Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Hajrá nepperek!!!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Hajrá nepperek!!!

Sziasztok!

Most éppen abban a stádiumban vagyok, hogy egy harmadik motor simán elférne, hely van, kedv van hozzá, szükség is volna rá, hogy legyen egy mindennap használható motorom, egy Pannóniám vagy Csepelem.

Ahogy kinézek magamnak nagy ritkán egy jó vételt, még aznap eltűnik, feltehetőleg nem azért, mert valaki magánhasználatra megvette, hanem mert az illető egy szépet nyerészkedni akar, veterános társai pénztárcáját apasztva. Lehet, hogy ez a munkájuk az illetőknek? Munkahelyéről kapásból szabadságot nem vehetne ki, csak azért mert reggel meglátott egy jó vételt és estig el is kell azt hoznia. Nem ezek az emberek héjaként lesben állva az összes általam megvételre érdemesnek tartott motort elhappolják előlem, csak azért, hogy továbbadják százezres haszonnal, a motorra rá sem ülve. Már két motor így tűnt el előlem (egy Csepel 125 és egy P12-es Pancsi), mivel én mondjuk egy héten belül biztos nem tudok lépni, így esélyem sincs jó vételek találására, mivel nem ez a munkám, hogy egész nap a netet bújjam...

Egyszerűen nem lesz harmadik motor, köszönöm a dílereknek

Jó, ez is egy munka, de milyen

Anyagi limitek vannak ezen a téren, megszorítások, így nem vehetek több százezres szerkezeteket.

Üdv
    Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

stalker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ahogy kinézek magamnak nagy ritkán egy jó vételt, még aznap eltűnik, feltehetőleg nem azért, mert valaki magánhasználatra megvette, hanem mert az illető egy szépet nyerészkedni akar, veterános társai pénztárcáját apasztva.
    Figyu, akarsz róla beszélni?
    Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Szia!

Nem ártana az biztos:-)

Csak ma reggel is ez történt és majd eldobtam az agyam...

Üdv
      Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

Komment

Megértelek, és nem mondom, hogy bennem ez nem fogalmazódott már meg. Csak furcsa, mikor valaki ki is mondja.

Az a baj, hogy ebben nem is könnyen talál kivetnivalót az ember. Ő a gyorsabb, ügyesebb, megveszi, és (feltételezzük, hogy) reális áron továbbadja. Neki ez a munkája, hogy egész nap az internetet bújja a jó vételek után, még szabadságot sem kell kivennie. Talán még csak nem is ver át senkit, csak megforgatja a pénzét. Nem mondom, hogy ez jó, csak azt, hogy objektíven nézve nem rossz.

Mivel egyelőre nem kerültem olyan helyzetbe, hogy komplett, papíros, olcsó (tehát jó vétel) motort vegyek, engem inkább a sok hibátlanul felújított, szürke forgalmival hirdetett motor zavar, amikért bizonyos esetekben horror árat kérnek az eladók. Gyanítom, a "tulaj" által eddig bejárt út sok esetben ugyanaz: megvette, becsülettel felújította, aztán nem tudja forgalomba helyezni, mert nincs mondjuk szerződése a bejegyzett tulajjal. Persze nem is nyerészkedni akar rajta, csak fut a pénze után, mert abból egy valaggal ráköltött. Bízik benne, hogy talál még egy akkora lúzer álmodozót, mint ő volt, és nem bukik (akkorát) a korábbi rossz döntése miatt. Nem vitatom, mindenkinek szíve joga annyit kérni akármiért, amennyit jólesik, csak elszomorító az a hozzáállás, amivel sokan, más kárára próbálják menteni az irhájukat.

Emiatt zavar egy kicsit a nem olyan rég bevezetett, a nem rutinos vevő számára semmitmondó "Hivatalos dokumentumokkal" opció is a Veteránaprón. Ezt a kibúvót egy másik apróhirdetési oldalon úgy fogalmazzák meg, hogy "Hobbi célokra". Ez is sokatmondóan hangzik, az is. "Ja, ha esetleg nem tudod ezzel a hivatalos dokumentummal forgalomba helyezni? Hát az már nem az én bajom, barátom! Én elmentem a közjegyzőhöz és bevallottam neki, hogy huszonöt éve vettem, az adásvételi meg eltűnt valahova. Hivatalos papírt is adott róla." Nem lepődnék meg, ha a vásárlás előtt esetleg nem derül ki, miért csak szürke forgalmi, vagy valamilyen hivatalos irat jár a gyönyörűen felújított motorhoz, miért nem uniós vagy ot-s rendszám. Ehhez persze nagy szükség van a másik félre is, akiről az elején ugye leírtam, hogy ugyanolyan álmodozó és örök optimista, mint az eladó, hinni akar ebben a kiállítási tárgyban, és ami a legrosszabb, motorozni vele. Én is szívtam, illetve buktam a pénztárcámhoz képest sok pénzt papír nélküli motorral (pedig tudatosan választottam nyolc éve), elkönyveltem tanulópénznek. Mondhatjuk, hogy azóta jobban meggondolom, mire mennyit fizetek (ez nem egészen így van), de azt azért nem értem, miért kell sokaknak még asszisztálni is ahhoz, hogy más hozzájuk hasonló lelkes amatőrök is lefussák a rossz döntésük után ugyanazokat a köröket, mint anno ő. Ez valamiféle beavatási szertartás?
        Lemezjáték és stalker kedvelte ezt.

Komment

Ha nem haragszol, átneveztem a témát, dílerek helyett nepperekre. Azt gondolom, valójában ez a szakma, amelynek képviselői megzavarják a gondtalannak tervezett motorvásárlásodat.

Komment

Szia!

Hát a fő baj az, hogy sokan váltig állítják, hogy az ő általuk megszerzett papírokkal már egyenes út vezet a rendszám felé... Tipikus kijelentés, az az inkoherens állítás, miszerint "veterán vizsgával forgalomba helyezhető". A forgalomba helyezésnek és a veteránvizsgának semmi köze egymáshoz!!! Nem neked írom ezt soveny, hanem azoknak akik esetleg erre vetődnek, itt olvasgatnak, okulásul.

Persze a nepperek (én általam dílernek titulált illetők) tevékenységére nem lehet azt mondani, hogy rossz, csak azt, hogy piszkosul idegesítő.

Üdv
            TZ és soveny kedvelte ezt.

Komment

Kedves Stalker!
              Most végy egy mély lélegzetet, helyezd magad kényelembe és csak szép nyugodtan idegeskedj nehogy megártson,mert hiányoznál a brancsból!!! Sajnos ilyen a pálya,ez senkinek sem tetszik,de egyenlőre teljes a tehetetlenség! Ez más árucikkekkel is igy van amire van kereslet ott megjelennek a hiénák és ez nem újkeletü dolog,ez egy ősi iparág. Ezért kellene az igazi motorszeretőknek többet találkozni,beszélgetni,hátha valami kisül belőle! Sok szerencsét a moci kereséshez,ujjits fel ujjabb és ujjabb motorokat hagy árasszák el a világot a gyönyörű öreg jószágaink,békés pöfékelésükkel felidézve hajdan volt dicsőségüket!!!!! (brü-hü-hü!-már könnyezik a szemem a saját ömlengésemtől!) Na mindegy azért is hajrá!!!!!!
              stalker kedvelte ezt.

Komment

Szia!

Ma meg éppen az ellenkező esettel találkoztam. Egy IZSes illető nagyon baráti áron ad mindent, csak azért, hogy egyre több izs rohangásszon az utcákon... na nem csak a rossz jön szembe velünk az életben.

Üdv
                apacsavo kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok. A " Hivatalos dokumentumokkal " rendelkező kifejezést az én kezdeményezésemre vették fel a listába. A történet a következő: egyetlen rublikába sem tudtam semmit beírni, de rendelkeztem egy igazolással ( ami egy éves nyomozás eredménye volt ) , amit az RFK Közlekedésrendészeti Osztály-a adott az eredeti tulajdonosnak 1972-ben - aki a forgalmiban szerepelt - , / név, lakcím, gyártmány, alváz és motorszám és természetesen a rendszám /. Gondolom egy ilyen papírral rendelkező gépjármű elég jó eséllyel indulhat a normál forgalombahelyzésnél. A veterános - OT - rendszám megszerzése sem okozna nehézséget, ha az megfelel a minősítési eljárásban előírtaknak. Én is hirdettem mkp-t, de a papírok nélkül című részt jelöltem be, bár, ha valakinek van kedve és ideje ( persze anyagiakat is áldoz rá ) még arra is tud OT rendszámot rátenni a procedúra végén. A mai - tudomásom szerint - jogi lehetőségekkel valóban nem lehet " papír nélküli " gépjárművet forgalombahelyezni és ezt tisztességgel közölni kell a vevővel. Veterános üdvözlettel.
                  TZ és soveny kedvelte ezt.

Komment

Én konkrétan tudok is egy mohácsi nepperről.
                    Kb. 4-5 motort vitt már előlem, személyes e-mailben először gyűjtőnek adta ki magát, aztán mindig felkerülnek a gépek az Ebay-re.

Komment

Üdv az Uraknak...

Szeretnék minden vitát elkerülni de,kérdezem Én miért baj az ha valakinek van pénze és azt forgatja??? Jobb lenne ha a kékfénybe látnánk mint bankrablot.és gyilkost?? Mindenkinek adott a lehetöség,lové a zsebbe...tréller felakaszt és neki indul az országnak...laptop+mobilnet..
                      Azért mert épp egy jármüvet nem tudunk megvenni..ne törjünk már pálcát senki felett és ne illessük jelzökkel... Ennyi erövel a közértes is nepper mert a TESCO-Metroban vásárolt szalámit drággabban vesszük a házunk sarkán.

Mindenkinek adott minden lehetöség...Csinálni kell.. Bátornak kell lenni változtatni az életen..ha ugy látjátok ebböl kurvára meglehet élni akkor hajrá.
                      Senkit nem akarok megbántani és vitát szitani de ez az igazság még ha fáj is.....

Üdv

Komment

Redarmy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Jobb lenne ha a kékfénybe látnánk mint bankrablot.és gyilkost??
                        Üdv!
                        Szerencsére azért nem csak ez a két opció létezik. Én például nem vagyok sem nepper, sem gyilkos, akkor sem, ha szívesen meghúztam volna az autóm "üzletkötőjének" szakállát. Most akkor én nem is létezem?

Ennyi erövel a közértes is nepper mert a TESCO-Metroban vásárolt szalámit drággabban vesszük a házunk sarkán.
                        A Metrós hasonlatod amiatt nem helytálló, mert nyilván amiatt a közértesnél veszem meg a szalámit, mert egy rúd szalámira van szükségem, és nem egy göngyöleg szalámira, mint ahogy a Metroban megvehetném. A közértesnek az a szolgáltatása, hogy nála egyesével veheted meg azt, amit a nagykereskedésben csak tucatjával (ezért teszi rá a saját hasznát, persze fordítva is igaz). Na, abban az esetben persze helytálló a hasonlat, hogyha adott egy járműflottát egyben olcsóbban tudsz megvenni, és ezek után a saját hasznodat rátéve továbbadod. Amiatt pont ezt hozom fel, mert ha jól gondolom, a honvédségtől te is hasonló kondíciókkal intézheted az üzleteidet. De nem hiszem, hogy emiatt bárki hozzád vágta volna azt, hogy csúnya rosszindulatú nepper.

Természetesen ha külföldről hoz be egy járművet, az megint hozzáadott érték, hiszen nem nekem kell utaznom és a papírmunkát elintéznem. Ez, hasonlóan a hadsereges üzlethez, egy szolgáltatás. Megfizetem a kapcsolatrendszeredet, a befektetett munkádat. Bennem amiatt alakult ki negatív kép ezekről az üzletkötőkről, mert a legtöbb esetben hozzáadott érték nélkül nyomják fel feleslegesen a (jelen esetben) járművek piaci árát. Ne haragudj, de azt, hogy valaki naphosszat az apróhirdetés-oldalakat bújja, hogy megvegyen valamit nagyon olcsón csak azért, hogy utána továbbadja, elég ganéj munkának tartom. Vagy, hogy mondjam, inkább sajnálom, hogy csak ez jutott neki az életből.

ha ugy látjátok ebböl kurvára meglehet élni akkor hajrá.
                        Nyilván azt sem hiszem, hogy ebből olyan kurvára meg lehet élni. Ugyanakkor roppant mód zavar, ha egy nepper ezen kezd el nekem sírni és hadd ne sajnáljam már azért, amit csinál.

Na és a végére még az, hogy ezzel természetesen nem megsérteni akarok senkit, téged sem, főleg így ismeretlenül. Azokat a neppereket, akiket meg akarnék, azokat meg úgysem tudom, mert nem veszik magukra.
                        Lemezjáték, és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2011 jan. 14, 00:40.

Komment

Köszönöm a segitséget

Azért Én még mindig azt mondom aki mer,az Nyer.És részemröl ne dögöljön meg a szomszéd Lova mert nekem megdöglött.Nem ismerek olyan gazdasági szakirodalmat ahol nem a legköltségkimélöbb beszerzést és legmagasabb eladási profitot tanitanák...és olyat sem ahova bemegyek ls megkérdezik ( Ugye nem adja el??,mert ha megtartja akkor csak a felét kell kifizetni) ...
                            Urak száljunk már le a földre... A nepper is megemelte a telefont,odament és kifizette...Emeljük meg a telefont menjünk oda,és fizessük ki...ez a Lényeg..Na azzal foglakozzunk már hogy ki miért és mi modon vitte el az általunk kinézett tárgyat.
                            Következöleg jönnek majd a faji és származási ill vallási feltevések???
                            Hozzám eljön valaki ..megnézi-lealkudja -kifizeti-viszi...mit érdekel engem minek ,mit csinál vele...
                            Az eladok meg Örülnek hogy pénzt látnak..mer tudjátok hány telefont kap hogy ( Ne adja oda senkinek megyek érte) v 1-ora ott vagyok várjon meg....pont beleszarik mindenki hova kerül az általa kinált eszköz..a PÉNZ dominál a KP és minnél elöbb.

Köszönettel

Komment

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X