Oldal: 1 / 5 1 2 3 ... UtolsóUtolsó
1-10-ig a(z) 50 találatból

Hajrá nepperek!!!

Az alábbi beszélgetés „Hajrá nepperek!!!” témáról szól, ami a Elmélkedések fórumban szerepel Beszélgetések veterános témákról kategóriában; Sziasztok! Most éppen abban a stádiumban vagyok, hogy egy harmadik motor simán elférne, hely van, ... apró, benzin, bmw, ebay, felújítás

Támogató stalker logója
    Összes hozzászólás
    395
    Blog bejegyzések
    1

Hajrá nepperek!!!

Sziasztok!

Most éppen abban a stádiumban vagyok, hogy egy harmadik motor simán elférne, hely van, kedv van hozzá, szükség is volna rá, hogy legyen egy mindennap használható motorom, egy Pannóniám vagy Csepelem.

Ahogy kinézek magamnak nagy ritkán egy jó vételt, még aznap eltűnik, feltehetőleg nem azért, mert valaki magánhasználatra megvette, hanem mert az illető egy szépet nyerészkedni akar, veterános társai pénztárcáját apasztva. Lehet, hogy ez a munkájuk az illetőknek? Munkahelyéről kapásból szabadságot nem vehetne ki, csak azért mert reggel meglátott egy jó vételt és estig el is kell azt hoznia. Nem ezek az emberek héjaként lesben állva az összes általam megvételre érdemesnek tartott motort elhappolják előlem, csak azért, hogy továbbadják százezres haszonnal, a motorra rá sem ülve. Már két motor így tűnt el előlem (egy Csepel 125 és egy P12-es Pancsi), mivel én mondjuk egy héten belül biztos nem tudok lépni, így esélyem sincs jó vételek találására, mivel nem ez a munkám, hogy egész nap a netet bújjam...

Egyszerűen nem lesz harmadik motor, köszönöm a dílereknek

Jó, ez is egy munka, de milyen

Anyagi limitek vannak ezen a téren, megszorítások, így nem vehetek több százezres szerkezeteket.

Üdv

Minden, ami DKW: dkwmotor.tk
    Fejlesztés alatt, lesz is még sokáig...

Administrator
    Összes hozzászólás
    631
    Blog bejegyzések
    5
    Idézet stalker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ahogy kinézek magamnak nagy ritkán egy jó vételt, még aznap eltűnik, feltehetőleg nem azért, mert valaki magánhasználatra megvette, hanem mert az illető egy szépet nyerészkedni akar, veterános társai pénztárcáját apasztva.
    Figyu, akarsz róla beszélni?

Támogató stalker logója
    Összes hozzászólás
    395
    Blog bejegyzések
    1
    Szia!

Nem ártana az biztos:-)

Csak ma reggel is ez történt és majd eldobtam az agyam...

Üdv

Minden, ami DKW: dkwmotor.tk
    Fejlesztés alatt, lesz is még sokáig...

Administrator
    Összes hozzászólás
    631
    Blog bejegyzések
    5
    Megértelek, és nem mondom, hogy bennem ez nem fogalmazódott már meg. Csak furcsa, mikor valaki ki is mondja.

Az a baj, hogy ebben nem is könnyen talál kivetnivalót az ember. Ő a gyorsabb, ügyesebb, megveszi, és (feltételezzük, hogy) reális áron továbbadja. Neki ez a munkája, hogy egész nap az internetet bújja a jó vételek után, még szabadságot sem kell kivennie. Talán még csak nem is ver át senkit, csak megforgatja a pénzét. Nem mondom, hogy ez jó, csak azt, hogy objektíven nézve nem rossz.

Mivel egyelőre nem kerültem olyan helyzetbe, hogy komplett, papíros, olcsó (tehát jó vétel) motort vegyek, engem inkább a sok hibátlanul felújított, szürke forgalmival hirdetett motor zavar, amikért bizonyos esetekben horror árat kérnek az eladók. Gyanítom, a „tulaj” által eddig bejárt út sok esetben ugyanaz: megvette, becsülettel felújította, aztán nem tudja forgalomba helyezni, mert nincs mondjuk szerződése a bejegyzett tulajjal. Persze nem is nyerészkedni akar rajta, csak fut a pénze után, mert abból egy valaggal ráköltött. Bízik benne, hogy talál még egy akkora lúzer álmodozót, mint ő volt, és nem bukik (akkorát) a korábbi rossz döntése miatt. Nem vitatom, mindenkinek szíve joga annyit kérni akármiért, amennyit jólesik, csak elszomorító az a hozzáállás, amivel sokan, más kárára próbálják menteni az irhájukat.

Emiatt zavar egy kicsit a nem olyan rég bevezetett, a nem rutinos vevő számára semmitmondó „Hivatalos dokumentumokkal” opció is a Veteránaprón. Ezt a kibúvót egy másik apróhirdetési oldalon úgy fogalmazzák meg, hogy „Hobbi célokra”. Ez is sokatmondóan hangzik, az is. „Ja, ha esetleg nem tudod ezzel a hivatalos dokumentummal forgalomba helyezni? Hát az már nem az én bajom, barátom! Én elmentem a közjegyzőhöz és bevallottam neki, hogy huszonöt éve vettem, az adásvételi meg eltűnt valahova. Hivatalos papírt is adott róla.” Nem lepődnék meg, ha a vásárlás előtt esetleg nem derül ki, miért csak szürke forgalmi, vagy valamilyen hivatalos irat jár a gyönyörűen felújított motorhoz, miért nem uniós vagy ot-s rendszám. Ehhez persze nagy szükség van a másik félre is, akiről az elején ugye leírtam, hogy ugyanolyan álmodozó és örök optimista, mint az eladó, hinni akar ebben a kiállítási tárgyban, és ami a legrosszabb, motorozni vele. Én is szívtam, illetve buktam a pénztárcámhoz képest sok pénzt papír nélküli motorral (pedig tudatosan választottam nyolc éve), elkönyveltem tanulópénznek. Mondhatjuk, hogy azóta jobban meggondolom, mire mennyit fizetek (ez nem egészen így van), de azt azért nem értem, miért kell sokaknak még asszisztálni is ahhoz, hogy más hozzájuk hasonló lelkes amatőrök is lefussák a rossz döntésük után ugyanazokat a köröket, mint anno ő. Ez valamiféle beavatási szertartás?

stalker örült ennek az írásnak.

Administrator
    Összes hozzászólás
    631
    Blog bejegyzések
    5
    Ha nem haragszol, átneveztem a témát, dílerek helyett nepperekre. Azt gondolom, valójában ez a szakma, amelynek képviselői megzavarják a gondtalannak tervezett motorvásárlásodat.

Támogató stalker logója
    Összes hozzászólás
    395
    Blog bejegyzések
    1
    Szia!

Hát a fő baj az, hogy sokan váltig állítják, hogy az ő általuk megszerzett papírokkal már egyenes út vezet a rendszám felé... Tipikus kijelentés, az az inkoherens állítás, miszerint „veterán vizsgával forgalomba helyezhető”. A forgalomba helyezésnek és a veteránvizsgának semmi köze egymáshoz!!! Nem neked írom ezt soveny, hanem azoknak akik esetleg erre vetődnek, itt olvasgatnak, okulásul.

Persze a nepperek (én általam dílernek titulált illetők) tevékenységére nem lehet azt mondani, hogy rossz, csak azt, hogy piszkosul idegesítő.

Üdv

TZ és soveny kifejezte a tetszését.

Támogató apacsavo logója
    Összes hozzászólás
    160
    Kedves Stalker!
    Most végy egy mély lélegzetet, helyezd magad kényelembe és csak szép nyugodtan idegeskedj nehogy megártson,mert hiányoznál a brancsból!!! Sajnos ilyen a pálya,ez senkinek sem tetszik,de egyenlőre teljes a tehetetlenség! Ez más árucikkekkel is igy van amire van kereslet ott megjelennek a hiénák és ez nem újkeletü dolog,ez egy ősi iparág. Ezért kellene az igazi motorszeretőknek többet találkozni,beszélgetni,hátha valami kisül belőle! Sok szerencsét a moci kereséshez,ujjits fel ujjabb és ujjabb motorokat hagy árasszák el a világot a gyönyörű öreg jószágaink,békés pöfékelésükkel felidézve hajdan volt dicsőségüket!!! (brü-hü-hü!-már könnyezik a szemem a saját ömlengésemtől!) Na mindegy azért is hajrá!!!

stalker örült ennek az írásnak.

Támogató stalker logója
    Összes hozzászólás
    395
    Blog bejegyzések
    1
    Szia!

Ma meg éppen az ellenkező esettel találkoztam. Egy IZSes illető nagyon baráti áron ad mindent, csak azért, hogy egyre több izs rohangásszon az utcákon... na nem csak a rossz jön szembe velünk az életben.

Üdv

apacsavo örült ennek az írásnak.

Támogató
    Összes hozzászólás
    189
    Élő apróhirdetései
    9
    EMW blokköntvény.
    Szervusztok. A „Hivatalos dokumentumokkal” rendelkező kifejezést az én kezdeményezésemre vették fel a listába. A történet a következő: egyetlen rublikába sem tudtam semmit beírni, de rendelkeztem egy igazolással (ami egy éves nyomozás eredménye volt) , amit az RFK Közlekedésrendészeti Osztály-a adott az eredeti tulajdonosnak 1972-ben - aki a forgalmiban szerepelt - , / név, lakcím, gyártmány, alváz és motorszám és természetesen a rendszám /. Gondolom egy ilyen papírral rendelkező gépjármű elég jó eséllyel indulhat a normál forgalombahelyzésnél. A veterános - OT - rendszám megszerzése sem okozna nehézséget, ha az megfelel a minősítési eljárásban előírtaknak. Én is hirdettem mkp-t, de a papírok nélkül című részt jelöltem be, bár, ha valakinek van kedve és ideje (persze anyagiakat is áldoz rá) még arra is tud OT rendszámot rátenni a procedúra végén. A mai - tudomásom szerint - jogi lehetőségekkel valóban nem lehet „papír nélküli” gépjárművet forgalombahelyezni és ezt tisztességgel közölni kell a vevővel. Veterános üdvözlettel.

TZ és soveny kifejezte a tetszését.

Új tag
    Összes hozzászólás
    17
    Én konkrétan tudok is egy mohácsi nepperről.
    Kb. 4-5 motort vitt már előlem, személyes e-mailben először gyűjtőnek adta ki magát, aztán mindig felkerülnek a gépek az Ebay-re.

Oldal: 1 / 5 1 2 3 ... UtolsóUtolsó

Téma információk

Users Browsing this Thread

Jelenleg 1 látogató olvassa a témát. (0 tag és 1 vendég)

A téma címkéi

Hozzászólás szabályai

• Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •