 35 000 ft ot a varnyuért .

- - - Updated - - -

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Még annyit ha egy korabeli túra felszerelést mely egy idős a géppel miért ne lehetne felrakni és a géppel együtt használni?.
                              tévedés -rálehet rakni ! amint viszed a prospektust a ......fém és bőripari KTSZ -től , hogy ezt akkor gyártották a hazai motorosok életének megkönnyítéséért ....

.....ja , és most értem haza a siófoki börzéről - ( egész jó volt , ) , volt még vevőm Szerencsről is

....ja és végre egy heti s@rakodás után végre megcsinálta a gépem a kockafejü
                              Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2016 máj. 01, 17:46.
                              Ricsi95D, sepy és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

ill. kapsz 35 000 ft ot a varnyuért .
                                A Warnyú OT-s, és ha neadjisten nem adnák meg a jobbkezest valószínű engem vinnének be a zsaruk mert a tagot még a mentőben is ütném. A Csepel pedig nem lehet OT-s úgyse ott kár agyalni ezen.
                                Titus, dongos78 és 6 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X